0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir de bir kadin ve bir erkek karsilastiginda kadin tokalasmak icin elini uzatirsa erkek uzstir. Yani kadinin uzatmasi beklenir...Peki birsey sorayim ( ben cozemedim). Merdivendesiniz. İneceksiniz once erkek mi iner kadinmi? Merdivenden cikacaksiniz once erkek mi cikar kadin mi?
Merdiven çıkarken, kadın önden erkek arkadan çıkar.İnerken, erkek önden kadın arkadan iner.
Bende bunu savunuyorum ama bu seferde kadin onden cikarsa hele de etek varsa bakmis olurs n diyorlar.ben de yuh diyorum...
Tamam işte, amaç başkalarının bakmasını engellemek. Yoksa önden çıkan kadın ya eşindir ya nişanlındır ..vs. Sen baksan ne olur:)
Bir de zannederim sendelediginde veya dusme gibi durumda titabilmek. Malum topuklu ayakkabi sevdasi
2 durumda da erkek önden gider bayana yol açar, tehlikeleri savuşturur Duruma göre hareket etmek lazım aslında merdivendesiniz it kopuk yoğunluğu ve kadının durumuna göre, tanıdık yada tanımadık bir bayan
Tanimadik olursa ve merdivende karsilassak nezaket kuralina gore buyrun desek bu seferse ( onden beni cikariyon arkadan bakacanmi? ) derse... İki ucu ... degnekBir keresinde otobusteydim . bos bulundum yenge buyur otur dedim. Ben senin nerden yengen oluyom dedi....
Mesela bayan selam vermeden selam verilmez diye birşey vardı. Çocukken okumuştum Bulvar Gazetesi idi herhalde, o zaman ki bulvar ile bildiğimiz bulvar farklıydı , adabı muaşeret ve görgü kuralları adında bir kitap vermişti kalınca kupon biriktirene oradan okumuştum bu kuralı. Neyse artık bilgiliyiz ya lise yılları kızlar selam vermeden selam vermeyeceğiz diye kasıyorum, kızın biri demesin mi ne o selam vermeden geçip gidiyorsun diye. Hay bin kunduz dedim orda bıraktım bu kuralları Merdiven meselesinde yada yolda olsun bir bayanın arkasından gitmem senin dediğin sebepten dolayı, bayanı ürtkütmemek lazım. Ama yinede duruma göre değişir koruma iç güdüsü olabilir arkadan da gitmek zorunda olabiliriz. Otobüste yer verme mevzusunda üniversite de yaşadım, zaten sıkış tepiş oluyor fordcu falan ayağı bir bayana yer verdim, kadın bana kadın erkek eşittir oturun dedi. pozitif ayrımcılıktan haberi yoktu yalım
Murat hocam senin de başına gelmeyen kalmamış ya