Gönderen Konu: Google translate Türkçe'ye çeviriyi desteklemeye başladı  (Okunma sayısı 1395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Google amcanın translate hizmetine Türkçe'de eklenmiş hepimize hayırlı olsun. Çeviriler birebir olmasada anlaşılacak kadar bişiler çıkıyor.

http://translate.google.com
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Google translate Türkçe'ye çeviriyi desteklemeye başladı
« Yanıtla #1 : Şubat 02, 2009, 14:54:51 »
Müthiş bir haber bu, ben de bu sabah haber sitelerinde görünce çok sevinmiştim. Google API'leri kullanarak çok hoş web siteleri gelecektir yakında.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 02, 2009, 15:08:00 »
Ben pek umutlu değilim Google'nin bu işi kıvırabileceği konusunda. Bir deneme yaptım hemen. Girdiğim metin :

"The ruble slumped to its weakest level against the dollar in 11 years as investors speculated Russia will be forced to give up its currency defense after draining reserves."

Aldığım cevap:

"Olarak yatırımcıların rezervleri bulaşıklık sonra para savunma vazgeçmek zorunda kalacak Rusya speculated The ruble 11 yıl içinde dolar karşısında da zayıf düzeyine slumped."

Olması gereken:

"Ruble, yatırımcıların, azalan rezervler nedeniyle Rusya'nın para birimini savunmayı bırakmak zorunda kalabileceği yönünde spekülasyonlarda bulunmaları sonucu dolar karşısında son 11 yılın en düşük seviyesine geriledi."

Yorumu size bırakıyorum.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 02, 2009, 16:01:50 »
zaten bu yüzden tavsiye fonksyonu var, Türkçe'nin cümle yapısını çok değişik olduğu için normal çevirmenler de çoğu zaman terler :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2009, 00:08:27 »
çok başarılı olmasa da, hiç ingilizce anlamayanlar için gene de faydalı. en azından konunun içeriğini görüyosunuz:)