Gönderen Konu: çok acil yardım ltf  (Okunma sayısı 1560 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
çok acil yardım ltf
« : Şubat 02, 2009, 23:46:08 »
selam  arkadaşlar abiler

çok acil bir sorum var biraz önce bir arkadaşla ufak bir iddaa sonucu 4 kere 0 dan 100 km hıza kadar arabayı baya bir zorladım ancak hiç ani fren yapmadım ama cidden baya zorladım arabayı patenaj falan çekti sonra araba durdugunda agır bır balata kokusu geldı sanırım tekerlerden gelıyor dıye dusundum ancak arabanın frenı bırden sankı patlamıs gıbıydı eve getırene kadar frene sonuna kadar basarak yavaslatabıldım arabayı barız sekılde frende bır sorun vardı zaten fren balatasını 2 ay once degıstırmıstık sımdı arabayı parkettım eve cıktım sabaha kadar bır farklılık olurmu soguyunca falan diye eger ciddi birşey varsa babam almadan yaptırmam lazım tesekkurler
96 corolla 1.6 xei & 2009 corolla 1.6 A/T

Toyota Club Türkiye

çok acil yardım ltf
« : Şubat 02, 2009, 23:46:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: çok acil yardım ltf
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2009, 23:50:03 »
geçmiş olsun arkadaşım. sanırım önemli bir gevşeme söz konusu. kendi kendine düzeleceğini sanmıyorum bir bilene göstermen iyi olur baban fark etmeden:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2009, 23:54:52 »
ama yani 100 e kadar devirli kullanmakla frenın ne alakası var ya bu arada arabada sert kıs lastıgı takılyıdı yenı aklıma geldi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2009, 00:19:25 »
  Bir kere çok yadırgadım bu hareketini Ali Suat.İnsan kendi malına bunu yaparmı.Sonucta çıkacak her türlü problem,cebine zarar olarak yansıyacaktır.20 yaşında kocamanda adamsın yani.Devirli kullanmanın frene bir etkisi olmaz genelde.Sonucta mekanik bir aksam ne olacağıda açıkçası pek belli etmez.Koku baskı balata'ndan gelmiş olabilir.Sabah aynı şeyi yaparsa,üşenmeden hemen bir göster.Fren bu şakaya gelmez..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2009, 00:29:03 »
abi fren hidrolik borularından biri yırtılmış olabilir, böyle birşey olabilir, aracın fren hidroliğini bi kontrol et, altına gir bak frenlere uzanan borular var onlarda kaçar yırtık vb birşey var mı diye..bir de freni pompalayınca sertleşiyor mu? şu an yumuşak olması lazım pedalın ve çok aşağıdan kavrıyor olması lazım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 03, 2009, 00:46:36 »
bencede Hidrolikte bir problem olabilir hortumlarında, yağında vs. ısındığı için bunu yapacak bir sistem değil diye düşünüyorum, bende 140 la giderken fren yapmıştım durduğumda koku geldi ama sert kış lastiği vardı ondan geldiğini tahmin ettim herhangi bir problem olmadı ve Kesinlikle patenaj yapmayı tavsiye etmiyorum.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Şubat 03, 2009, 01:08:54 »
bir de hidrolik yağın bozulmuş olabilir (nasıl oluyor hiç bilmiyorum benim hidrolik yağım bozulmuş) check up sırasında söylemişlerdi çok garipsemiştim ama olabiliyormuş.. değiştirilcek uygun bir zamanda..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 03, 2009, 08:35:22 »
 Benim fikrim gelen koku debriyaj balatasından geliyor. Frenin tutmaması ise tamamen psikolojik. Aynı şeyleri ben de yaşamıştım ve aynen senin dediğin gibi oldu. Sonrasında fren tutmuyo gibi oldu vs.
 Ama için rahat olsun, ne gelen koku, ne de frenin zayıf kalması problem değil.
Hatta şimdi bin bak arabana hiç birinden eser kalmamıştır.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 03, 2009, 08:49:17 »
  Pusat'a aynen aktılıyorum. O koku muhtemelen debriyaj balatasından gelmiştir eğer bu sırada el freni çekik kalmadı ise.
 Fren hidrolik seviyesini kontrol et, fren hidrolik kabının kapağını bir aç ve kapat(kapandığından emin ol). Sorun, muhtemelen zaten Pusat'ın da söylediği gibi sabah kendinden hallolmuş olacak.
 Türkay, hidroliklerin bir nem tutma kapasitesi avrdır ve belli bir süre sonra frenlere etki eder, tutmazlar. Bu yüzden ben2-3 senede bir fren hidroliklerimi değişirim. Debriyaj hidroliğide aynı şekilde.
 Ali Suat, bu konuda Özcan abinin söylediklerine bende katılıyorum, sende hak veriyorsundur sanırım.
 Ayrıca patinaj yaparak hiç bir zaman ideal kalkış yapamazsın. Hele arka arkaya birkaç defa debriyaj balatasını kızartmak eğer bir pit-stopa sahip değilsen pek sağlıklıda değildir. Hele standart tipteki araçlarda. Yarış araçlarının debriyaj balatası standart kasalarındakinen daha küçüktür ancak buna rağmen daha dayanıklı ve yüksek sürtünmelidir ve daha az kaydırma yapar. Gücü daha efektif aktarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2009, 10:47:07 »
İnsanın içi acır ben altını sürtünce bile içim gidiyor nasıl yapıyorsunuz böyle şeyleri anlamıyorum bizde genç olduk ama böyle şeyler yaparken sonrasını da düşünmek lazım
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 03, 2009, 13:27:37 »
tamam arkadaşlar saolun sabah hiçbir sorun yoktu demekki o anlık birşeydi bu arada efsane kasaların kalkısta 3.7 cherokeeden hızlı oldugu kanıtlandı ilgili arkadas ne olur ne olmaz diye konuyu silerse sevinirim.

Ayrıca bu bana ders oldu bir daha böyle birşeyi kesınlıkle yapmıyacam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Şubat 03, 2009, 15:57:02 »
   :alkis:
 Bu arada yakında bir carting falan ayarlamak lazım site buluşmasına.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 03, 2009, 19:48:36 »
hakan abi büyük bir pist buluşması ayarlayalım yaa, istanbula sırf bunun için gelirim ben :) şöyle profesyonel bir drag pisti, kaç saniyede 400mt yaptık, bitimdeki hızımız falan yazan bir billboard'un olduğu bir pist..kasklarımızı takalım forumun drag king'ini seçelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Şubat 03, 2009, 20:02:58 »
  Evet, bununla ilgili bir araştırma yapmak lazım. Ayrı bir konu açalım en iyisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 03, 2009, 23:31:26 »
o işi uzun ve pahalı olur.en iyisi kendi araçlarımızı yormadan,masraf çıkarmadan GO-KART yarışı yapalım.Bu daha iyi olmaz mı?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR