Gönderen Konu: 2008 rav4 otomatik- ön arka diferansiyel ve transfer yağı değişimi  (Okunma sayısı 3865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 89000
  • Model Yılı: '08
  • 26 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Öncelikle merhaba. İki hafta önce 80 bin bakımı için aracın ön arka diferansiyel yağını değiştirdik ustam ile. Fakat birde transfer yağı varmış ( otomatik şanzıman yağı değil) aynı 80w90 koyulan öndeki transfer kutusunun tapalarını bulamadık. Ön diferansiyelin orada alyan anahtarlı yukarıda ve aşağıda olmak üzere iki tapa var. Burası sanırım ön diferansiyel oluyor. Yada burası transfer kutusu ise diferansiyel tapaları nerede. Ustalar da önde başka yer yok deyip işin içinden çıkıyor. Şimdi benim araçta ön de transfer yada ön diferansiyel yağı değişmedi. Aşağıdaki şemada gösterdiğim yerdeki yağ değişti. Fakat burada iki tane alyan bir tane de diğer tarafta üstte somun var.

Lütfen yardım...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2016, 22:22:19
Ayrıca 2 tane yağcıya uğradım bugün yine bulamadık fotoları bugün çektim. Yağ değişiminden sonra hafif sızdırmış somunları sıktık ama olmadı somunlardaki contaları değiştireceğiz..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Olmasi gereken bu zaten biri doldurma biri bosaltma tapasi baska ne tapasi ariyorsunuz transfer yagi dedigi sanzuman yagi bence baska transfer kitusu kalmiyor

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Transfer kutusu yağı ayrı benim bildiğim. Toplamda alt takım yağı dedikleri, otomatik vites kutusunun yağı, on arka difransiyel yağı ve transfer kutusu yağı olmak uzere 4 adet olması lazım, yanılmıyorsam.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Transfer kutusu birde saftin girdigi difransiyel kutusu var

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 89000
  • 26 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
o alyanlı olan transfer kutusu imiş. Şaftın girdiği yerde üstte somun var sadece fakat boşaltma yeri yok gibi...