Gönderen Konu: Direksiyon Kolonu  (Okunma sayısı 4899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Üşeniyorum, öyleyse yarın.
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 29 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Direksiyon Kolonu
« : Eylül 24, 2016, 21:43:43 »
Selâmün Aleyküm forumdaslar,2014 model 1.6 corolla premium multidrive  aracimi 20 bin bakıma Şanlıurfa Çayırcıoğlu Toyota bayiiye  götürdüm is emrine ufak tefek problemleri yazdırdım aracin bakımı yapıldı,servis  danismani arkadaş direksiyon kolonunda problem olduğunu ve garanti kapsamında değişeceğini bildirdi akabinde  parça temin edildi bir hafta ara ile kolon değişti.Şimdi arkadaşlar benim araçlarla alakali teknik bilgim olduğu pek söylenemez danışman arkadasa malum parça hakkında bilgi istesem de doyurucu bir bilgi alamadım ve konuyu aramızda ki tecrübeli abilerimle paylasmak istedim.Sorum şu : Malum parça tam olarak ne işe yarar,önemi nedir , hangi sebeplerden dolayi arıza verir,hayatı bir parça midir  ve daha önce böyle bir problem ile karşılaşan oldu mu ?Tecrubelerinizi paylaşır misiniz. 
Toyota Corolla 1.6 Passion X-pack Multidrive s (2020-...)(0-3000
Toyota Corolla 1.6 Premium  Multidrive s (2014-2020)0 -40.000)

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Kolonu
« : Eylül 24, 2016, 21:43:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon Kolonu
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2016, 22:07:28 »
Mikail bey bu sorun nerdeyse tum toyotalarda var. Ama cogu bayi nedense musteri sikayet etsede bu bozuk yolda gelen tikirti sesini duymazdan geliyorlar. Buradan siz demeden bu ilgi alakayi gosteren musteri temsilcisine Tesekkur ediyorum.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2016, 22:24:11 »
Mikail bey bu sorun nerdeyse tum toyotalarda var. Ama cogu bayi nedense musteri sikayet etsede bu bozuk yolda gelen tikirti sesini duymazdan geliyorlar. Buradan siz demeden bu ilgi alakayi gosteren musteri temsilcisine Tesekkur ediyorum.

ilginiz için teşekkür ederim Mehmet bey, dediğiniz gibi şikayetim olmadığı halde (uzun yola hiç çıkmadığım için olabilir belki) değişim olacak dendiğinde şaşırdım ben de.Hatta sol dış dikiz aynasının kapanırken çıkardığı "tak tak " diye çıkan sesten rahatsız olduğumu dile getirdiğim de gerekli kontroller yapıldktan sonra onun da siparişini verdi. umarım bu direksiyon kolonu arızası muhabbeti bir daha olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2016, 23:38:01 »
hımm Urfadaki servis iyiymiş bayaa. ama siparişleri çok yavaş. zamanında bizde uğradık Bursadaki servis 2 günde getirdi Urfadakiler 15 gün dediler

bizimde Perşembe değişecek direksiyon kolonu. ama aynadan ses gelmesine rağmen servis kabul etmedi bizde.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2016, 23:53:27 »
Şanslısınız. Ben Adapazarı servisindeki formene video göstermeme rağmen kaliperlerden diye ısrar etti sıkıştırınca direksiyonda boşluk olur normaldir dedi. Ben 20 yıllık şöförüm boşluğu bilirim 30 binde sıfır olarak alınmış garantili araba falan diye biraz sert çıkınca kontrol edeceğim dedi. Sonunda direksiyon kolonu siparişi verdiler. İşin garibi kaliperlerden olduğunu iddia ettiği önden gelen ses kaliperler değişmesine rağmen kesilmedi. Önemi yok zaten benim derdim direksiyondu. Sizin araçta kendileri değiştirdiklerine göre demek ki bununla ilgili bülten var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 25, 2016, 00:18:40 »
hımm Urfadaki servis iyiymiş bayaa. ama siparişleri çok yavaş. zamanında bizde uğradık Bursadaki servis 2 günde getirdi Urfadakiler 15 gün dediler

bizimde Perşembe değişecek direksiyon kolonu. ama aynadan ses gelmesine rağmen servis kabul etmedi bizde.

Aynen öyle hocam parça tedarigi konusunda hem fikiriz biraz  yavaşlar ama musteri memnuniyetine önem veriyorlar ayna konusu o kadar da takılacak bir konu değil  bence çünkü plazadaki sıfır araçların aynalarina baktım aynı ses geliyordu benim aynayi değiştirirken hangi teknik nedenden degistiler bilmiyorum ama iyi oldu 20 bin bakıma 545 lira bayildiktan sonra  :)

Mesaj Birleştirildi: Eylül 25, 2016, 00:25:54
Şanslısınız. Ben Adapazarı servisindeki formene video göstermeme rağmen kaliperlerden diye ısrar etti sıkıştırınca direksiyonda boşluk olur normaldir dedi. Ben 20 yıllık şöförüm boşluğu bilirim 30 binde sıfır olarak alınmış garantili araba falan diye biraz sert çıkınca kontrol edeceğim dedi. Sonunda direksiyon kolonu siparişi verdiler. İşin garibi kaliperlerden olduğunu iddia ettiği önden gelen ses kaliperler değişmesine rağmen kesilmedi. Önemi yok zaten benim derdim direksiyondu. Sizin araçta kendileri değiştirdiklerine göre demek ki bununla ilgili bülten var.

Bu servisleri anlamak mumkun değil Onca yıllık deneyiminiz var problemin kaynağını bilmenize rağmen parça değiştirmemeye direten servisler bir de bana bakın daha önce adını bile duymadigim bir parçayı servis kendi isteği ile degistiriyor. Benim de aklıma gelmedi değil acaba bir bülten mi var diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2016, 12:31:14 »
Benzinli araca 20 bin bakımı için 545 tl fazla değil mi? Ben dün 2015 dizel otomatik aracımın 30 bin bakımına 420 tl verdim ki enjektör temizleyiciyi istemesem (servise koymayın demeyi unuttum.)370 olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2016, 13:07:43 »
Benzinli araca 20 bin bakımı için 545 tl fazla değil mi? Ben dün 2015 dizel otomatik aracımın 30 bin bakımına 420 tl verdim ki enjektör temizleyiciyi istemesem (servise koymayın demeyi unuttum.)370 olurdu.
Esat bey sizin bakimda hava ve polen filitresi degisimi oldu mu ?

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 25, 2016, 13:32:58 »
Yağ, yağ filtresi polen filtresi enjektör temizleyici karter tapası contası ve işçilik ödedim. Hava filtresi 40 binde değişecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 29 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2016, 16:49:09 »
Evet fazla ama el mahkûm Esat bey,  bize en yakın (adıyaman da oturuyorum )bayiiler antep urfa malatya bayiileri.Urfa dışında iki ilinde yollari genişletme çalışmalarından dolayi berbat durumda  kısmı yerlere dökülen çakılli asfalttan fırlayan taşların kaporta ve boyaya verdigi zarar her sürücünün malumu.Bir de ustune haşere dezenfekte uygulamasi(120 lira) bir de klima dezenfekte (70 lira) önerdiler istemedim yoksa fiyat alır başını giderdi :) Sizin fiyat baya uygunmus bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2016, 16:51:26 »
Uzun yıllar Mardin de kaldım aynı sıkıntıları ben de yaşadım. Dediğiniz gibi yapacak bir şey yok sağlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120
  • Model Yılı: '12
  • 58 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 05, 2016, 10:22:03 »
Peki bu klondan gelen sesi nasıl fark ettiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 10:23:27

Peki klondan gelen ses nasıl bir şey ne zaman yapıyor sesi nasıl fark edebiliriz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 10:25:36

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi bu sesin bizde olup olmadığını bozuk yolda mı test etmemiz lazım
ve nasıl bir ses bu konuda bilgi verirseniz  sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 06, 2016, 16:11:38 »
Peki bu klondan gelen sesi nasıl fark ettiniz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 10:23:27
Peki klondan gelen ses nasıl bir şey ne zaman yapıyor sesi nasıl fark edebiliriz.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 05, 2016, 10:25:36
ve nasıl bir ses bu konuda bilgi verirseniz  sevinirim.
bozuk yolda ya da taşlı stabilize yolda direksiyonun altından gelen bir lıkırtı duyuyor ve bu sesle aynı anda direksiyonda da titreşim hissediyordum. Boşlukta bir metal sağa sola çarpıyor gibi. Herzaman yapmıyordu. Videoya kaydettim yükleyebilirsem buraya link atarım.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 06, 2016, 17:16:13
Buyrun video:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 07, 2016, 18:47:12 »
bozuk yolda ya da taşlı stabilize yolda direksiyonun altından gelen bir lıkırtı duyuyor ve bu sesle aynı anda direksiyonda da titreşim hissediyordum. Boşlukta bir metal sağa sola çarpıyor gibi. Herzaman yapmıyordu. Videoya kaydettim yükleyebilirsem buraya link atarım.

Burada gönderdiğiniz video gibi benim aracımda (2013 corolla 1.6 Advance) da vardı....Ben serviste bunu anlattım ön taraftan lıkırtı lokurtu şeklinde sesler duyuyorum diye...Servis bana inceleyelim dedi...ve sonrasında fren kaliperlerinden olabileceğini söyledi...gresleyerek sorunun çözüldüğünü söylediler...Ancak 1 aylık kullanımdan sonra tekrar aynı sesleri duymaya başladım.Bursa Toyota ÇAVDARLI servisine gittim...aynen Antalya ESAY yapılan işlemi anlattım. Onlarda bana kontrolünü yapalım dediler..Bu konuşmadan yarım saat sonra Toyota ESAY'dan aradılar ve fren kaliperlerinin garantiden değişimini sağlatacaklarını söylediler...ben de kabul ettim.....Ama aklımdaki soru şu.......Acaba direksiyon kolonunda sorun vardıda beni fren kaliperleri değişecek deyip salladılar mı? Ne yapmayalım sizce fikirlerinizi alabilirmiyim rica etsem...
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ekim 07, 2016, 18:59:51 »

Burada gönderdiğiniz video gibi benim aracımda (2013 corolla 1.6 Advance) da vardı....Ben serviste bunu anlattım ön taraftan lıkırtı lokurtu şeklinde sesler duyuyorum diye...Servis bana inceleyelim dedi...ve sonrasında fren kaliperlerinden olabileceğini söyledi...gresleyerek sorunun çözüldüğünü söylediler...Ancak 1 aylık kullanımdan sonra tekrar aynı sesleri duymaya başladım.Bursa Toyota ÇAVDARLI servisine gittim...aynen Antalya ESAY yapılan işlemi anlattım. Onlarda bana kontrolünü yapalım dediler..Bu konuşmadan yarım saat sonra Toyota ESAY'dan aradılar ve fren kaliperlerinin garantiden değişimini sağlatacaklarını söylediler...ben de kabul ettim.....Ama aklımdaki soru şu.......Acaba direksiyon kolonunda sorun vardıda beni fren kaliperleri değişecek deyip salladılar mı? Ne yapmayalım sizce fikirlerinizi alabilirmiyim rica etsem...
bana da kaliperlerden dediler. Ben de biraz yaygara kopardım. "Beni neyle itham ediyorsunuz? Benim başka işim yokmu da gelip direksiyondan ses geliyor diyeyim." Dedim. "Yapmazsanız yapmayın." diye de üstü kapalı tehdit ettim. Yapmasalardı hem aradıklarında 0 puan verecektim hem de merkeze şikayet edecektim. Benim direksiyonda hissettiğim titreşim için kimse beni kaliperle kandıramaz. Siz de öyle yapın. Yapmazsanız şikayet edeceğim deyin. Başka servisler müşteri istemeden kolon değiştiriyor diye burada yazan arkadaşları şehir adı söyleyerek örnek verin. Biraz üstten çıkarsanız büyük ihtimalle yaparlar. Toyota servisleri çoğunlukla müşteri odaklı çalışıyorlar çünkü.

Yalnız şunu söylemekte yarar var. Bendeki ses direksiyondan geliyordu önden değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 08, 2016, 17:50:26 »
Beni de bugün servisten aradılar, parça gelmiş. Pazartesi günü kolon değişecek.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 08, 2016, 20:40:59 »
Beni de bugün servisten aradılar, parça gelmiş. Pazartesi günü kolon değişecek.
gözünüz aydın. işin garibi benim  direksiyondaki ses kesildi şimdi de kaliperlerden geliyor.  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 08, 2016, 20:52:09 »
gözünüz aydın. işin garibi benim  direksiyondaki ses kesildi şimdi de kaliperlerden geliyor.  :islik:
Kaliperler ile ilgili de bülten var. Ben söylemiştim, hemen garantiden değiştirmişlerdi.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 09, 2016, 12:30:30 »
Kaliperler ile ilgili de bülten var. Ben söylemiştim, hemen garantiden değiştirmişlerdi.
Teşekkür ederim. Bir ara uğrayıp söyleyeyim.