0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Balatalarin arasinda toz birikmis olabilir veya balatalar sertlesmis ozelligini kaybetmiste olabilirDigital ses sanzumanla ilgili olabilir .Araciniz cvt sanzumanmi?LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Anladim mmt sanzumanda bilgi dagarcigimiz bayagi genis fakat cvt. Sanzuman sorunlari hakkinda pek bilgi sahibi degilim belki daha bilgili arkadaslar yardimci olabilirler Isterseniz yarin toyota tem ufuk sonmez beyi arayip bilgi alabilirsiniz kendisi saglam toyotacidirLG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herkese iyi pazarlar,2012 Yaris Multidrive S CVT 54000 km'de aracım var. Hızlanırken, rölantide, yavaşlarken, seyir halinde vs. sık sık hafif ıslık sesine benzer ses alıyorum. Sokak arasında ilerlerken ancak belli bi hızın(0-50 km/s) altında oluyor bu. Araç içine de geliyor ses ve rahatsız edici olmaya başladı. 50000 bakımında ustaya sorduğumda frenlerin iyi olduğunu bi sıkıntı olmadığını söylemişlerdi ancak ses artıyor gün geçtikçe.Bir diğer sıkıntı da araçla hızlanırken içerden gelen bip sesi. Bildiğimiz dijital bir ses geliyor. Eski casioların saat başında çıkardığı seslere benzer, bazen tek oluyor bazen sürekli devam ediyor. Açıkçası korkmaya başladım.Sent from my iPhone using Tapatalk
Hava filtrenizi ve filtre kutusunun tam oturduğundan emin olun. Rölantide de geliyorsa, tam olarak nereden geldiğini bulmanız mümkün. Bu sesin yerini ancak siz keşfedebilirsiniz.Bip sesi ise bir butonun takılı kalmasından olabilir. Mazdamı ilk aldığımda da aynı ses arada geliyordu. Meğerse gösterge ışığını ayarlayan çubuğu en kısığa getirmiştim, onun butonu tam oturmamış olacak ki, en ufak yamadan geçsem de en sona dayandığında çıkan bip sesini çıkartıyordu. En kısığın bir tık üstüne çevirince ses kalmamıştı.
Sesin gelebileceği bir buton yok aracımda Mutlu Bey. Genelde yavaşça hızlanırken duyuyorum sesi aslında. Sent from my iPhone using Tapatalk
Aynı araç sahibiyiz ve sanırım o sesi biliyorum... Aracı 0 aldığımdan beri var o ses. Hızlanırken gaza basarken oluyor gazdan ayağı çekince gelmiyor. ıslık gibi çok dipten ve dikkatli dinlediğinizde anlaşılıyor. Servise bir kere bakım esnasında göstermiş "ses yok" cevabı almış ve artık duymamaya çalışmaya başlamıştım. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum aracım 76.000 oldu. Takılmayın fazla... Çözümü yok gibi..Bip sesini daha önce duymadım yalnız o ilginçmiş..