Gönderen Konu: Akıllı Giriş Sistemi Arızası!  (Okunma sayısı 15333 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 91000
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Akıllı Giriş Sistemi Arızası!
« : Eylül 25, 2016, 01:48:49 »
Herkese keyifli forumlar.

2008 model 1.6 benzinli corolla elegant düz vites (akıllı giriş sistemi) aracımı çalıştıramıyorum. 2 hafta önce aracımın ne kapı koluna dokunduğumda ne de kumandadan açılmadı. Manuel olarak kumandanın içinden çıkan
anahtarla kapıları açtım. Bindiğimde gösterge panelinden çıt çıt sesler geliyordu. Farlar açık kalmış akü bitmiş farları söndürünce ses kesildi. Start stop düğmesine bastığımda araç hiçbir tepki vermedi. Başka bir araçtan akü
takviyesi yaptık, süreç aynı şekilde devam etti. Araç anahtarı tanımamış olsa kumanda bulunamadı uyarısı vermesi lazım onu da vermiyor. Sorun aküde dedik 9 yıllık ilk aküsü vardı üzerinde, yeni akü taktırmak için çekici çağırdık direksiyon kilidi de açılmadığı için yüklemek hayli zor oldu. Yeni aküde de aynı sorunlar devam etti. Kapılar kumandadan hiçbir şekilde kilitlenmiyor ama içindeki kilit düğmesi, farlar, lambalar çalışıyor. Gösterge
panelinde de kapıların açık olduğunu gösteren uyarı dışında hiçbir uyarı işareti yanmıyor.
     Arabayı toyota yetkili servisine çektik. 1 hafta arızanın ne olduğunu bulamadılar. En son muadil bir araçtan immobilizer sistemini takıp deneme yapmışlar ve göstergelere elektrik geldiğini söylediler ama aracı çalıştırmamışlar nasıl oluyosa. Yeni immobilizer sistemi takmaktan, yeni kumanda almaktan 3,5-4 bin liradan bahsedildi. Sorun devam edersen beyin değişimi 3 bin daha.
     Nitekim immobilizer tamiri için sanayiye çektik orada da yapamadılar. Açıkçası ben sorunun bu kadar büyük olduğunu düşünmüyorum. Gözden kaçan birşeyler olmalı. Akü bitmesiyle araba mı bozulur! Böyle bir sorun başına gelen ya da herhangi bilgisi olan tüm forum sakinlerini beyin fırtınası yapmaya davet ediyorum. Teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Akıllı Giriş Sistemi Arızası!
« : Eylül 25, 2016, 01:48:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Akıllı Giriş Sistemi Arızası!
« Yanıtla #1 : Eylül 25, 2016, 09:45:24 »
Bence de sorun akıllı girişin beyni ile ilgili ama bozulduğunu zannetmiyorum. Yazılımsal ya da bir nüans farkıyla düzelebilecek bir şeye benziyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2016, 12:19:51 »
Ben de ilk bastan akuden diye dusundum. Uyyy baya pahaliymis. Hyundaide normal sistemde ayni durum yasayip komple kontak dahil kilit sistemini degismislerdi. 900 tl ye.  Sizin sistem daha teferruatli oldugu icin maliyet epey fazla anlasilan.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2016, 13:13:54 »
Akü takviyesi yaptığınızda start stop düğmesine anahtarı değdirerek çalıştıramadınız mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 25, 2016, 14:21:45 »
2 anahtarla da denedim ama çalışmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2016, 20:58:10 »
Merhaba
Eğer kapı açık uyarısını alıyorsanız kapılar kumandadan asla ve asla kitlitlenmez.Öncelikle kapı açık uyarısınım nedenini bulun.Muhtemelen kapı yada bagaj tarafında bir switch geçirmiyor.Bagaj kapağı mekaniğini iyi kontrol edin kapalı gibi görünsede switch basmıyor.
Kumandaları denedim dediniz.Anahtarlıktaki toyota logosonu start/stop butonuna değer şekilde start düğmesine basınca araç çalışması lazım her halde.
Bunlar denendikten sonra tekrar fikir yürütülmeli bence aracınızda büyük bir arıza yok.
Kolaylıklar dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2016, 21:34:05 »
Kapılar açıkken o uyarıları gösteriyo kapanınca gidiyor yani gösterge panelinin sadece onu gösterdiğini söylemek için örnek verdim.Yanı kontak teyp in çalıştığı 1 ya da 2 konuma gelmiyor. Diğer anahtar değdirme işlemini de denedim. pil zayıfken yapılan işlem öyle yapınca da calışmadı. Bu işlemleri ben düzgün yapamasan bile serviste farketmemeleri imkansız. Sorun başka olmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2016, 22:21:20 »
Yanlış anlama olmuş özür dilerim.
Start/stop aksesuar ve kontak pozisyonlarına gelmiyorsa iş biraz büyük gibi sanki :(
Akü değişimi yapılırken ark yaptırıldı ise muhtemelen sorun oldu ana ecu da gibi.
İnşallah kısa zamanda sorununuzu çözmeniz dileği ile.
Kolaylıklar dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2016, 22:30:34 »
Geçmiş olsun,

