Gönderen Konu: Auris Touring Sports 1.6 Mds Skypack  (Okunma sayısı 4941 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
Auris Touring Sports 1.6 Mds Skypack
« : Eylül 10, 2016, 23:44:16 »
Merhaba arkadaşlar,

Aracımı alalı neredeyse 2 hafta olacak. 2014 model, aldığımda 21.000 km.de idi. Bu sürede 2000 km. yaptim, su anda 23.000 civari, araci az cok tanidim diyebilirim.

Önce biraz fotoğraf paylaşayım, bir maşallahınızı alırım :)

Alirken 2 kriterim vardi, otomatik olmasi ve station wagon olmasi. i30 sw ile arasinda epey gidip geldim ama  sonucta bu arac nasip oldu.

Kullanimi cok rahat, cvt sanziman cok konforlu, uzun yolda hiz sabitleyici, motor ve şanzıman uyumu bence mükemmel. Cvt şanzıman ve düşük devirde çalışan sessiz benzinli motor sayesinde epey sessiz ve sarsıntısız yol alınıyor, bugün annem araca bindi kısa bir yol geldik, arabalardan hiç anlamayan annem bile ne kadar rahat gidiyor, hiç gittigi anlaşılmıyor dedi.
Eşim manuel Corollayi trafiksiz alanda bile kullanırken çok zorlanıyordu, bunu 2 defa kisa süre kullandi ve çok kolayına geldi, biraz daha pratik yaptırdıktan sonra tek başına trafiğe çıkabilir diye düşünüyorum.

11 yıl, 210.000 kmdir dizel arac kullaniyordum. Bu ilk benzinli aracım, her ne kadar benzinli otomatik bir araca göre tüketimi makul olsa da bana biraz fazla geldi. Son 10 yıla baktığımda yıllık ortalama 20.000 km. yapmışım. Ilk etapta gereksiz kullanımı azaltıp, mümkün olduğunca işyeri servisini kullanıp yıllık km.mi 10.000-15.000 aralığına indirmeye çalışacağım, başarabilirsem ve benzin çok yormazsa böyle devam edeceğim. Çok yormaya başlarsa da artık lpg düşünmeye başlayacağım. Ama her halükarda 30.000 bakımını benzinle görürüm diye düşünüyorum. Tüketim 120ye sabitlenen otoban kullanımlarında ortalama 6,8 civarında çıkıyor. Karma kullanımda da 7.5-8 arasında olacak gibi görünüyor. Şehirlerarasında daha düşük bir hıza (100-110 arasi) sabitleyerek tüketimi daha düşürebileceğime inanıyorum, en azından biraz daha dikkatli bir kullanımla 6 litrenin altina inecegi kesin.

Performansı bence yeterli, elbette rampalarda bir dizel değil, ama yakıta acımayıp gaz pedalına biraz basarsanız otobandaki dik rampalarda bile 4000 veya üzeri devir çevirip 120 üzerindeki hızını koruyabiliyor hatta hızını arttırabiliyor. Sollamalarda da tepkisi güzel, gaza basınca 4000 devire çıkıp yeterli ivmeyi sağlıyor.

Donanım olarak yeterli, klima çift yönlü olsa daha iyi olacakmış, cam tavan ferahlık katıyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma güzel. Bagaj devasa olmasa da Corollaninkinden çok daha kullanışlı. Iki yanda gözler var, bir tanesi oldukca derin, cogu ivir ziviri alıyor. En büyük boy tekerlekli bavulu enine, boyuna hatta tekerlekleri uzerine dikine koymak mümkün. Tavana kadar yükleme yapildiginda epey bir malzeme alacak gibi. Bagaj perdesi 2 ayri kademede kullanılabiliyor, normal yatay pozisyonu haricinde yukari dogru takilabiliyor, bu durumda arka görüş iptal oluyor. Veya bagaj perdesini kullanmayip, bagaj ve kabin arasindaki fileyi takip yine tavana kadar yükleme yapılabiliyor. File kullanıldığında arka görüş gayet iyi (görüşü kapatacak bir malzeme yoksa elbette)

Dış tasarımı hb aurislere göre daha hoşuma gidiyor benim, ön taraftan tamamen ayni sadece tavan raylari ve bagaj kısmının uzunlugu ile hb.den ayrılıyor, ama swnin boyutlari oranları bence daha estetik.

