0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mikail bey bu sorun nerdeyse tum toyotalarda var. Ama cogu bayi nedense musteri sikayet etsede bu bozuk yolda gelen tikirti sesini duymazdan geliyorlar. Buradan siz demeden bu ilgi alakayi gosteren musteri temsilcisine Tesekkur ediyorum.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
hımm Urfadaki servis iyiymiş bayaa. ama siparişleri çok yavaş. zamanında bizde uğradık Bursadaki servis 2 günde getirdi Urfadakiler 15 gün dediler bizimde Perşembe değişecek direksiyon kolonu. ama aynadan ses gelmesine rağmen servis kabul etmedi bizde.
Şanslısınız. Ben Adapazarı servisindeki formene video göstermeme rağmen kaliperlerden diye ısrar etti sıkıştırınca direksiyonda boşluk olur normaldir dedi. Ben 20 yıllık şöförüm boşluğu bilirim 30 binde sıfır olarak alınmış garantili araba falan diye biraz sert çıkınca kontrol edeceğim dedi. Sonunda direksiyon kolonu siparişi verdiler. İşin garibi kaliperlerden olduğunu iddia ettiği önden gelen ses kaliperler değişmesine rağmen kesilmedi. Önemi yok zaten benim derdim direksiyondu. Sizin araçta kendileri değiştirdiklerine göre demek ki bununla ilgili bülten var.
Benzinli araca 20 bin bakımı için 545 tl fazla değil mi? Ben dün 2015 dizel otomatik aracımın 30 bin bakımına 420 tl verdim ki enjektör temizleyiciyi istemesem (servise koymayın demeyi unuttum.)370 olurdu.
Mikail bey bu sorun nerdeyse tum toyotalarda var. Ama cogu bayi nedense musteri sikayet etsede bu bozuk yolda gelen tikirti sesini duymazdan geliyorlar. Buradan siz demeden bu ilgi alakayi gosteren musteri temsilcisine Tesekkur ediyorum.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi bu sesin bizde olup olmadığını bozuk yolda mı test etmemiz lazım
Peki bu klondan gelen sesi nasıl fark ettiniz.Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 10:23:27 Peki klondan gelen ses nasıl bir şey ne zaman yapıyor sesi nasıl fark edebiliriz.Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 10:25:36ve nasıl bir ses bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.
bozuk yolda ya da taşlı stabilize yolda direksiyonun altından gelen bir lıkırtı duyuyor ve bu sesle aynı anda direksiyonda da titreşim hissediyordum. Boşlukta bir metal sağa sola çarpıyor gibi. Herzaman yapmıyordu. Videoya kaydettim yükleyebilirsem buraya link atarım. Burada gönderdiğiniz video gibi benim aracımda (2013 corolla 1.6 Advance) da vardı....Ben serviste bunu anlattım ön taraftan lıkırtı lokurtu şeklinde sesler duyuyorum diye...Servis bana inceleyelim dedi...ve sonrasında fren kaliperlerinden olabileceğini söyledi...gresleyerek sorunun çözüldüğünü söylediler...Ancak 1 aylık kullanımdan sonra tekrar aynı sesleri duymaya başladım.Bursa Toyota ÇAVDARLI servisine gittim...aynen Antalya ESAY yapılan işlemi anlattım. Onlarda bana kontrolünü yapalım dediler..Bu konuşmadan yarım saat sonra Toyota ESAY'dan aradılar ve fren kaliperlerinin garantiden değişimini sağlatacaklarını söylediler...ben de kabul ettim.....Ama aklımdaki soru şu.......Acaba direksiyon kolonunda sorun vardıda beni fren kaliperleri değişecek deyip salladılar mı? Ne yapmayalım sizce fikirlerinizi alabilirmiyim rica etsem...
Beni de bugün servisten aradılar, parça gelmiş. Pazartesi günü kolon değişecek.
gözünüz aydın. işin garibi benim direksiyondaki ses kesildi şimdi de kaliperlerden geliyor.
Kaliperler ile ilgili de bülten var. Ben söylemiştim, hemen garantiden değiştirmişlerdi.