Herkese Merhaba,
Yaklaşık 2 yıl önce sitede aktiftim, kısmet bugüneymiş şimdi tekrar sizlere yazma fırsatı buldum.
Başlıktan da göreceğiniz üzere, sizlere faydalı olmasını düşündüğüm bir konudan bahsedeceğim. Fransa'da araba kiralamanın en ucuz yolunu bu yazıda bulabileceksiniz.
Eğer araç kiralamaktaki amaç, bir yerden başka bir yere gitmekse yani aracın modelinin veya yaşının çok da önemi yoksa oldukça düşük fiyatlara araç bulmanız mümkün. Kiralama yapacağımız sitenin adı
www.drivy.com.
Bu sitede araç sahipleri, kendi araçlarını kiralıyorlar ve fiyatları da onlar belirliyorlar. Fiyatları etkileyen iki önemli faktör var, birincisi aracı kaç gün kiralayacağınız, ikincisi de araçla yapacağınız kilometre. Bazı araçlarda günlük kilometre sınırı da var fakat amacınıza uygun bir araç bulmanız çok da zor değil. Yalnız sitenin kuralları gereği ehliyetinizin Fransızca tercümesini de yanınıza almanız gerekiyor, malesef Türkçe veya İngilizce olan ehliyetleri kabul etmiyorlar, illa Fransızcası da olacak yanınızda. Yanlış olmasın, Fransada araç kullanmak için Fransızca ehliyet isteniyor mu bilmiyorum ama bu siteden araç kiralamak için Fransızca tercümesi şart.
Öncelikle siteye üye oluyorsunuz, daha sonra da kiralayacağınız tarihleri ve kaç km yapacağınızı yazıp, uygun araçları görüyorsunuz. Bu araçlar 2016 model de olabiliyor, 1980 model de olabiliyor. Tabi fiyatları da ona göre değişiyor. Size uygun araçlara istek gönderiyorsunuz ve kiralamaktaki amacınızı kısaca bir cümleyle yazıyorsunuz. Eğer istek gönderdiğiniz araç sahiplerinden biri isteğinizi onaylarsa internet üzerinden ödemeyi yapıyorsunuz ve böylece aracı kiralamış oluyorsunuz.
Gelelim benim kiraladığım araçlara. Yaklaşık 2 ay önce 98 model 1,4 clio kiralamıştım. 3 gün ve 300 km için 42 euro bir fiyat ödedim. İsterseniz 10 euro verip tam kasko yaptırabiliyorsunuz. Sonra başımız ağrımasın dedim 10 euro daha verdim. Araç yaklaşık 200000 km'deydi fakat temizdi ve herhangi bir sorun çıkarmadı, memnun kaldım. Çoğunlukla şehir dışı kullanımda ve 110 -120 km/s’in üzerine çıkmamama rağmen 100 km'de ortalama 8 litre yaktı, biraz çok tabi ama o kadar da olsun
İkinci olarak da geçtiğimiz günlerde 1.2 benzinli 2014 model Ford Ka kiraladım, toplamda 3 gün 300 km için ödeddiğim miktar 50 euro. Biz 3 günün sonunda yaklaşık 370 km yapmıştık, tabi bu fark için de km başına 6 cent olarak toplamda 4,2 euro ödedim. Genellikle şehirler arası kullandım ve az yaksın diye dikkat etmedim, üstelik virajlı yolları da boş geçmedim ufak ufak gazladım. Buna rağmen ortalama 6 litre yaktı(her ne kadar gösterge 5.2 litre yazsa da). Ayrıca bu araçta merkezi kilit, klima, ve otomatik ön camlar da yoktu. Ama gerek var mıydı ? Şart değildi
Bu siteden araç kiralarken, dikkat etmeniz gereken en önemli husus araç sahibinin profili ve aldığı yorumlar. Tercih edilmeyen veya hiç yorumu bulunmayan bir kişinin aracını kiralamanız biraz riskli olabilir. Bir diğer önemli konu da dil, genelde İngilizce bilmiyorlar. Tabi bir şekilde anlaşıyorsunuz günün sonunda.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Herhangi bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışacağım.
Herkese iyi günler, iyi haftasonları.