Gönderen Konu: 2012 Yaris seyir halinde ıslık benzeri ses  (Okunma sayısı 4381 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '12
  • 26 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
2012 Yaris seyir halinde ıslık benzeri ses
« : Eylül 25, 2016, 11:44:48 »
Herkese iyi pazarlar,

2012 Yaris Multidrive S CVT 54000 km'de aracım var. Hızlanırken, rölantide, yavaşlarken, seyir halinde vs. sık sık hafif ıslık sesine benzer ses alıyorum. Sokak arasında ilerlerken ancak belli bi hızın(0-50 km/s) altında oluyor bu. Araç içine de geliyor ses ve rahatsız edici olmaya başladı. 50000 bakımında ustaya sorduğumda frenlerin iyi olduğunu bi sıkıntı olmadığını söylemişlerdi ancak ses artıyor gün geçtikçe.

Bir diğer sıkıntı da araçla hızlanırken içerden gelen bip sesi. Bildiğimiz dijital bir ses geliyor. Eski casioların saat başında çıkardığı seslere benzer, bazen tek oluyor bazen sürekli devam ediyor. Açıkçası korkmaya başladım.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Toyota Club Türkiye

2012 Yaris seyir halinde ıslık benzeri ses
« : Eylül 25, 2016, 11:44:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Yaris seyir halinde ıslık benzeri ses
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2016, 12:04:59 »
Balatalarin arasinda toz birikmis olabilir veya balatalar sertlesmis ozelligini kaybetmiste olabilir
Digital ses sanzumanla ilgili olabilir .Araciniz cvt sanzumanmi?

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2016, 12:06:46 »
Balatalarin arasinda toz birikmis olabilir veya balatalar sertlesmis ozelligini kaybetmiste olabilir
Digital ses sanzumanla ilgili olabilir .Araciniz cvt sanzumanmi?

Evet cvt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2016, 12:10:42 »
Anladim mmt sanzumanda  bilgi dagarcigimiz bayagi genis fakat cvt. Sanzuman sorunlari hakkinda pek bilgi sahibi degilim belki daha bilgili arkadaslar yardimci olabilirler
Isterseniz yarin toyota tem ufuk sonmez beyi arayip bilgi alabilirsiniz kendisi saglam toyotacidir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2016, 12:17:39 »
Anladim mmt sanzumanda  bilgi dagarcigimiz bayagi genis fakat cvt. Sanzuman sorunlari hakkinda pek bilgi sahibi degilim belki daha bilgili arkadaslar yardimci olabilirler
Isterseniz yarin toyota tem ufuk sonmez beyi arayip bilgi alabilirsiniz kendisi saglam toyotacidir

Evet bilgim var sağ olun. Zaten bakımı orada yaptırdım sağolsunlar epey ilgililer. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2016, 12:26:33 »
Ertigrul bey aku durumunuz nedir onuda kontrol ettirin muhakkak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2016, 13:21:48 »
Herkese iyi pazarlar,

2012 Yaris Multidrive S CVT 54000 km'de aracım var. Hızlanırken, rölantide, yavaşlarken, seyir halinde vs. sık sık hafif ıslık sesine benzer ses alıyorum. Sokak arasında ilerlerken ancak belli bi hızın(0-50 km/s) altında oluyor bu. Araç içine de geliyor ses ve rahatsız edici olmaya başladı. 50000 bakımında ustaya sorduğumda frenlerin iyi olduğunu bi sıkıntı olmadığını söylemişlerdi ancak ses artıyor gün geçtikçe.

Bir diğer sıkıntı da araçla hızlanırken içerden gelen bip sesi. Bildiğimiz dijital bir ses geliyor. Eski casioların saat başında çıkardığı seslere benzer, bazen tek oluyor bazen sürekli devam ediyor. Açıkçası korkmaya başladım.

Hava filtrenizi ve filtre kutusunun tam oturduğundan emin olun. Rölantide de geliyorsa, tam olarak nereden geldiğini bulmanız mümkün. Bu sesin yerini ancak siz keşfedebilirsiniz.

