Gönderen Konu: Bu sefer de motor arıza ışığıyla başım belada - DPF aşırı dolu hata kodu  (Okunma sayısı 9946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '12
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhabalar ustalarım,

Aracım yaklaşık 1.5 ay önce servis ışığı yaktı, dolapderedeki servise götürdüm. Hata kodları dpf in dolduğu gösteriyormuş, kurum temizlemesi yaptılar, yakıt filtresi ve yağ değiştirdiler yazılım güncellemesi yaptılar, güzel güzel öğütler verdiler gönderdiler. 1 hafta oldu motor arıza ışığım yandı kendilerine tekrar götürdüm tekrar rejenerasyon yaptılar. Neden motor arıza ışığı yanıyor ? Diye sorduğumda abi birden dolmuş araç arıza yakmış gibi hızlı bir cevap verdiler, neyse servise bırakırken muhabbet ettim biraz sorunları çözelim artık da bir rahatlayayım dediğim de abi dpf değişir en son olmazsa oda kesin çözer mi bilemeyiz deyince iyice bu servisten soğudum.

Aradan bir kaç hafta geçti yine motor ışığı yaktı bugün sizlerden öneri bekliyorum ben bu servisin işinden memnun değilim ve bana dpf masrafı kitleyecekler gibi geliyor, hangi servisi önerirsiniz ne yapmamı önerirsiniz ?

Hala anlayamadığım nokta neden dpf ışığı yanmaz da motor ışığı yanar anlayamıyorum bunu gerçekten çözecek bir yere ihtiyacım var.

Not : Hepinizin kurban bayramını kutlarım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Bu sefer de motor arıza ışığıyla başım belada
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2016, 09:32:06 »
Oncelikle sizinde kurban bayraminiz kutlu olsun
Ayrica gecmis olsun
Bizimde basimizdan gecen bir olayi aktarayim muhasebe mudurumuzde bulunan arac yaklasik 150000 km bir sorun cikarmadan mahmutbey kadikoy arasi yillarca gidip geldi daha sonra araci ofis islerine ayirip yeni arac kiraladilar ofis islerinde kullanilan arac kisa sure sonra ariza isigi yakti servise gitti olmadi dpf degisti gene bir sure sonra tekrar ariza yakti sonra bir ozel serviste teshis koydular arac devirsiz ve kisa mesafe kullanildigi icin dpf temizligi yapamiyor buda partikul filtresini kisa zamanda dolmasina sebep oluyor dedi
Diger sorunuz dpf dogrudan motor ile alakali oldugu icin gerekli degerleri tutturamadigi icin motor arizasi yakabir illede motorun arizalanmasi gerekmez maf sensoru arizalanincada yanabilir anlik yakit basinci dussede yanar genel bir ariza isigidir en sagliklisi pc ile ariza kodunu okuyatak islem yapmak

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2016, 18:59:39 »
Sorun tekrarlamadı mı ? Yüksek devirlerde kullanarak mı çözdünüz ?

Ben de aracı sürekli yüksek devirlerde kullanıyorum, servis bununla alakalı baya öğüt verdi takip etmeye çalışıyorum, vites değişimlerinde 500-1000 devir daha fazla çıkıp değiştiriyorum, haftada bir 3000lü devirlerde kullanmaya çalışıyorum(gerçi 1.5 ayda 1 kere yapabildim), bilemiyorum gerçekten DPF arızalı ve değişince çözüleceğinin garantisini verseler paraya kıyıcam ama sizin başınıza gelenden korkuyorum ben de boşu boşuna para atmak istemiyorum sağa sola

Bu ışık yanıyorken aracı kullanmaktan da korkuyorum açıkcası, bayramda açık bir servis var mı acaba özel veya yetkili, Toyota Türkiye'ye sordum yetkili servisler kendi insiyatifine göre bayramın 2. gününde açabiliyor o zaman aramalısınız dedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2016, 23:14:39 »
Bu konuda toyota tem ufuk sonmez beyden yardim alabilirsiniz forum uyemiz saglam toyotacodir

Mesaj Birleştirildi: Eylül 12, 2016, 09:23:19
İsigi dert etmeyin biraz yakit yukselir o kadar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2016, 17:18:14 »
Cuma'dan önce yetkili servislerin hiç biri açmıyor hepsine arayıp sordum ilginç. Ufuk beyin sabit telinde cevap veren yok ne yazık ki onlarda çalışmıyor anladığım kadarıyla [emoji20]

ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Konu başkalarınıda yardımcı olsun diye sorunu nasıl giderdiğimi anlatmak istiyorum,

Daha önce yaris sökmüş, takmış bir usta ve daha önce çok kez makineyle DPF temizlemiş bir eksoz ustası, bir de çeşitli diagnostic yazılımları olan beyinci dedikleri usta şans eseri bayramda bir araya geldiler ve sorunumu çözdüler, Ben eksozcuya ulaştım o da toparladı takımını :D

Öncellikle DPF'i, Katalitik Konvertör'ü söktürdüm, bir güzel eksozcu ustaya makineyle temizlettim ne kadar kurum çıktığına inanamazsınız.
Daha sonra tam işe yarasın diye EGR valfini de söktürüp temizlettim sonra aracı toparlattım işin püf noktası temizlikten sonra 1 saat felan rölantide çalıştı ve daha sonra beyinci yazılım ile statik rejenarasyon yaptı. Bunu yaparken sensörlerin değerlerini sıfırlamak çok önemli sanki sıfır DPF, konvertör ve egr valfi takılmış gibi veriler temizlendi, sonuç olarak aracı aldım çıktım yarım saat sonra ilk defa kurum temizleme ışığını yaktı :alkis: tem de 3. vites 3k-4k devirle 10 dakika sürdüm ve bu işi böylece halletmiş oldum. Toplamda bana masrafı 500TL oldu. İhtiyacı olanlara yönlendirme sağlayabilirim.

