Gönderen Konu: toyota yaris 2006 model eski kasa korna problemi  (Okunma sayısı 4308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 350000
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
toyota yaris 2006 model eski kasa korna problemi
« : Ekim 05, 2016, 11:22:53 »
Merhaba arkadaşlar.
Eski kasa toyota yarisimde korna problemi yaşıyorum. Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.
Birkaç yere gittim ve direksiyon röle sargısı gibi bir yerinde problem olabileceğini söylediler. 200 250 gibi rakamlar telaffuz ediliyor.
Geçenlerde direksiyon simidini açmaya çalıştım ama ne bir vida ne de bir tırnak bulamadım açacak.
Forumda bir arkadaş aurisin direksiyon simidini açmış, fakat yaris ile hiç alakası yok.

Bu konuda tecrübesi olan varmı arkadaşlar? Kornayı nasıl çalışır hale getiririm? Ya da nasıl daha ucuza halledebilirim?
Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

toyota yaris 2006 model eski kasa korna problemi
« : Ekim 05, 2016, 11:22:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota yaris 2006 model eski kasa korna problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 20, 2016, 13:57:02 »
kendi soruma kendim cevap vereyim.
direksiyonun 2 yanında T30 girişleri var, bunları alyan anahtar gibi birşeyle açmanız daha iyi olacaktır, ben tornavida ile denedim başarılı olamadım. Açmaya çalışırken kornayı kastırıyor ve korna ötüyor haberiniz olsun.
hemen altında AIRBAG var, bunu da yavaşça kaldırın ve soketini çıkartın.
daha sonra bijon anahtarı ya da uygun anahtarla direksiyon göbeğini sökün.
direksiyonun altında SARGI (clockspring) var. bunu da soketlerini çıkarıp sökebilirsiniz.
Benim yarisin parça kodu 84306-0D050, 2001-2005 arası yarislerde bu var. Yetkili servis fiyatı 747TL. Çıkmacıda 400, Birkaç yerde buldum kore-taiwan malları varmış 150-200 arası.
Ben aliexpress den sipariş verdim 60TL. Gelince takmaya çalışacağım, inşallah uyar.
Eskisini tamir eden yerler varmış, ama genelde tavsiye etmiyorlar. Bu sargının içinde plexi tarzında bir kablo var. Bu kablonun kırık olan yerinin üzerinden lehim felan atıyorlarmış, hava şartlarına bağlı olarak 3-5 ay sonra tekrar kopuyormuş. İçindeki tüm kabloları yenileyerek tamir edenler ise 200 250 lira arası ücret istiyorlar. Kablo kanalı sayısına göre değişiyormuş.

Eğer daha detaylı bilgi almak isteyen olursa youtube da toyota clockspring yazsın, değiştirmeyi felan gösteriyorlar.
Ben 60 lirayı çöpe atmışım gibi düşündüm sırf tecrübe olsun diye, olursa kullanıcam ve eskisini de açıp kendim tamir etmeye çalışacağım.
Ama bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim kolay değil. Elinizde kalması muhtemeldir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 11, 2016, 17:06:21 »
merhaba arkadaşlar
gelişmelerden haberdar edeyim istedim.
Çinden verdiğim sipariş geldi. Söküp takması kolay değil, tanıdık bir arkadaş sağolsun halletti. Biraz zahmetli.
747 liradan 60 TL ye düşürdük fiyatı ve işimiz çözüldü :)
benim arabada airbag lambası yanmasın diye sokete direnç bağlamışlar, airbag sargısı söküldükten sonra bile ikaz ışığı yanmıyordu.
Direnci soketin içinden çıkardık ve yeni aldığım direksiyon sargısına bağladık.
Şimdi korna dahil tüm aksam lar çalışıyor gözüküyor.

reklam gibi bir niyetim yok arkadaşlar, sadece bilgi olması amacı ile paylaşıyorum
https://tr.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20161111055824&SearchText=84306-0d050
ben CHKK firmasından aldım. 15 gün içerisinde geldi 15 günde taktırmak için bekledim :)

Nihayetinde can taşıyoruz, AIRBAG olmasına rağmen direnç yüzünden kullanılamayacaktı. Benim korna bozulduğu için bakma şansım oldu. Kimbilir 2nci el alınan arabaların kaçta kaçında vardır bu hileler.

Ben tecrübelerimi paylaşayım istedim arkadaşlar.
Umarım bu tarz problemi olan arkadaşlar en kısa zamanda çözebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 27, 2016, 15:24:03 »
ben o sargıyı tamir edeli 60.000 km oldu. Değiştirmedim, tamir ettim. Hatta bunun nasıl yapılacağını anlatmıştım
Ben daha ölmedim, sizlere vasiyetim ölümüm olacaktır. Muhammet Ali Arapoğlu'ndan