Gönderen Konu: Auris 4. Vitese geçişte cırtlama senkromeç mi ?  (Okunma sayısı 7474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 700
  • Model Yılı: '18
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Auris 4. Vitese geçişte cırtlama senkromeç mi ?
« : Ekim 03, 2016, 09:59:59 »
2007 model 130.000 de auris araç aldım. 4. Vitese atarken devirin iyice düşmesini beklersem vites çok rahat geçiyor. Ama normal bir şekilde devri düşürmeden 4. Vitese attığımda cırtlama yaparak vites zor geçiyor.
Şimdi sorun senkromeç gibi görünüyor bir arkadaşım şanzıman yağını değiştirmeden senkromeç değiştirme diyor. Başka hiçbir viteste sorun yok iken şanzıman yağından sadece 4. Viteste bu cırtlama olurmu. Yine aynı arkadaşım hiç belli olmaz şanzıman yağın eksikse sadece 4. Vitesteki senkromeç dişli yağlanmıyor olabilir dedi. Bu konuya yorumlarınızı bekliyorum. Cevap veren 0herkese teşekkürler
Corolla 1.6 Life

Toyota Club Türkiye

Auris 4. Vitese geçişte cırtlama senkromeç mi ?
« : Ekim 03, 2016, 09:59:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris 4. Vitese geçişte cırtlama senkromeç mi ?
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2016, 10:38:18 »
Sadece  4 viteste bunu yapması yüksek olasılık senkromeç  kaynaklı gibi görünüyor .Fakat yag olayını denemeden bilemezsiniz Birde aracın debriyaj durumu nedir baskı tam ayırma yapmıyorsa bu sorun ortaya çıkıyor olabilir bu durumda diğer viteslerde hafif dişli geçer . Size naçizane tavsiyem Toyota ve japon otoları için özel üretilmiş mobil 75/90 full sentetik dişli yağı kullanmanız  1 kg lık kutular halinde satılır  35-40 tl gibi bir fiyatı vardır . 2 kutu almanız kafi gelir . Şu kadar söyleyim aracın vites geçişleri inanılmaz rahatlar eğer yağ alakalı bir sıkıntı varsa kesinlikle düzelir birde aracın debriyaj ayırma kavrama ayarına mutlaka baktırın .Bunların hepsini yaptığınız halde sorun düzelmiyorsa iyi bir şanzıman ustasına gidin
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 03, 2016, 10:51:13 »
Yücel bey cevabınız için teşekkürler. Debriyaj daha çok yeni ben almadan hemen önce değişmiş 5.000 km anca olmuştur. Bahsettiğiniz debriyaj ayırma ayarı nereden yapılıyor? Ayak pedalından mı yoksa debraj takılırken üzerinde yapılan bir ayarmı?  Manuel şanzıman indirmek toplamak çok iyi ustalık istermi bir arkadaşım illa yetkili serviste yaptır diyor. Ben ise servisten korkuyorum 1.200 tl civarı fiyat verildi ama sökünce şuda varmış deyip 2.000 3.000 masraf çıkarırlarmı ? Dışarda yaptırırsan dahada bozarlar şanzumanı dağıtırsın diyorlar ne yapcamı şaştım
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 03, 2016, 13:55:34 »
Yücel bey cevabınız için teşekkürler. Debriyaj daha çok yeni ben almadan hemen önce değişmiş 5.000 km anca olmuştur. Bahsettiğiniz debriyaj ayırma ayarı nereden yapılıyor? Ayak pedalından mı yoksa debraj takılırken üzerinde yapılan bir ayarmı?  Manuel şanzıman indirmek toplamak çok iyi ustalık istermi bir arkadaşım illa yetkili serviste yaptır diyor. Ben ise servisten korkuyorum 1.200 tl civarı fiyat verildi ama sökünce şuda varmış deyip 2.000 3.000 masraf çıkarırlarmı ? Dışarda yaptırırsan dahada bozarlar şanzumanı dağıtırsın diyorlar ne yapcamı şaştım
Geçmiş olsun öncelikle. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum onun için şöyle bir fikir sunabilirim, @Ufuk Sönmez (16363)  ustamızla bu konuyu detaylı bir şekilde görüştükten sonra eğer istanbula yakınsanız gönül rahatlığıyla probleminizi halledebilirsiniz.
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 03, 2016, 20:07:44 »
Serkan bey yasadiginiz il istanbul ise cok iyi sanzumancilar var merak etmeyin yardimci oluruz servise gerek yok servislerin sanzuman isini yapan biryer var ordacgonul rahatligi ile yaptirabilirsiniz

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 03, 2016, 21:33:32 »
Malesef kahramanmaraştayım gaziantepte bildiğiniz bir şanzımancı varsa söyleyebilirsiniz
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ekim 03, 2016, 21:59:32 »
Malesef kahramanmaraştayım gaziantepte bildiğiniz bir şanzımancı varsa söyleyebilirsiniz
Malasef yok ama siz muhakkak birinci is olarak sanzuman yaginizi ve seviyesini kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 03, 2016, 22:02:42 »
Çok teşekkürler cevaplar için şanzıman yağ seviyesini benim kontrol edebileceğim bir yer varmı ?
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 03, 2016, 22:18:43 »
Çok anlamam ama bildiğim kadarıyla pratik olarak senkromeçten kaynaklanıp kaynaklanmadığını vites geçiş anında debriyajdan ayağınızı yavaşça çekerek anlayabilirsiniz. Uğraşınca sorunsuz olarak atabiliyorsanız debriyaj ayarı bozuktur. Senkromeçte aşınma varsa ne yaparsanız yapın çırtlama olur.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2016, 22:21:04
Şanzıman yağında kalite ve uyumluluk çok önemli uygun olmayan yağ özellikle kışın vitesi sertleştirebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ekim 03, 2016, 22:35:48 »
Çok teşekkürler cevaplar için şanzıman yağ seviyesini benim kontrol edebileceğim bir yer varmı ?
Serviste ucretsiz kontrol ettirebilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 06, 2016, 11:59:27 »
Arkadaşlar bahsi geçen aracımın şanzıman yağı kaç litredir ?
şanzıman yağı filtresi varmıdır ?
MOBİL MOBİLUBE 75W90 full sentetik uygunmudur ?

