Gönderen Konu: ARKA EMNİYET KEMERİ İKAZI  (Okunma sayısı 2494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ARKA EMNİYET KEMERİ İKAZI
« : Eylül 18, 2016, 12:20:56 »
merhaba  ben 2015 1.33 life corolla aldım 14000 km. yavaş yavaş çözüyorum arabanın özelliklerini. sadece arka emniyet kemeri ikazının nasıl çalıştıgını anlayamadım. birisi arkaya oturdugu zaman ön panelde kemer ışıkları yanıyor araç hareket edince sönüyor. kemeri arakada oturan taktıp çıkardıktan sonra seyir halindeyken ikaz ötmeye başlıyor. araka emniyet kemer ikazlarının nasıl çalıştıgıyla ilgili bilgisi olan varmı. şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

ARKA EMNİYET KEMERİ İKAZI
« : Eylül 18, 2016, 12:20:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: ARKA EMNİYET KEMERİ İKAZI
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2016, 00:55:13 »
Merhaba
Arka emniyet kemeri için ekranda gördüğünüz içi boş simgeler arkadaki emniyet kemerlerinin takılı olmadığını işaret ediyor.Eğer kemerler takılırsa ekranda içi dolu simgeler olarak gözüküyor hangi kemer takılı ise o minik daire dolu şekilde gözüküyor.Yani siz arkada oturan kişinin kemer takıp takmadığını görebiliyorsunuz araç çalıştığı zaman.Kemer takılı ve araç hareket halinde iken kemer çıkartılırsa araç ikaz verip kemerin çıkarıldığını size bildiriyor.Sanırım daha çok çocukların gereksiz yere kemeri çıkarmamasına yönelik bir önlem.
Kemerler hiç bağlı değil ise size sadece 3 adet içi boş dairecik gösterecek ve kemer ikazı çalmayacaktır.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 14000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ARKA EMNİYET KEMERİ İKAZI