Zamanla belki daha fazla farkederim ama bu 2 haftalik kullanımımda farkettigim eksi yönleri; kadran çok kötü tasarlanmış, çok basit duruyor, ayrıca yeterince bilgi verici değil. Hararet göstergesini de yakit göstergesi gibi ibreli yapsalar iyi olacakmış. Odometre (aracın toplam yaptığı km.) açıkken hararet göstergesi var fakat display tuşuyla ortalama tuketim açıldığında odometreyi veya harareti goremiyorsunuz. Display tusu direksiyonda var neyse ki, corolladaki gibi kadrandaki çubuğa mecbur değiliz ama kadranda yine de bir cubuk var ayni isleve sahip olan, bence gereksiz olmuş. Ayrıca anlik tüketimi rakamsal olarak degil de çubuk olarak gösteriyor. Multimedya ekrani bence cok başarısız, geri gorus kamerasi dışında eski corollanin teybinden pek fazla bir sey sunmuyor. Konsol biraz fazla yüksek, özellikle ön yolcu tarafı, ben sürücü koltuğu alcak pozisyonda kullanmayı severim, bu durumda saga dönüşlerde hem konsolun dikligi hem de a sütunü görüşü epey daraltıyor hissi oluştu. Bir de sanirim sadece sıcak havalarda oluyor, tavan perdesi tam kapalıyken ya da 20 cm.e kadar açıkken bir tıkırtı sesi var, gunesligin oraya tavana bastırınca kesiliyor, skypacklerde kronik midir bilmiyorum, bilen varsa yazarsa sevinirim. Uygun bir vakitte servisine göstermeyi düşünüyorum.

Bu vesile ile de hepinizin Kurban bayramını şimdiden kutlarım; sevdiklerinizle, sağlık, mutluluk ve huzurla nice bayramlara kavuşmanızı dilerim.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 10, 2016, 23:44:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris Touring Sports 1.6 Mds Skypack
« Yanıtla #1 : Eylül 11, 2016, 08:10:46 »
Hayırlı olsun, keyifle kullanın. İyi bayramlar bu arada.

Bisiklet yarışlarındaki eskort araçlar da büyük çoğunlukla sw ya da hb ve iyi duruyorlar.

Fotoğraflarda tavan rayı göremedim.
Bu arada bagaj yükleme tekniklerine, özellikle araç içindekilerin sağlığı için dikkat etmenizi öneririm, file de kullanılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 11, 2016, 08:44:28 »
Hayırlı olsun, keyifle kullanın. İyi bayramlar bu arada.

Bisiklet yarışlarındaki eskort araçlar da büyük çoğunlukla sw ya da hb ve iyi duruyorlar.

Fotoğraflarda tavan rayı göremedim.
Bu arada bagaj yükleme tekniklerine, özellikle araç içindekilerin sağlığı için dikkat etmenizi öneririm, file de kullanılabilir.
Teşekkürler Hakan bey,

Tavan rayı var ama yükseltili değil, tavan ile bütünleşik. Firsat bulunca yakından çekilmiş bir fotosunu eklerim.

Kabin ile bagaj arasindaki file çekili şekilde kullanıyorum şimdilik, herhalde ani bir fren veya olası bir kaza durumunda bagajdaki malzemeleri tutacaktır.

2011 Corollaya göre aklima gelen birkac artısını daha yazayim. Cam açma düğmeleri 4 cam icin tek dokunuşla çalışan cinsten ve ışıklandırmalı, ayna ayar düğmeleri de ayni sekilde ışıklı. Bir de aynalar arac açıldığında ve kilitlendiginde otomatik açılıp katlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 11, 2016, 22:44:53 »
Hayırlı olsun. Hayran olduğum araç. 2013 aralıkta biz Corolla aldık 2014 ocakta Auris TS çıkarttılar. Nasıl üzüldüm ya :(
Tüketim hakkında , yağ olarak 0w20 kullanmanızı tavsiye ederim. LPG takılırsa tüketim bayaaaa düşecektir. Sadece göstergedeki kaç litre yaktığı değil, kilometrede kaç kuruş yaktığına bakınca yarı yarıya fark edebiliyor :)
Bu arada Corollada direksiyonda Disp tuşu var :)
Makyajlıda 1.33 life da yok sadece :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 11, 2016, 22:57:54 »
Teşekkürler Kaan bey,
Araç ilk bakimina 20.000de girmiş (10.000 bakimina girmemiş) ve 5 30 yag konmus serviste. Benim elimde de 2x4 lt 5 30 mobil esp var corolladan kalma, onla devam ederim heralde.

Lpg de aklımın bir köşesinde, ama 30.000e kadar sabredecegim, kullanımı azaltabilirsem benzinde devam, yoksa ufaktan araştırmaya basladim, brc atiker falan bakacaz bişeyler artik.

Disp tuşunun benim eski 2011 corollada direksiyonda olmamasindan bahsediyordum aslında, yeni corollada vardır elbette, ama auriste hem direksiyonda hem kadranda ayni işleve sahip tuş olmasi garibime gitti.