(2007 manuel auris)
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 07, 2016, 18:36:29 »
Son soruma cevap verecek bir üstad yok mu?
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 07, 2016, 20:39:42 »
Son soruma cevap verecek bir üstad yok mu?
Yag uygun fakat bazilari cift degisim yapiyor bazilari tek ona gore oran degisiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2016, 17:00:14 »
Arkadaşlar süreç yavaşta olsa işliyor. Şanzıman yağını değiştirdim eski yağ eksik değildi ve öyle kötü eskimişte görünmüyordu (gözle anlaşılmaz elbet ama durumu berbat değildi kesinlikle) Değişimden sonra büyük bir hevesle denedim biraz bir azalma olsada problem devam ediyor. Yüksek devirde cırtlama var.

Bir ihtimalde şuydu debriyaj pedalının ayarı arabam çok aşağıdan kavrama yapıyordu(benden önceki sahibi debrajı değiştirdikten sonra orası ile serviste oynanmış lakur lukur pedalda boşluk vardı bir sutaya ayarlattım oda sadece boşluk somunu ile oynamış demekki), ne olur olmaz biraz yukarı alayım dedim ustalara yaptıramasamda kendim yaptım. Sistem basit geride bir boşluğu alan somun var birde hidroliğe aktarım yapan mil ve üzerinde 2 tane ayar somunları var, o mil 360 derece dönüyor böylelikle o 2 somun ile istediğiniz konuma alıp zıt sıkarak sıkışmasını sağlıyorsunuz. O somunları ulaşması zor olsada ayarlayarak hidroliğe baskı yapan milin tam girdiğine artık eminim, bu işlemde vites geçişini saki biraz daha rahatlattı.

Sonuç olarak 4. vitesteki cırtlama geçmedi artık senkromeçten olduğuna eminim. Usta servisten orjinal senkromeç alıp gelmemi söyledi. Şanzıman açtırmaya sıcak bakmadığımı söyledim ama o defalarca şanzıman açtığını söyledi ve emin bir şekilde  ayda yılda bir açanla beni bir tutma dedi ! Maddi durumum iyi değil sanayide yaptırırsam 400-500 e biticek servise gidersem 1.000-1.250 tl ye biticek ne dersiniz şanzıman sorun çıkarırmı ? manuel şanzıman çok büyük ustalık istermiki ?

Not: Sanıyorum auristeki bu 4. vites senkromeç sorunu kronik olabilir çünkü konsolun yapısı nedeniyle insanın eli kazara ışıklarda vitese değince vites cart diye 4 e geçmeye çalışıyor.
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2016, 10:51:15 »
Evet arkadaşlar ne diyorsunuz manuel şanzımanda senkromeç değiştirmek şanzımanı açmak düzmek zor işmi ? Usta tecrübeli olduğunu söylüyor!
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 02, 2016, 10:52:56 »
Serkan bey istanbuldamisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 02, 2016, 11:02:04 »
Aurislerde senkromeç yok diye biliyorum. Ufuk bey daha net cevap verebilir.
Yoksa geri viteste mi senkromeç yoktu öyle birşeydi net hatırlamıyorum.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2016, 01:48:07 »
Aurislerde senkromeç yok diye biliyorum. Ufuk bey daha net cevap verebilir.
Yoksa geri viteste mi senkromeç yoktu öyle birşeydi net hatırlamıyorum.
Geri viteste senkromenç yok, diğer tüm viteslerde senkromenç mevcut.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 04, 2016, 21:30:58 »
Hayır maraştayım
Corolla 1.6 Life

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 04, 2016, 16:23:39 »
Arkadaşlar forumlarda neticeyi yazmayanlara sinir olurum :) Senkromeç sorunum halloldu 4. Vites senkromecini değiştirdi usta, tereddütleri mi söyleyince usta şanzımanı ayda bir yapanla ben bir değilim dedi.Kendinden emin şekilde ben yaparım sen dert etme dedi. Bana senkromeci orjinal almam gerektiğini orjinal olmazsa kısa sürede problem çıkarabildiğini söyledi. Belki 50 tane vida söktü karıştırmadanda taktı :) şanzımanda diğer yerlerinde gres yağlarını sürdü bakımını yaptı şanzıman harika oldu bittiğinde.

Siz yinede her ustaya yaptırmayın ama mutlaka şanzımanı açınca 2 ve 3. Viteste bişey yoksa bile senkromeçlerini değiştirin derim çünkü pahalı değil senkromeç. Biz açınca 2. Vitesinde biraz aşındığını gördük ama problem çıkarmıyordu. Üstelik siparişle 4 günde geldiği için 2. Vitesi değiştirmedik. Ben bilsem 2. 3. Ve 4. Senkromeçlerin hepsini değiştirirdim. Senkromeç 90 tl işçilik 300 tl şanzıman yağı 85 tl toplam 500 gibi bir rakama problem halloldu
Corolla 1.6 Life