Bip sesi ise bir butonun takılı kalmasından olabilir. Mazdamı ilk aldığımda da aynı ses arada geliyordu. Meğerse gösterge ışığını ayarlayan çubuğu en kısığa getirmiştim, onun butonu tam oturmamış olacak ki, en ufak yamadan geçsem de en sona dayandığında çıkan bip sesini çıkartıyordu. En kısığın bir tık üstüne çevirince ses kalmamıştı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 26, 2016, 01:10:12 »
Hava filtrenizi ve filtre kutusunun tam oturduğundan emin olun. Rölantide de geliyorsa, tam olarak nereden geldiğini bulmanız mümkün. Bu sesin yerini ancak siz keşfedebilirsiniz.

Bip sesi ise bir butonun takılı kalmasından olabilir. Mazdamı ilk aldığımda da aynı ses arada geliyordu. Meğerse gösterge ışığını ayarlayan çubuğu en kısığa getirmiştim, onun butonu tam oturmamış olacak ki, en ufak yamadan geçsem de en sona dayandığında çıkan bip sesini çıkartıyordu. En kısığın bir tık üstüne çevirince ses kalmamıştı.
Sesin gelebileceği bir buton yok aracımda Mutlu Bey. Genelde yavaşça hızlanırken duyuyorum sesi aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2016, 14:00:47 »
Sesin gelebileceği bir buton yok aracımda Mutlu Bey. Genelde yavaşça hızlanırken duyuyorum sesi aslında.

Emin misiniz? Bir tane trip sıfırlama, bir tane de gösterge ışık şiddeti ayarlama düğmesi.

Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 05, 2016, 10:31:43 »
Ertuğrul Bey,

Araçta turbo var mı?

Bahsettiğiniz ses turbo veya intercooler dan gelen ıslık sesi olabilir mi?

Genelde turbolu araçlarda hızlanırken ve turbo açtıktan sonra ıslık sesi duyulur.

İçeriden gelen bip sesi hakkında ise aklıma gelen ilk şey hız sınırı oldu. Araçta hız sınırı koyma özelliği var mı? Belki bu hız sınırı düşük bir değere ayarlıdır ve o hızı geçince bir uyarı veriyor olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ekim 05, 2016, 11:53:32 »
Aynı araç sahibiyiz ve sanırım o sesi biliyorum... Aracı 0 aldığımdan beri var o ses. Hızlanırken gaza basarken oluyor gazdan ayağı çekince gelmiyor. ıslık gibi çok dipten ve dikkatli dinlediğinizde anlaşılıyor. Servise bir kere bakım esnasında göstermiş "ses yok" cevabı almış ve artık duymamaya çalışmaya başlamıştım. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum aracım 76.000 oldu. Takılmayın fazla... Çözümü yok gibi..

Bip sesini daha önce duymadım yalnız o ilginçmiş..
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2016, 14:19:23 »
Aynı araç sahibiyiz ve sanırım o sesi biliyorum... Aracı 0 aldığımdan beri var o ses. Hızlanırken gaza basarken oluyor gazdan ayağı çekince gelmiyor. ıslık gibi çok dipten ve dikkatli dinlediğinizde anlaşılıyor. Servise bir kere bakım esnasında göstermiş "ses yok" cevabı almış ve artık duymamaya çalışmaya başlamıştım. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum aracım 76.000 oldu. Takılmayın fazla... Çözümü yok gibi..

Bip sesini daha önce duymadım yalnız o ilginçmiş..
Abi gel satalim arabayi. Nerdeyse 100.000 olacak 😂😂😂

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 08, 2016, 10:42:59 »
Herkese iyi pazarlar,

Islik sesi onemli bisey degil diye dusunuyorum. Ama yinede eldeki doneler yetersiz. Balata yorumu yapanlar olmus ,frene basarkenmi geliyor ses?
Dijital sese gelince kemer takili degil ikazi olabilir. Hem on koltukarda hemde arka koltuklarda var biliyosunuz. Uzerinde kimse olmasa bile sadece malzeme ,cocuk koltugu vs den dolayida otebilir. Ozellikle arka koltuklari kontrol etmeniz.

safety first

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ekim 09, 2016, 22:00:32 »
Arkadaşlar müsait bi vakit sesleri kaydedip sizlere aktaracağım. Teşekkürler ilginize. :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi