Gönderen Konu: Önemli- d4d Ön düzen aşırı ses ve çözümü  (Okunma sayısı 1441 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Önemli- d4d Ön düzen aşırı ses ve çözümü
« : Eylül 24, 2016, 14:48:21 »
2008 d4d aracımın ön düzen bitikmiş gibi lokurtu yapıyordu, çukura girince konsol zangır zangır gürültü yapıyordu. zannedersinizki arabanın ömrü tükenmiş. ön sağ amortisör patlaktı amortisörleri ve z rotları değiştirdim ( kyb çifti 350tl - zrot çifti 50 tl)  ses biiraz kesildi 2 gün sonra aynı ses devam etti.  2 tane rotbalanscı gezdim ayrıntılı olarak tamirciyede bakıttım ama arızayı göremediler.
  Son olarak başka bir rotbalansçı tavsiye ettiler adam aracın altını inceledi ve arızayı banada gösterdi.  viraj demir lastiğinin eskidiğini bütün sorunun buradan kaynaklandığını söyledi.
   10 ar tl ye 2 tane viraj demir lastiği aldım 10dk da değişim yapıldı.  Aracım en az 5 yıl gençleşti.  Araçta ses falan kalmadı . Araç tamirinde tek yere bağlı kalmayıp işin ustasını bulmak önemli.

Toyota Club Türkiye

Önemli- d4d Ön düzen aşırı ses ve çözümü
« : Eylül 24, 2016, 14:48:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: Önemli- d4d Ön düzen aşırı ses ve çözümü
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2016, 15:16:36 »
2008 d4d aracımın ön düzen bitikmiş gibi lokurtu yapıyordu, çukura girince konsol zangır zangır gürültü yapıyordu. zannedersinizki arabanın ömrü tükenmiş. ön sağ amortisör patlaktı amortisörleri ve z rotları değiştirdim ( kyb çifti 350tl - zrot çifti 50 tl)  ses biiraz kesildi 2 gün sonra aynı ses devam etti.  2 tane rotbalanscı gezdim ayrıntılı olarak tamirciyede bakıttım ama arızayı göremediler.
  Son olarak başka bir rotbalansçı tavsiye ettiler adam aracın altını inceledi ve arızayı banada gösterdi.  viraj demir lastiğinin eskidiğini bütün sorunun buradan kaynaklandığını söyledi.
   10 ar tl ye 2 tane viraj demir lastiği aldım 10dk da değişim yapıldı.  Aracım en az 5 yıl gençleşti.  Araçta ses falan kalmadı . Araç tamirinde tek yere bağlı kalmayıp işin ustasını bulmak önemli.
Sanırım Antalya'da yaşıyorsunuz. Merak ettim hangi sanayi sitesine gittiniz ?
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 42 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Önemli- d4d Ön düzen aşırı ses ve çözümü
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2016, 11:01:23 »
Amortisörleri nereden aldınız? İnternetten falan alınabiliyorsa bana da lazım amortisör, Servis sadece amrtisör değişimine 750 istedi Zrotları da değiştirsem 1000 e gideriz heralde...