Gönderen Konu: Auris ile İlk Uzun Yol...  (Okunma sayısı 2219 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
Auris ile İlk Uzun Yol...
« : Eylül 15, 2016, 13:46:49 »
18 Ağustos'ta aldığım 2015 Auris Advance Skypack Otomatik ile ilk uzun yoluma çıktım.
Aracımın km si 9800, henüz 10 bin bakıma girmedik.
Pek uzun sayılmaz ancak Hafta sonu tekrardan gideceğim için 2 versiyon şeklinde düşündüm.
İlkinde aracın performansına ikincisinde yakıt konusuna bakacağım 750 km yi görmeye çalışacağım.

Rotamız İzmit-Zonguldak yaklaşık 230km
Ayrıca yakıt denemeside yaptım. Daha önce Opet'ten doldurup depoyu şehir içi kullanıp bitirmiştim, araç zorlaya zorlaya 180tl yakıt almıştı.
yaklaşık 600 km şehir içinde kullandım.
Ancak dur-kalk trafiği olmuyor bizim izmitte pek.
Uzun yola çıkmadan önce shell'den doldurdum depoyu 208 TL yakıt aldı, zamlı fiyattan.
Aldığımız yakıt Shell V power Nitro+ (4,67 TL)

Öncelikle şunu söyleyeyim, pompacının söylediği kadar var, adamlar ne katıyorlarsa içine yakıtın bilmiyorum aracın performansı normal kursunsuz 95 e göre ciddi bir biçimde arttı, atiklik kazandı.
Ben bunu uzun yolda fark ettim.
Bunuda şöyle test ettim kendimce;
-Aracın kalkış performansı
-Aracın 0-100 km performansı
-Aracın ... km hızla seyir halindeyken dip gaz tepkisi

Hepsinde abartısız bariz fark var.Bunları aslında video'ya çekip koysak süper olur ancak bunun için hem ekipman lazım hemde zaman ayırmak lazım.
Belki yapan bir arkadaş çıkar, bizde seviniriz  :D

Gelelim aracın uzun yol durumuna;
227 km İzmit-Zonguldak arasını 6,1 lt ortalama ile gittim.(Aracı kapattığımda kullanım özeti verisi bu kafama göre değil yani :) )
Ve rölanti gitmemiş olmama rağmen bu veriyi verdi araç.
İzmit-Düzce otoyolda ...... km
Düzce-Ereğli arası rölanti şehir içi 90-100 km
Ereğli-Zonguldak arası dağ yolu yaklaşık 40 km boyunca dik rampalar ve sürekli viraj ortalama 60-80 km hız.

227 km lik yolu 3 saatte tamamladım.(1-2 defa mola verdik, bazı yerlerde yoğun trafik oldu)

Araç beni tatmin etti, hem performans hem yakıt hemde konforu ilk uzun yolumda anladım.

Dönüş yolunda ise tek döndüm ve Zonguldak-Ereğli arası dağ yolunda tabiri caizse Citröen ds4 ile yolun tamamında kapıştık diyebilirim, tavsiye etmiyorum.
Tamamen aracı denemek istememle alakalı böyle bir şey yaptım.
Dik rampalar, keskin virajlar ve bozuk yollarda 40 km lik yolu gece karanlığında 25 dk da gectik.
Şunu söyleyebilirim, virajlarda müthiş hakimiyet var arabada.
Dıştan içe o eğimi yakaladığınız an araç altınızdan gidecekmiş hissi veriyor.
ESP yi kapatmadım, o konuda güvenemedim hem kendime hem arabaya virajlar keskin ve 40-50 metrelik ucurumlar olduğu için daha garanti yerlerde denemek lazım ESP siz halini.
DS4 leri çok bilmiyorum fakat 1,6 motor olduğunu biliyorum gece karanlığı olduğu için yazısını falan göremedim ön sis farlarının üzerinde LED şerit vardı sanırım benzinli 1,6 120 beygirlik araçtı.
Rampada ben uzarken o virajlarda yaklaştı hep bana, sonradan bunun önde benim olmamdan kaynaklı olduğunu fark ettim, yolu ben aydınlattığım için virajları daha kolay seçebiliyor arkadan daha güzel alıyordu virajları  :D
Yol verip arkadan ben onu takip ettiğimde resmen üstüne çıkacaktım araçla.

Performans olarak müthiş memnun kaldım.
Dönüş yolunda yine aynı 227 km lik yolu 7 lt ortalama ile geldim.
Eve vardığımda tam çeyrek depo benzin kalmıştı. yaklaşık 460 km yol yaptım ve çeyrek depo ile 130-150 km daha giderim şehir içinde 600'e tamamlarız.

Bu hafta sonu tekrardan İzmit-Zonguldak / Zonguldak-İzmit yapacağım.
Bu sefer rölanti bir şekilde uzun yolda düşebileceğim kadar düşürmeye çalışacağım km yi bakalım 700-750 km görecek mi araç.

Düzenleme: Trafik kuralları.

Burası basra değil izmit körfezi :)

Toyota Club Türkiye

Auris ile İlk Uzun Yol...
« : Eylül 15, 2016, 13:46:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris ile İlk Uzun Yol...
« Yanıtla #1 : Ekim 07, 2016, 00:41:46 »
Eylül ayı bayram tatilinde ben de şehirler arası yolculuk yaptım. yakıt km değerleri aşağıdaki gibi;

Ankara- Antalya:  518 km 29,68 lt 100 km 5.72lt . Arabayı orta performans ile kullandım. Agresif ya da az yaksın diye 90 geçmemezlik yapmadım

Antalya-Konya:  384 km 28.32 lt 100km 7.3 lt. 20-30 km şehir içinde kullandım. Yalnız bayram trafiği ve yolların yokuş olması sebebiyle zaman zaman arabayı agresif kullanmak durumunda kaldım. 

Aracım henüz 8900 kmde. şimdiye kadar elde edebildiğim en iyi değer 100 km 5.72 lt oldu. Konya izmir arası. 10000 km sonrasında daha iyi değerler elde edebilir miyim merak içindeyim.