Gönderen Konu: Otoyollarda Lütfen Biraz Saygı!..  (Okunma sayısı 2298 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Otoyollarda Lütfen Biraz Saygı!..
« : Eylül 23, 2016, 10:53:58 »
Geçenlerde bir vesileyle TEM yolundaydım.  En sol şeritteyim ve önümdeki araç otobüsü geçiyordu. Sonrasında arkamdan son model 45 plaka ki ortasını hatırlamıyorum 45 .... 45 şeklindeydi, sürekli selektör yapıp yol istiyordu. Bende dörtlüleri yaktım. Neticede kanat takıp önümdeki aracı geçecek değilim. Sonra bu vatandaş bir hışımla beni sağdan geçip önümdeki  araçla arama girdi. Bu arada sağ şeritte de araba var. Önüme girmeye resmen zorladı çünkü frene basmasam kaza yapacağım. Velhasıl yalan yok saydırdım. Be mübarek beni geçtin başın göğe mi yükseldi. Yine bekledin yine bekledin. Lütfen biraz sabır. Hepimizin araçları aynı güçte değil. Sol şerit te hiçbirimize tahsisli değil. Otoban da hız sınırı var.

Şunu anlarım. Hızına uygun şeritten gitmez şeridi işgal edersin. Buna ben de kızarım. Ama dediğim gibi önümüzdeki araç solluyorsa lütfen saygı gösterelim.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Otoyollarda Lütfen Biraz Saygı!..
« : Eylül 23, 2016, 10:53:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
Ynt: Otoyollarda Lütfen Biraz Saygı!..
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2016, 11:09:03 »
Bu konuda çok hassas davranırdım ama artık umursamıyorum. Hatta ve hatta o sellektör yapana o kolu bir yerine sokmakla kalmayıp, sol ayak ile hafif fren pedalına dokununca arkadaki stopların yandığını görünce neye uğradığını şaşırıyor hıyarlar!
Hele ki istanbul gibi bir şehirde bunu yapan o kadar çok beyinsiz müsvette var ki! Ettiğimiz küfürün haddi hesabı yok!
Adam sırıta sırıta yoluna devam ediyor!
Bu saatten sonra ya inip kafa göz dalıp gözünü mapus da açacaksın, yada sağ duyulu olup bende senin deyip zombiye bağlayacaksın!
Bizim ülkemizde "İnsanlık" diye bir saygı kalmamıştır!
Herkes kafasına göre bir birinden üstün olduğunu zannetmekte!
Bunu böyle düşünen, uygulayan sığır sürüsüne benden selam olsun...
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2016, 11:18:42 »
Bu konuda çok hassas davranırdım ama artık umursamıyorum. Hatta ve hatta o sellektör yapana o kolu bir yerine sokmakla kalmayıp, sol ayak ile hafif fren pedalına dokununca arkadaki stopların yandığını görünce neye uğradığını şaşırıyor hıyarlar!
Hele ki istanbul gibi bir şehirde bunu yapan o kadar çok beyinsiz müsvette var ki! Ettiğimiz küfürün haddi hesabı yok!
Adam sırıta sırıta yoluna devam ediyor!
Bu saatten sonra ya inip kafa göz dalıp gözünü mapus da açacaksın, yada sağ duyulu olup bende senin deyip zombiye bağlayacaksın!
Bizim ülkemizde "İnsanlık" diye bir saygı kalmamıştır!
Herkes kafasına göre bir birinden üstün olduğunu zannetmekte!
Bunu böyle düşünen, uygulayan sığır sürüsüne benden selam olsun...

Arabada eşim ve çocuklarım vardı. Artık bazı şeylere cesaret edemiyorsun. Trafik yüzünden cinayet çıkarıyorlar. O an şöyle dedim " bizden bi ... olmaz, asla medeni ülke falan olamayız."  Birkaç sene evvel Almanya"ya gittim.  Otobanları muazzam. Bütün ülkeyi tek bir yerleşim yeri görmeden otobanla dolaşabilirsiniz. Şeş kaza yerleşim yeri varsa ses duvarlarıyla kapatmışlar zaten. Yolun durumuna göre hız sınırı yok. Sınırlama olan yerlerde de uyuyorlar zaten. Şunu gördüm. Arkadaki arabanın sürati ne olursa olsun öndeki araç şerit değiştirmek için sinyali verdiği anda  amiyane tabirle senin kaptırıp gelirken frene basmama gibi bir lüksün yok. Sende şunu biliyorsun sinyal verdiğim anda arkadaki araba bana yol verecek. Adamlar gerçekten çoook öndeler. Bu bir sadece örnek. Yaya kaldırımlarında yayanın gözünün içine bakıyorlar geçecek mi geçmeyecek mi diye. Elektrik sarfiyatını önlemek için şehir içlerinde döner kavşak sistemine geçiyorlar. Yol hakkı kavşağın içinde olanda. Ya burda böyle bir şey yapsalar. inanın kavga çıkar.   
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2016, 11:19:58 »
Neyde saygı kalmış ki otobanda kalsın. Metrobüse öküzler gibi hepsi birden dalmaya çalışanın olduğu bir memlekette bunlar çok mu?
Önde araç var işte sanki görmüyon ne diye selektör yapıyon. Senin bir önündeki yaptığın selektör sanki onun önündekini uyarabilecek mi?

Ben de sol şeritte sabit kalan öküzlerden şikayetçiyim.
Bayramın 3. Gününe kdz ereğliden kayseriye giderken Akçakoca düzce arasında 2 tane araç solu işgal etmiş durumdaydı ve beni sinir ediyordu.
Mübarek yolun 2 şeridi yol boşken ya da arkan boşken kullanılır, bu dangalaklar trafik varken yapıyor. Adama korna yaptım yok vermiyor soldan gidiyor sağlamaya mecbur bıraktı. Bu sefer de beni yakalamaya çalışıyor hızlanıyor. Tamponuma giriyor. Yanıma gelsin diye yavaşladım sonra yanından uçtum,  2 3 sefer yaptım bunu. Bir insan yol vermek neden istemez neden gurur meselesi yapar nasıl bir gerizekalılık halidir anlamıyorum.

Bir öteki olayda da virajı geniş alarak dönen aracı solladım. Araç viraj yönüne sağ şeride girince solladım ve geçtim bana korna çalıyor. Niye solluyorsun diye heralde. Ulan dangalak aynana bakmak zorundasın,  sağ şeride geçmişin yol verdin sandım. Aynana bakmamanın suçu bende mi yani?

Otobanda arkadan hızlı gelenin hızı yavaşlamasın diye araç sollarken hızımı artırırım hemen sağ şeride girerim. Böyle saygı duyarken saygı görmek istemem de hakkım.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '05
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2016, 11:20:47 »
bu bayram dönüşü herkesin 50-60 la gidebildiği, zaman zaman trafiğin durduğu karacabey bursa yolunda bile bu eli selektörde olan arkadaşlara bende sık sık dörtlüleri yakarak "dur sakin ol, bende senin gibi bekliyorum ve önümdeki aracı geçince müsaitse sana yol vereceğim" dedim. yani hangi akıl ve mantıkla yavaş seyreden ve önünde konvoy giden bir yolda selektör yapabiliyosun arkadaş. kaldıki nereye gidiyorsun 10 m ötede başka araba var trafik var. bunun yanında bu üç-beş adam dışında benimle birlikte bir çok insanın bu trafiği beraber atlatmak yönünde çaba sarfettiğine, birbirine müsamaha gösterip yardımcı olmaya çalıştığına daha çok şahit olduğumu da söylemeliyim.  o adamları selektörleriyle başbaşa bırakıyorum. arka perdeyi çekip geceleri yoluma devam ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2016, 11:22:15 »
Arabada eşim ve çocuklarım vardı. Artık bazı şeylere cesaret edemiyorsun. Trafik yüzünden cinayet çıkarıyorlar. O an şöyle dedim " bizden bi ... olmaz, asla medeni ülke falan olamayız."  Birkaç sene evvel Almanya"ya gittim.  Otobanları muazzam. Bütün ülkeyi tek bir yerleşim yeri görmeden otobanla dolaşabilirsiniz. Şeş kaza yerleşim yeri varsa ses duvarlarıyla kapatmışlar zaten. Yolun durumuna göre hız sınırı yok. Sınırlama olan yerlerde de uyuyorlar zaten. Şunu gördüm. Arkadaki arabanın sürati ne olursa olsun öndeki araç şerit değiştirmek için sinyali verdiği anda  amiyane tabirle senin kaptırıp gelirken frene basmama gibi bir lüksün yok. Sende şunu biliyorsun sinyal verdiğim anda arkadaki araba bana yol verecek. Adamlar gerçekten çoook öndeler. Bu bir sadece örnek. Yaya kaldırımlarında yayanın gözünün içine bakıyorlar geçecek mi geçmeyecek mi diye. Elektrik sarfiyatını önlemek için şehir içlerinde döner kavşak sistemine geçiyorlar. Yol hakkı kavşağın içinde olanda. Ya burda böyle bir şey yapsalar. inanın kavga çıkar.

