0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.Bayramda 2100 km yol yaptım . Araçta bir sıkıntı dikkatimi çekti . Hızlanırken vites yükseldiğinde, devir 300 devir civarı artıp tekrar iniyor anlık olarak. Motor da bağırıyor aynı şekilde. Baskı balata bitiyor diye düşündüm ama bu durumu sadece vites değişimlerinde yapıyor , viteste normal olarak giderken gaza yüklensem bile sıyırmıyor. Daha sonradan vites kalibrasyonuyla alakalı olabilir diye düşündüm. Ekonomik olarak da sıkışık olduğum için moralim baya bozuldu . Sebebi ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.Araç 43000 de . 31000 den beri bende ve zorlamadan kullanıyorum. Önceki sahibinin de baskı balatayı zorladığını sanmıyorum.
2008 aurisime 85000 km de değiştridim.servis 1700 tl fiyat çıkardı.muğla özel toyota da 1000 tl değiştirdim.şuan 145000 oldu.gayet memnunum.
Dün Atatürk Oto Sanayii Tem Toyotaya uğradım. Ustayla gezdik biraz ama dediğimi yapmadı , aracı cihaza bağladığında da şanzumanla ilgili sorun görmedi. Kaçırma yok araçta dedi. Sorunun ben araç ısınınca veya bir müddet kullandıktan sonra yaptığını farkettim. Dün akşam da bir video çektim , birazdan ekleyeceğim . Bana baskı balatadan değil gibi geliyo çünkü sadece vites arttırdığı an yapıyo bunu. Sanki vitesi yükselltikten sonra anlık olarak debriyaja ayağınızın ucuyla dokunuyormuşsunuz gibi. Önceki aracım manuel golf'tü. Herhangi bir viteste normal giderken de kaçırma yapıyodu baskının bitmesine yakın. Denemek için manuele alıp yüksek devirde kullanıyorum daha hiç kaçırmadı o şekilde. Viteste bir ayarsızlık olduğunu düşünüyorum, fırsat bulunca GTC ye gidicem.Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2016, 12:33:42Otomatik olduğu için özelde yaptırmaya çekiniyorum biraz . baskı balata değiştikten sonra kalibrasyon da yapılması gerekiyormuş. Özel servisler bunu yapabiliyor mu ?
Sonunda baskı balatayı değiştirdim. Balata bitikmiş arkadaşlar, pimlere dayanmış. Sorunum çözüldü , ancak yakıtımda azalma olmadı.