Benimde aracımın aküsü bitmişti, aynı şekilde bende içeri girdim ama ses falan yoktu. Arkadaşın arabasından takviye yaptık çalıştı ve direk akücüye gidip aküyü değiştirdik. Akü bitmeyle bu tip sorun olmaz , olsaydı aküyü söküncede aynı şekilde olması lazım tüm arabalarda. Tuhaf, acaba takviye yaparken bir sıkıntı mı oldu? Sigorta falan atmış olabilirmi diyeceğim ama yetkili serviste 1 hafta kalmış araba. :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2016, 22:34:05 »
akü bitmeyle bencede böyle bi sorun oluşmaz benimde aklıma takviye yaparken bi problem oluşması geldi acaba ters akım falanmı gitti biyerlere
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2016, 22:53:00 »
Akü takviyesi ve değişimi ustalar tarafından düzgün bir şekilde yapıldı. Yarın başka toyota yetkili servisine götüremeyi düşünüyorum. Orada da aynı değişimler istenirse mecbur yaptıracağım. Neredeyse 3haftadır araç yatıyor. Hepinize ilginizden dolayı teşekkür ederim. Gelişmeleri buradan yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 15, 2016, 20:32:13 »
Evet arkadaşlar. 26 eylülde aracımı diğer toyota yetkili servisine götürdüm. Orada da aynı değişimler istendi. El mahkum biz de kabul ettik. Yurt dışından parçalar sipariş verildi ve 20 gün sonunda parçalar geldi. Değişimleri yapıp aracı çalıştırmışlar. Değişen parçaları:

Direksiyon kolonu üst bağlantı brak
Kilit takımı
ECU S/T immo
ECU, immobilizer
ECU, akıllı giriş
Kilit seti
Verici(uzaktan kumanda 2 adet)           Toplam maliyet: 4280tl

Belki de bu parçaların çoğu arızalı değildi onu da bilmiyoruz. Sonuçta servis arıza şu parçalarda diye kesin bir şey söyleyemedi.
Durun daha bitmedi!
Aracı çalıştırdık tamam da. Bu sefer de kapılar kilitlenmiyor. Şimdi de sigorta tablasında sorun varmış bu parçayı da yurt dışından sipariş verip değiştirecekler yani sanırım 20 gün daha bekleyeceğiz. Bu parçamızın değeri de 1100 tl.

90bin km sıkıntısız bindiğimiz aracımız bir anda akü bitmesiyle bu hale geliyor ve bunun cezasını ben ödüyorum. Bu biraz can sıkıyor. Deseler şöyle şöyle yanlış kullanmışsın ondan olmuş bu kadar zoruma gitmezdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ekim 15, 2016, 20:50:01 »
Bilgilendirme için teşekkürler hocam,

İnşallah az masrafla çözülür bir an evvel. Peki hocam bir açıklaması var mı? Neden bu hale gelmiş?

Ekleme: Değişen parçaları isteyin hocam elinizde bulunsun.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 15, 2016, 21:07:42 »
Teşekkürler. Evet isteyeceğim değişenleri. Açıklama yapılamıyor. Adamlar neden değil de sonuç odaklılar. Servis nedenini fazla sorgulamıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 15, 2016, 21:12:41 »
Normal kara duzen merkezi sistem li hyundai de bile 1000 tl masraf cikiyor bu tarz arizada. Anahtarsiz sistem ve toyota icin bence normal. Birde bu ne arkadas sanki avrupa ender bulunan aracda parcalari 20 gunde geliyo. Cinden bile daha erken geliyo.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ekim 16, 2016, 13:40:16 »
Geçmiş olsun diyelim,
Ancak servisler dediğiniz gibi komple sistem değişimine gitmiş buda zannımca ellerinde yeterince yedek parça olmaması ve getirtilen parçaların deneme yapılmadan direkt değişimi.
Umarım daha fazla masraf çıkmadan hal olur gene keyifle binersiniz aracınıza.
Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2016, 22:20:50 »
Arkadaşlar aracımı 2 gün önce aldım, sıkıntısız çalışıyor. Serviste kalalı 57 gün olmuş .Toplamda da 73 gün olmuş. Yedek parçanın gelmesi bayağı uzun sürdü. Başka gezegenden sipariş vermiş olabilirler :). Dolayısıyla yetkili servisten hiç memnun değilim. Japonlar böyle duyarsız olamaz ama Türkiye'de işler farklı ilerliyor sanırım. Japonyadaki merkeze ulaşabilsem de buradakilerin kulağını biraz çekseler keşke. 57 günlük mağduriyet dolayısıyla tüketici haklarına başvurmayı düşünüyorum. Benzer durum yaşayan veya tüketici hakları konusunda bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim.