0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu konuda çok hassas davranırdım ama artık umursamıyorum. Hatta ve hatta o sellektör yapana o kolu bir yerine sokmakla kalmayıp, sol ayak ile hafif fren pedalına dokununca arkadaki stopların yandığını görünce neye uğradığını şaşırıyor hıyarlar!Hele ki istanbul gibi bir şehirde bunu yapan o kadar çok beyinsiz müsvette var ki! Ettiğimiz küfürün haddi hesabı yok!Adam sırıta sırıta yoluna devam ediyor!Bu saatten sonra ya inip kafa göz dalıp gözünü mapus da açacaksın, yada sağ duyulu olup bende senin deyip zombiye bağlayacaksın!Bizim ülkemizde "İnsanlık" diye bir saygı kalmamıştır!Herkes kafasına göre bir birinden üstün olduğunu zannetmekte!Bunu böyle düşünen, uygulayan sığır sürüsüne benden selam olsun...
Arabada eşim ve çocuklarım vardı. Artık bazı şeylere cesaret edemiyorsun. Trafik yüzünden cinayet çıkarıyorlar. O an şöyle dedim " bizden bi ... olmaz, asla medeni ülke falan olamayız." Birkaç sene evvel Almanya"ya gittim. Otobanları muazzam. Bütün ülkeyi tek bir yerleşim yeri görmeden otobanla dolaşabilirsiniz. Şeş kaza yerleşim yeri varsa ses duvarlarıyla kapatmışlar zaten. Yolun durumuna göre hız sınırı yok. Sınırlama olan yerlerde de uyuyorlar zaten. Şunu gördüm. Arkadaki arabanın sürati ne olursa olsun öndeki araç şerit değiştirmek için sinyali verdiği anda amiyane tabirle senin kaptırıp gelirken frene basmama gibi bir lüksün yok. Sende şunu biliyorsun sinyal verdiğim anda arkadaki araba bana yol verecek. Adamlar gerçekten çoook öndeler. Bu bir sadece örnek. Yaya kaldırımlarında yayanın gözünün içine bakıyorlar geçecek mi geçmeyecek mi diye. Elektrik sarfiyatını önlemek için şehir içlerinde döner kavşak sistemine geçiyorlar. Yol hakkı kavşağın içinde olanda. Ya burda böyle bir şey yapsalar. inanın kavga çıkar.
Neyde saygı kalmış ki otobanda kalsın. Metrobüse öküzler gibi hepsi birden dalmaya çalışanın olduğu bir memlekette bunlar çok mu? Önde araç var işte sanki görmüyon ne diye selektör yapıyon. Senin bir önündeki yaptığın selektör sanki onun önündekini uyarabilecek mi? Ben de sol şeritte sabit kalan öküzlerden şikayetçiyim. Bayramın 3. Gününe kdz ereğliden kayseriye giderken Akçakoca düzce arasında 2 tane araç solu işgal etmiş durumdaydı ve beni sinir ediyordu.Mübarek yolun 2 şeridi yol boşken ya da arkan boşken kullanılır, bu dangalaklar trafik varken yapıyor. Adama korna yaptım yok vermiyor soldan gidiyor sağlamaya mecbur bıraktı. Bu sefer de beni yakalamaya çalışıyor hızlanıyor. Tamponuma giriyor. Yanıma gelsin diye yavaşladım sonra yanından uçtum, 2 3 sefer yaptım bunu. Bir insan yol vermek neden istemez neden gurur meselesi yapar nasıl bir gerizekalılık halidir anlamıyorum. Bir öteki olayda da virajı geniş alarak dönen aracı solladım. Araç viraj yönüne sağ şeride girince solladım ve geçtim bana korna çalıyor. Niye solluyorsun diye heralde. Ulan dangalak aynana bakmak zorundasın, sağ şeride geçmişin yol verdin sandım. Aynana bakmamanın suçu bende mi yani? Otobanda arkadan hızlı gelenin hızı yavaşlamasın diye araç sollarken hızımı artırırım hemen sağ şeride girerim. Böyle saygı duyarken saygı görmek istemem de hakkım.
Arkadan bu şekilde selektör yapana hızımı azaltıp onu iyice uyuz ediyorum sol şeridi daha fazla işgal ediyorum. Tavsiye ederim
Haklı olan herkese geçmiş olsun.İşlenmesi gereken bir konu, umarım böyle konular iç dökmenin yanında çözüm de üretir ve gerekli şekilde yetkili mercilere ulaşır.Daha bir kaç gün önce, sağ şeritteyim, önde bir otomobil, onun önünde uzun araç. Şehirlerarası yol. Işıkları geçince sol leride çıktım, arkada, yeterli mesafeden de araçlar geliyor. Ben sollarken (öndeki aracın yanındayım artık), yandaki araç sinyalini verdi (cam açık, elinde sigara içen bir vatandaş), ben kısa korna ile uyardım, buna rağmen sol şeride çıkmaya devam etti (genel bir ecu problemi kaynaklı bu davranışlar), iyiki arkadaki fren yaptı ve daha solda kaçacak yer vardı.Ecu güncellemeleri, ama doğru program ile şart.
...istanbul gibi bir şehirde bunu yapan o kadar çok beyinsiz müsvette var ki!...
Format atmadan kurtarmaz hocam
Bu yaz Antalya ve Bodrum' da otomobil kullandım. Her iki yerde de "34 plaka mı illallah abi" diyorlardı. Yollara baktım, Mal gibi 50km/s ile en soldan giden araç kesin 34 plaka çıkıyordu; yolun sağında 3. park şeridini oluşturan 34 plaka; aynaya bakmadan sinyal vermeden pat diye trafiğe katılan araç gene 34 plaka.Hoş komple İstanbul' dan nefret ediyorum artık. İlk fırsatta kaçacağım bu şehirden. Zaten dönüşte zorla geldim.