Oradaki sürücüler de saygılı ama, sollama yapacak olanlar da arkalarından gelenlerin hızlarına dikkat ederek solluyorlar. Yol boşsa ne kadar hızlı giderlerse gitsinler en sağ şeridi kullanırlar. Diğer şeritler sadece sollama için.

Yaya ve bisikletliye çarpmanın cezası çook ağır. O nedenle dikkatliler. İnsanları da heryerden karşıya geçmiyor. Yaya geçidinden geçiyorlar.

Dönel kavşak kadar.trafiği artıran bir sistem yok. Venedike 20 km mesafeyi dönel kavşak yüzünden 50 dakikada gidebildim. Akıllı ışık ve yeşil dalga teknolojisi bizde daha iyi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2016, 11:23:43 »
Neyde saygı kalmış ki otobanda kalsın. Metrobüse öküzler gibi hepsi birden dalmaya çalışanın olduğu bir memlekette bunlar çok mu?
Önde araç var işte sanki görmüyon ne diye selektör yapıyon. Senin bir önündeki yaptığın selektör sanki onun önündekini uyarabilecek mi?

Ben de sol şeritte sabit kalan öküzlerden şikayetçiyim.
Bayramın 3. Gününe kdz ereğliden kayseriye giderken Akçakoca düzce arasında 2 tane araç solu işgal etmiş durumdaydı ve beni sinir ediyordu.
Mübarek yolun 2 şeridi yol boşken ya da arkan boşken kullanılır, bu dangalaklar trafik varken yapıyor. Adama korna yaptım yok vermiyor soldan gidiyor sağlamaya mecbur bıraktı. Bu sefer de beni yakalamaya çalışıyor hızlanıyor. Tamponuma giriyor. Yanıma gelsin diye yavaşladım sonra yanından uçtum,  2 3 sefer yaptım bunu. Bir insan yol vermek neden istemez neden gurur meselesi yapar nasıl bir gerizekalılık halidir anlamıyorum.

Bir öteki olayda da virajı geniş alarak dönen aracı solladım. Araç viraj yönüne sağ şeride girince solladım ve geçtim bana korna çalıyor. Niye solluyorsun diye heralde. Ulan dangalak aynana bakmak zorundasın,  sağ şeride geçmişin yol verdin sandım. Aynana bakmamanın suçu bende mi yani?

Otobanda arkadan hızlı gelenin hızı yavaşlamasın diye araç sollarken hızımı artırırım hemen sağ şeride girerim. Böyle saygı duyarken saygı görmek istemem de hakkım.

Sol şeridi bırakmıyor sağdan geçiyorsun. sonra birde de bakmışsın hoop  seni geçiyor :) Birde sollama geçtiğin araç gaza basıyor ya  oda ayrı bir dert. Gaza basmak sollanınca akıllarına geliyor demekki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2016, 11:46:10 »
Arkadan bu şekilde selektör yapana hızımı azaltıp onu iyice uyuz ediyorum sol şeridi daha fazla işgal ediyorum.
Tavsiye ederim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2016, 11:52:28 »
Arkadan bu şekilde selektör yapana hızımı azaltıp onu iyice uyuz ediyorum sol şeridi daha fazla işgal ediyorum.
Tavsiye ederim

Yol boşsa evet, sıkışık trafikte selektör yapana hemen yol verip arkasına geçiyorum bu sefer ben selektör yapmaya başlıyorum. Hıyarlığını anlayanlar oldu, elle ya da 4 lüyü yakıp özür dilediler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2016, 11:53:03 »
Bu tartışma boş muhabbet bence.Çünkü bir çözümü yok.
Ne kadar konuşursanız konuşun, bu insanlar ölmediği sürece bunlar bitmeyecek.
Kim bu insanlar ?

Devletin 1950'li yıllardan beri kendi eliyle yetiştirdiği Trafik kasapları.
Bunları yapanlara bakın 35 yaşından küçüğünü çok nadir görürsünüz, yeni nesil böyle değil.
Bunun nedeni Ehliyet alma kolaylılığı.

Gidin amcalarınızla, dedelerinizle, baba-dayılarınızla konuşun ehliyeti nasıl aldıklarını sorun cevap karşısında şok olursunuz.
Ehliyet sınavı mı ? O ne ?

Ne sollama bilir, ne sol şerit işgali bilir, ne akan trafikte insan indirip bindirmesini bilir hepsinden bi haber.

Ben sellektör yapan arkadaşlara kızıyordum, artık anlayış gösteriyorum kendimi onun yerine koyuyorum.
Şöyle bir kıyas yapın sellektör yapan sayısı mı çok ?
Yoksa sol şeridi babasının tapulu malı sanan sürücü mü çok ?

3 şerit tem otoyolunda sağ şerit BOŞ, orta şerit BOŞ, sol şeritten 90 la gideni biliyorum ben.
İnsanlarımızda sol şeritte durma alışkanlığı bitmediği sürece arkadan sellektör yapan sürücü bitmez.

Hele hele adamın Mercedes'i, bmw'si, audi'si varsa mümkün mertebe zengin kesime fren yaptırmamaya çalışıyorum.
Hız sınırı 120 olabilir.
Hız sınırı TEM'de 40-120 km aralığında diye sol şeritte 100 km hızla gitme hakkını kimseye vermiyor kurallar.

Almanya'yla Türkiye'nin kıyaslanması çok yanlış.Kültür, gelenek, görenek her şey farklı.
Almanya'da Şahin gördünüz mü hiç ? Brodway, fiat linea punto tipo uno falan.
Tabikide sellektör olmaz.
Hem insanı eğitimli, zamanında o ehliyeti binbir güçlükle almış, hemde sol şeriti işgal ettiği anda arkasından bir otoyol polisinin onu durdurup ehliyetine el koyabileceğini biliyor.
Arka koltukta emniyet kemer takma zorunluluğu olan bir ülkeyle Bizim güzel ülkemizi kıyaslamayın lütfen.

Ayrıca Türkiye'de TEM Otoyolunun sol şeridinin yavaşlayıp konvoy olmasını sağlayan en büyük sebeplerin en önemlisi Yolcu otobüsleri.
Sol şerite çıkması yasak olan bu otobüsler devamlı sol şeritte ve maks. hızları 110 km olmak zorunda olduğu için Otoyolun sol şeridinde sinirler geriliyor.

Ve bütün bunların hiçbir cezai yaptırımı yok.
Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2016, 12:05:51 »
Ramazan bayramında ilçeden Kayseriye gidiyorum sol araftaki Tomarza yolunda 2 araç peş peşe duruyor,aklıma geldi bunlar ana yola fırlar diye biraz yavaşladım düşündüğüm gibi 2'de yola çıktı biri sol şeridi diğeri sağ şeridi kapattı buyur burdan yak. Merkezde ışıkta duruyorum arka tarafta lüks araç inatla selektör yapıyor bende ışığı işaret ettim,solumdan yola fırladı sağdan gelenle çarpışmaktan saniye farkıyla kurtardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2016, 12:53:07 »
Haklı olan herkese geçmiş olsun.
İşlenmesi gereken bir konu, umarım böyle konular iç dökmenin yanında çözüm de üretir ve gerekli şekilde yetkili mercilere ulaşır.

Daha bir kaç gün önce, sağ şeritteyim, önde bir otomobil, onun önünde uzun araç. Şehirlerarası yol. Işıkları geçince sol leride çıktım, arkada, yeterli mesafeden de araçlar geliyor. Ben sollarken (öndeki aracın yanındayım artık), yandaki araç sinyalini verdi (cam açık, elinde sigara içen bir vatandaş), ben kısa korna ile uyardım, buna rağmen sol şeride çıkmaya devam etti (genel bir ecu problemi kaynaklı bu davranışlar), iyiki arkadaki fren yaptı ve daha solda kaçacak yer vardı.

Ecu güncellemeleri, ama doğru program ile şart. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2016, 14:03:13 »
Haklı olan herkese geçmiş olsun.
İşlenmesi gereken bir konu, umarım böyle konular iç dökmenin yanında çözüm de üretir ve gerekli şekilde yetkili mercilere ulaşır.

Daha bir kaç gün önce, sağ şeritteyim, önde bir otomobil, onun önünde uzun araç. Şehirlerarası yol. Işıkları geçince sol leride çıktım, arkada, yeterli mesafeden de araçlar geliyor. Ben sollarken (öndeki aracın yanındayım artık), yandaki araç sinyalini verdi (cam açık, elinde sigara içen bir vatandaş), ben kısa korna ile uyardım, buna rağmen sol şeride çıkmaya devam etti (genel bir ecu problemi kaynaklı bu davranışlar), iyiki arkadaki fren yaptı ve daha solda kaçacak yer vardı.

Ecu güncellemeleri, ama doğru program ile şart. ;)

Format atmadan kurtarmaz hocam  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2016, 18:31:29 »
...istanbul gibi bir şehirde bunu yapan o kadar çok beyinsiz müsvette var ki!...
Bu yaz Antalya ve Bodrum' da otomobil kullandım. Her iki yerde de "34 plaka mı illallah abi" diyorlardı. Yollara baktım, Mal gibi 50km/s ile en soldan giden araç kesin 34 plaka çıkıyordu; yolun sağında 3. park şeridini oluşturan 34 plaka; aynaya bakmadan sinyal vermeden pat diye trafiğe katılan araç gene 34 plaka.
Hoş komple İstanbul' dan nefret ediyorum artık. İlk fırsatta kaçacağım bu şehirden. Zaten dönüşte zorla geldim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2016, 18:56:58 »
Bide trafikte selfie çekmeye çıkanlar ortalığı karıştırıyor. En son örneği Konya'da yaşandı 5 kişi gece karanlığında selfie çekmek için yola yattı ve kamyonetin altında kalan 2 kişi hayatını kaybetti  nereye gidiyoruz belli değil.Sabahki metrobüs kazası vahim olay yolcu umursamadan metrobüs şöförüne saldırdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2016, 20:55:03 »
yazılanların hemen hemen hepsiyle herkes karşılaşmıştır sanırım söylenicek tek söz var: welcome to Turkey
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 23, 2016, 20:58:30 »
Format atmadan kurtarmaz hocam  :tamam:
Mavi ekran verenler olur, biosu yok bazı sistemlerin sanki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yorgun Yillarim
  • Model Yılı: '12
  • 137 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 24, 2016, 08:41:05 »
Bu yaz Antalya ve Bodrum' da otomobil kullandım. Her iki yerde de "34 plaka mı illallah abi" diyorlardı. Yollara baktım, Mal gibi 50km/s ile en soldan giden araç kesin 34 plaka çıkıyordu; yolun sağında 3. park şeridini oluşturan 34 plaka; aynaya bakmadan sinyal vermeden pat diye trafiğe katılan araç gene 34 plaka.
Hoş komple İstanbul' dan nefret ediyorum artık. İlk fırsatta kaçacağım bu şehirden. Zaten dönüşte zorla geldim.

Uğur Abi birlikte kaçalım!
şu son 2 ayda 8 bin km yol yaptım ve ne hikmetse kurallara uymayan, dallamalık yapan, kendini kral zanneden tüm plakalar 34, 41 ve 59 oldu!
Bu üç şehrin gelmeyeceği ve trafiğin olmadığı bir yerlere gitmek lazım
Zaman Sadece "SEVGİYE" yenik düşer,
Geri kalan her şeyse "ZAMANA"...