Not : İşlem Sanayi mahallesindeki sanayide ki ustalara yaptırıldı Kağıthane/İstanbul

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Can geçmiş olsun. Ustalarına denk gelmişsin :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Eski otosanayide is yapan usta kalmasi umut verici. Insallah dorununuz tekrar etmez. Bu 500 tl sadece temizlik ve ayar icin verilen ucretmi ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Diesel motorlarda MAF sensörü her yıl muhakkak düzenli olarak temizlenmeli,

Şehir içinde kullanılan araçlarda her 5 bin km'de bir defa enjektör temizleyici kullanılmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '16
  • 15 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Merhabalar ustalarım,

Aracım yaklaşık 1.5 ay önce servis ışığı yaktı, dolapderedeki servise götürdüm. Hata kodları dpf in dolduğu gösteriyormuş, kurum temizlemesi yaptılar, yakıt filtresi ve yağ değiştirdiler yazılım güncellemesi yaptılar, güzel güzel öğütler verdiler gönderdiler. 1 hafta oldu motor arıza ışığım yandı kendilerine tekrar götürdüm tekrar rejenerasyon yaptılar. Neden motor arıza ışığı yanıyor ? Diye sorduğumda abi birden dolmuş araç arıza yakmış gibi hızlı bir cevap verdiler, neyse servise bırakırken muhabbet ettim biraz sorunları çözelim artık da bir rahatlayayım dediğim de abi dpf değişir en son olmazsa oda kesin çözer mi bilemeyiz deyince iyice bu servisten soğudum.

Aradan bir kaç hafta geçti yine motor ışığı yaktı bugün sizlerden öneri bekliyorum ben bu servisin işinden memnun değilim ve bana dpf masrafı kitleyecekler gibi geliyor, hangi servisi önerirsiniz ne yapmamı önerirsiniz ?

Hala anlayamadığım nokta neden dpf ışığı yanmaz da motor ışığı yanar anlayamıyorum bunu gerçekten çözecek bir yere ihtiyacım var.

Not : Hepinizin kurban bayramını kutlarım.

Dpf ve admsıvısından çok çektim, hatta dizel aracımdan soğumamda onunda hakkı vardır...

Bu konuyla ilgili herkafadan ses çıkar, yok şöyle yok böyle diye,
Ustalar kötü yakıt almışsın derler, temizlik 100k garnti derler, en garantisini baştan yaptım,
Kesinlikle iptal ettir yazılım yaptırt, ben çok uğraştım verim alan da görmedim.
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Can Tecim vCard
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Eski otosanayide is yapan usta kalmasi umut verici. Insallah dorununuz tekrar etmez. Bu 500 tl sadece temizlik ve ayar icin verilen ucretmi ?

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sökme takma dahil, yani hepsi, 250TL eksozcu, 200TL sökme-takma, 50TL beyinci dediklerine verdim. Eksozcu ustanın organizesi olduğu için normalde daha az ücret aldım dedi sökme-takma yapan usta normalde DPF, Konvertör ve EGR valfini 500TL'ye söküp takarmış demesine göre ama bana abarttı gibi geldi anlatırken zannetmiyorum o fiyatı isteyeceğini

Mesaj Birleştirildi: Eylül 26, 2016, 20:31:40
Dpf ve admsıvısından çok çektim, hatta dizel aracımdan soğumamda onunda hakkı vardır...

Bu konuyla ilgili herkafadan ses çıkar, yok şöyle yok böyle diye,
Ustalar kötü yakıt almışsın derler, temizlik 100k garnti derler, en garantisini baştan yaptım,
Kesinlikle iptal ettir yazılım yaptırt, ben çok uğraştım verim alan da görmedim.

Muayenelerden felan geçemiyorsun diyolar avantajları/dezavantajları neler bu işin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Diesel motorlarda MAF sensörü her yıl muhakkak düzenli olarak temizlenmeli,

Şehir içinde kullanılan araçlarda her 5 bin km'de bir defa enjektör temizleyici kullanılmalıdır.
Tekin abi, kmsi düşük araçlar için de maf sensörü her yıl temizlenmeli mi?
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Tekin abi, kmsi düşük araçlar için de maf sensörü her yıl temizlenmeli mi?

Düzenli kullanılan bir motor her yıl aynı oranda hava emeceği için yeni yada eski araç diye bir şey olamaz.

Diğer bir yöntemle, her 10.000km'de bir defa temizlenirse iyi olur diyebiliriz. Sonuçta basit bir işlem.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)