Gönderen Konu: takırtı tukurtu seslerinin sebebi?  (Okunma sayısı 1971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
takırtı tukurtu seslerinin sebebi?
« : Eylül 26, 2016, 14:16:19 »
Merhaba arkadaşlar. Profilimdeki araca sahibim. Yolda yama yapılmış yerlerden, çukurlardan, setlerden vs. yerlerden geçerken takır tukur sesler biraz fazla geliyor. Aynı yolları bir başka araçla geçtiğimde daha az ses geldiğini ve daha az sarstığını fark ettim. Ben z rotlardandır diye tahmin ediyorum ama başka sebepleri ne olabilir. Amortisörleri bir kaç kez kontrol ettirdiğimde patlak olmadığını söylemişlerdi.

Bu arada aracım 257bin kmde. :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

takırtı tukurtu seslerinin sebebi?
« : Eylül 26, 2016, 14:16:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: takırtı tukurtu seslerinin sebebi?
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2016, 14:25:27 »
Merhaba arkadaşlar. Profilimdeki araca sahibim. Yolda yama yapılmış yerlerden, çukurlardan, setlerden vs. yerlerden geçerken takır tukur sesler biraz fazla geliyor. Aynı yolları bir başka araçla geçtiğimde daha az ses geldiğini ve daha az sarstığını fark ettim. Ben z rotlardandır diye tahmin ediyorum ama başka sebepleri ne olabilir. Amortisörleri bir kaç kez kontrol ettirdiğimde patlak olmadığını söylemişlerdi.

Bu arada aracım 257bin kmde. :)
Viraj denge cubugunun lastiklrrini degistittirin farki goreceksiniz

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2016, 14:45:26 »
7 sene opel astra (2004) ya bindikden sonra 2011 corolla aldım, trim sesi ve yol sesi çok tuhafıma gitmişti. Ancak zamanla alıştım ve sorun etmiyordum. Dün kayınpederin 2004 focus a bindim hiç trim sesi yok. Daha sonra kendi aracıma bindiğimde tekrar anladımki malisef bizim araçlarda trim tarzı sesler hat safhada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2016, 14:50:21 »
Bir kaç sebebi oluyor ve çok kafa patlattım ama masraflı çıktı :). Salıncak burçları rot başları z rotlar viraj demir çubuk plastikleri değiştirip sorunu çözenler var. En olmadı amortisör takozu değiştiriyorlar. Ama en kötüsü bunlar hep deneme bulma yöntemiyle olduğundan pahalıya patlıyor :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2016, 15:26:25 »
Arka viraj denge lastiklerini değiştirdim pek birşey değişmedi. Demek ki Mehmetin dediği gibi deneme yanılma yöntemiyle kesebildiğimiz kadarını kesecez kesemediğimizide bu şekilde idare edecez :) Ben önce z rotlardan başlıyayım o zaman :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2016, 08:46:48 »
z rot lok lok ses yapar küt pat ses yapmaz abi . Ama değiştir tabi sağlıklı olur.
Rot mili de var ses yapan parça olarak :).
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2016, 09:25:27 »
z rot lok lok ses yapar küt pat ses yapmaz abi . Ama değiştir tabi sağlıklı olur.
Rot mili de var ses yapan parça olarak :).

Aslında arkadan gelen sesler tam senin tabir ettiğin gibi lokur lokur ses yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2016, 14:50:26 »
lokur lokur ses yapıyor. 
Arabanın arkasında belkide tavşan kanı çay kaynıyordur Selman :)

Konya'ya yerleştiğinden beri sesi soluğu çıkmıyor Selman'ın diye düşündüm geçen günlerde. Benim de sağ ön taraftan ritmik bir ses geliyor. Orkestranın perküsyon grubu gibi sırası geldi mi sanki Salsa çalıyormuş gibi bir geliyor bir gidiyor. @Mutlu Tekir (30216)  yaptığı gibi bez bant alıp sağa sola girişeyim diyorum ama Tucson'un mekanik-trim işçilikleri ciddi anlamda zor. Yanıma yardımcı bulmam gerekecek.

Herşeyi değiştirmek yerine biri arabayı kullansın sen de ses gelen tarafta oturup dinleyerek nereden geldiğini bulmaya çalış. Olmaz mı?
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2016, 15:59:00 »
Arabanın arkasında belkide tavşan kanı çay kaynıyordur Selman :)

Konya'ya yerleştiğinden beri sesi soluğu çıkmıyor Selman'ın diye düşündüm geçen günlerde. Benim de sağ ön taraftan ritmik bir ses geliyor. Orkestranın perküsyon grubu gibi sırası geldi mi sanki Salsa çalıyormuş gibi bir geliyor bir gidiyor. @Mutlu Tekir (30216)  yaptığı gibi bez bant alıp sağa sola girişeyim diyorum ama Tucson'un mekanik-trim işçilikleri ciddi anlamda zor. Yanıma yardımcı bulmam gerekecek.

Herşeyi değiştirmek yerine biri arabayı kullansın sen de ses gelen tarafta oturup dinleyerek nereden geldiğini bulmaya çalış. Olmaz mı?

Abi Konyaya gelişimiz pek bir olaylı oldu. Malum ülkemiz büyük bir badire atlattı. Bu durum bizim işleri de yoğun bir şekilde etkiledi. Bayramdan sonrada izne ayrıldım. Bu hafta işe başladım şimdilik rölantide devam ediyor işler. Bende fırsat buldukça foruma giriyorum. :)

Abi dediğin şekilde anlayabilmem için benim gibi araba delisi olması lazım yanımda oda yok burada maalesef :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2016, 16:24:10 »
Biri sürsün yeter. Sen dinleyeceksin sesi, çünkü sen biliyorsun nasıl sesler geldiğini...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR