Gönderen Konu: 2012 1.4 d4d mmt şanzıman mı , Baskı Balata mı ?  (Okunma sayısı 5336 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 32700
  • Model Yılı: '12
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2012 1.4 d4d mmt şanzıman mı , Baskı Balata mı ?
« : Eylül 19, 2016, 09:05:49 »
Herkesin geçmiş bayramı mübarek olsun.
Bayramda 2100 km yol yaptım . Araçta bir sıkıntı dikkatimi çekti .   Hızlanırken vites yükseldiğinde, devir  300 devir civarı artıp tekrar iniyor anlık olarak. Motor da bağırıyor aynı şekilde.   Baskı balata bitiyor diye düşündüm ama bu durumu sadece vites değişimlerinde yapıyor , viteste normal olarak giderken gaza yüklensem bile sıyırmıyor.  Daha sonradan vites kalibrasyonuyla alakalı olabilir  diye düşündüm.   Ekonomik olarak da sıkışık olduğum için moralim baya bozuldu .  Sebebi ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Araç 43000 de . 31000 den beri bende ve zorlamadan kullanıyorum. Önceki sahibinin de baskı balatayı zorladığını sanmıyorum.

Toyota Club Türkiye

2012 1.4 d4d mmt şanzıman mı , Baskı Balata mı ?
« : Eylül 19, 2016, 09:05:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 1.4 d4d mmt şanzıman mı , Baskı Balata mı ?
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2016, 10:28:52 »
Bayramda 2100 km yol yaptım . Araçta bir sıkıntı dikkatimi çekti .   Hızlanırken vites yükseldiğinde, devir  300 devir civarı artıp tekrar iniyor anlık olarak. Motor da bağırıyor aynı şekilde.   Baskı balata bitiyor diye düşündüm ama bu durumu sadece vites değişimlerinde yapıyor , viteste normal olarak giderken gaza yüklensem bile sıyırmıyor.  Daha sonradan vites kalibrasyonuyla alakalı olabilir  diye düşündüm.   Ekonomik olarak da sıkışık olduğum için moralim baya bozuldu .  Sebebi ne olabilir ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Araç 43000 de . 31000 den beri bende ve zorlamadan kullanıyorum. Önceki sahibinin de baskı balatayı zorladığını sanmıyorum.
Arac km kac bilmiyorum ama iki durum var baski balata degistiyse kalibrasyon tutmamis olabilir oda baskinin orjinal olmamasindan kaynaklaniyor yada baski balata bitme sinyalleri veriyor ama normal sehir ici kullaniminda sorun yok ise bir sure daha devam edebilirsiniz
Ayrica baski kontrolu icin servisler ucret almiyor en kotu kalibrasyon yapilirsa oda 100 tl

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mesaj Birleştirildi: Eylül 19, 2016, 12:39:44
Kilometre altta yaziyormus pardon bence aracinizin kalibrasyon zamani gelmis 100 tl yi gozden cikarin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2016, 11:15:21 »
Baskı balata hiç değişmedi daha.  İnşallah kalibrasyondandır. Son zamanlarda vites geçişleri de daha hissedilir olmuştu.    Eğer baskı balataysa serviste ne kadara çıkar fiyat bilginiz var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2016, 11:23:00 »
Bence kalibrasyon kurtarir once onu deneyin baski en az 60000-70000 gifer

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2016, 09:33:00 »
2008 aurisime 85000  km de değiştridim.servis 1700 tl fiyat çıkardı.muğla özel toyota da 1000 tl değiştirdim.şuan 145000 oldu.gayet memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2016, 11:34:18 »
Baskı balatamı ben daha yeni değiştim ve benimki bitik durumdaydı. Sana arabada neler olduğunu anlatayım ona göre sen ne olduğuna karar ver istersen.

- Debriyaj çok yukarda kavrıyordu.
- Son zamanlarda debriyaj artık çok sertleşmişti.
- Son aşamalarda araba soğukken bir sıkıntı yoktu fakat ısındıktan sonra özellikle birinci ve geri fiteslerde kalkışlarda bir hayli zorlanıyordu. Arabada titreme oluyordu. 2 ve üstü fitesler normaldi.
- Yüksek devir düşük hız şeklinde araba gidiyordu.
-Araba ağır iken hafif bir rampayı geri geri gitmem gerekmişti. Gitmeyi başardım ama içeri giren sürtünme kokusunu anlatamam. Son aşamaydı artık o ve diğer gününde değiştim baskı plakayı.
Geçmiş olsun.

Benim arabam 2004 model. 270 TL ye baskı plaka seti aldım. AİSİN marka. İşçilikte ortalama 350 TL.
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 20, 2016, 12:24:24 »
Dün Atatürk Oto Sanayii Tem Toyotaya uğradım.  Ustayla gezdik biraz ama dediğimi yapmadı , aracı cihaza bağladığında da şanzumanla ilgili sorun görmedi. Kaçırma yok araçta dedi.  Sorunun ben araç ısınınca veya bir müddet kullandıktan sonra yaptığını farkettim.  Dün akşam da bir video çektim , birazdan ekleyeceğim  . Bana baskı balatadan değil gibi geliyo çünkü sadece vites arttırdığı an yapıyo bunu. Sanki vitesi yükselltikten sonra anlık olarak debriyaja ayağınızın ucuyla dokunuyormuşsunuz gibi. Önceki aracım manuel golf'tü. Herhangi bir viteste normal giderken de kaçırma yapıyodu baskının bitmesine yakın. Denemek için manuele alıp yüksek devirde kullanıyorum daha hiç kaçırmadı o şekilde. Viteste bir ayarsızlık olduğunu düşünüyorum, fırsat bulunca GTC ye gidicem.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2016, 12:33:42
2008 aurisime 85000  km de değiştridim.servis 1700 tl fiyat çıkardı.muğla özel toyota da 1000 tl değiştirdim.şuan 145000 oldu.gayet memnunum.

Otomatik olduğu için özelde yaptırmaya çekiniyorum biraz  . baskı balata değiştikten sonra kalibrasyon da yapılması gerekiyormuş. Özel servisler bunu yapabiliyor mu ? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 20, 2016, 13:58:54 »
Dün Atatürk Oto Sanayii Tem Toyotaya uğradım.  Ustayla gezdik biraz ama dediğimi yapmadı , aracı cihaza bağladığında da şanzumanla ilgili sorun görmedi. Kaçırma yok araçta dedi.  Sorunun ben araç ısınınca veya bir müddet kullandıktan sonra yaptığını farkettim.  Dün akşam da bir video çektim , birazdan ekleyeceğim  . Bana baskı balatadan değil gibi geliyo çünkü sadece vites arttırdığı an yapıyo bunu. Sanki vitesi yükselltikten sonra anlık olarak debriyaja ayağınızın ucuyla dokunuyormuşsunuz gibi. Önceki aracım manuel golf'tü. Herhangi bir viteste normal giderken de kaçırma yapıyodu baskının bitmesine yakın. Denemek için manuele alıp yüksek devirde kullanıyorum daha hiç kaçırmadı o şekilde. Viteste bir ayarsızlık olduğunu düşünüyorum, fırsat bulunca GTC ye gidicem.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 20, 2016, 12:33:42

Otomatik olduğu için özelde yaptırmaya çekiniyorum biraz  . baskı balata değiştikten sonra kalibrasyon da yapılması gerekiyormuş. Özel servisler bunu yapabiliyor mu ?
Yapiyorlar ama servis ile ayni para ben yetkili serviste yaptirdim 100 tl

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 61 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 20, 2016, 14:05:20 »
Bende soyle birsey oldu kalibrasyon icin servise gittim servis sanzuman beyni arizali dedi degismesi gerekiyormus toyota ucretsiz degisim yapiyor isterseniz degiselim dedi bende kabul ettim hem beyin degisti hemde kalibrasyon yapildi ucretsiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 20, 2016, 14:21:56 »

25. Saniyeden sonrasını izlemeniz yeterli.  Bu durumu vites yükselttiği an dışında hiç yapmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Eylül 20, 2016, 17:58:47 »
Benzer durum bende de var.Özellikle yokuşta 300 devirlere gelip vites geçişi yapmıyor. 2011 benim araç 72000 de. Toyota Nataşa gittim, usta ile test sürüşüne çıktık ve debriyaj kaçırıyor, baskı balata seti değişimi gerekli dedi. Fiyat sorduğumda 2000 tl ye yakın olur hatta ayırma motoru da değişirse 3000 i bulur dedi.
Dışarıda sorduğumda debriyaj baskı balata için 420 tl parça fiyatı aldım. Bilye de değişirse ki parçacı iki baskıda bir bilye değişimi gerekir hidrolik o bilye dedi. 330 tl gibi bir fiyatı varmış bilyenin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 20, 2016, 20:46:02 »

Aracın km'sini göz önünde tutup, tarifinize bakarak, herhangi bir sorun görünmüyor, performans istediğinizde yada yokuş tırmanışlarında Es moda geçerseniz bu tip kısa vites değişimleri olmayacaktır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 13, 2017, 18:36:34 »
Sonunda baskı balatayı değiştirdim. Balata bitikmiş arkadaşlar, pimlere dayanmış. Sorunum çözüldü , ancak yakıtımda azalma olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 13, 2017, 20:24:11 »
Sonunda baskı balatayı değiştirdim. Balata bitikmiş arkadaşlar, pimlere dayanmış. Sorunum çözüldü , ancak yakıtımda azalma olmadı.
Kemal bey nerde değiştiniz. Ne kadar fiyat verdiniz. Gözünüze çarpan bir durum varmı .

Aynı durum bende de var. Vites değiştiğinde devir anlık olarak artıyor. Birde 1. Vitese de kalkışda biraz araç zorla kalkıyor .

Araç 2013 39000 de

Parçalar aynımı.

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Toyota Corolla D4D M/M 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 15, 2017, 22:22:41 »
Parça değiştikten sonra 4 gün sadece evden işe gittim. Yakın ve ara sokaklar olduğu için 4. vitese dahi geçmeme gerek yoktu ve hiçbir sorun gözüme çarpmamıştı. Ancak bu sabah İzmit'e gittim geldim ,  4. vitesin sonunda , 5 ve 6. vitesin 2000-2400 devir aralığında inanılmaz bir uğultu var. Bu devirler dışında uğultu yapmıyor , aynı şekilde vites yükseltirken sıyırma olayını da yaptı birkaç defa .  Usta tavsiyesi üzerine orjinal parça değil , DAİKİN EXEDY  kullandık. (Orjinalden pek parklı olmadığını , kesinlikle kalitesiz ürün kullanmadıklarını söylediler)
1800 TL yerine 1400TL oldu bu şekilde.

Yarın taktırdığım yere gideceğim , sorunuma yaklaşımlarına göre firmayı burada yazacağım.