Tavan rayının fotosunu da asagiya koyuyorum, hb.lerde bu yok sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 12, 2016, 08:21:08 »
Tavan rayı daha güçlü bir görüntü veriyor gerçekten.
Bir iki ekleme ile daha sportif de görünebilir, Kaan da bilgi verecektir bu konuda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 12, 2016, 10:59:01 »
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. Sw tabi daha güzel hatta en güzel [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 12, 2016, 11:11:28 »
Teşekkürler Yasin bey,
Cümlemize kazasiz belasiz cezasiz km.ler diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 12, 2016, 11:40:45 »
Öncelikle iyi bayramlar. Araç güzel maşallah. Tüketimi düşürmek istiyorsanız Kaan'ın yağ tavsiyesini değerlendirin bence. Büyük bir fark görmezseniz elinizdeki yağ ile devam edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 12, 2016, 11:43:49 »
Maşallah hayırlı olsun aracınız
Station wagon araçlar çok dikkatimi çekemiştir(özellikle subaru levorg) Hep merak etmişimdir sıkışık trafikte,park yerinde, yüksek hızlarda,keskin virajlarda sedan araç ile kıyasladığınızda eksiğini gördünüz mu?
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 12, 2016, 17:51:10 »
Öncelikle iyi bayramlar. Araç güzel maşallah. Tüketimi düşürmek istiyorsanız Kaan'ın yağ tavsiyesini değerlendirin bence. Büyük bir fark görmezseniz elinizdeki yağ ile devam edersiniz.
Size de iyi bayramlar Mehmet bey, teşekkürler.
Bakalım, 30.000 bakimina 7.000 km. var, düşünebilirim. 0 20 yağ ortalama tuketimi 100 km.de ne kadar farkettirir tahmini olarak? 0,5 lt veya 1 lt? 0,5den daha az ise değmez herhalde. Tuketim haricinde de motorun cabuk ısınması ve sessiz calismasi gibi avantajlari var sanirim, dogru mu?
Maşallah hayırlı olsun aracınız
Station wagon araçlar çok dikkatimi çekemiştir(özellikle subaru levorg) Hep merak etmişimdir sıkışık trafikte,park yerinde, yüksek hızlarda,keskin virajlarda sedan araç ile kıyasladığınızda eksiğini gördünüz mu?
Teşekkürler Oğuzhan bey,
Kullanimda corolladan cok bir farki yok. Uzunluk olarak ilk aldigim gun binadan bir 2011 corolla ile yan yana parketmistim, 6 kattan bakildiginda uzunluklari ayni gibi. Uzunluklari ayni oldugu icin park konusunda bir zorluk hissetmedim, hatta geri gorus kamerasi sayesinde daha kolay geldi. Yuksek hizlarda bir farklilik yok, fakat bagaj tam yuklu haldeyken virajlarda arkanin agirligini hissettiriyor biraz, zorlanirsa arkadan kayma yasatabilir gibi. Yuklu iken de daha sakin kullanmak gerekir zaten. Bagaj bos iken virajlarda corolladan bir fark hissetmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 12, 2016, 18:22:30 »
Emre Bey, sağladığını yazdığınız faydalar doğrudur. Tüketim konusunda denemeden rakam konuşmak zor, bir çok etken var çünkü. Benim aracı aldığımda 14 litrelerde gezen şehir içi ortalamam 11-12 litrelere düştü, bu değerler size referans olmayacaktır. Sizin tüketiminize yakın kullanıcıların yorumları daha uygun olur. Yağ ve bakım konularını incelersiniz bakım vakti gelince.
Benim aracım 100bin üzerinde olduğu için 10 bin kilometrede 1 litre eksiltti 0w-20. Bunun yanında itecek sesi beni rahatsız etti. Sizin araçta bunlar olur mu bilmem, ben riske girmem derseniz 0-30 ile başlayıp duruma göre devam edersiniz. Son bakimda Mobil1 new life 0w-40 kullandım ve hem eksiltme hem de sesli çalışmadan kurtuldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 12, 2016, 20:12:18 »
Mehmet abi motor daha çok yeni. 30.000 de 0w20 ye geçilirse herhangi bir sorun olmayacaktır.
0,5 ten çok daha fazla düşüyor. Biz 3 kişi bagaj normal 5.8 den aşağı düşememişken 4 kişi bagaj normal 4.5 litre yaktı. İkiside 90 km sabit hızla tüketim :)
Babam bile bu yağa ne gerek var uğraştırma bizi derken iyi olmuş aldığımız dedi :)
Lpg önerimde şu yönde. 190 tl ile 720 km yapabildim ben benzinde. 90 km sabit hız. LPG ile 72 tl ile 465 km yaptım. Doluluklar aynı ama hız LPG de 20-30 km daha fazla :)
Ortalama tüketim 0w20 ile düşük oluyor ama LPG nin cebe yansıması çok fark ediyormuş :)

Bide düzenleme ile şunu ekleyeyim.
Geceleri yolculuk yapıyorsanız LED almanızı tavsiye ederim. Yolu çoooook iyi görürsünüz :)
AliExpress'te ne buldum, inanamazsın
http://s.aliexpress.com/FvEvmUFV
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 12, 2016, 20:22:58 »
Mehmet bey, Kaan bey, görüşleriniz icin tesekkürler.

Benzinle devam edecek olursam 0 20 denemeye deger anladigin kadariyla, tuketime etkisi azimsanamaz. Ama lpg olursa da 5 30 a devam ederim sanırım. Hem elimdeki yaglari kullanmak hem de lpg takildiginda yeterli ekonomiyi yapabilecegim icin.

Hem 0 20 hem de lpgye karar vermek icin 7.000 km., yaklasik 5-6 aylik vaktim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 12, 2016, 22:08:24 »
Biz LPG den hemen sonra 0w20 yağ ile bakıma girdik. LPG ile kullananlar çok memnun. Bizde inşallah memnun devam edeceğiz :)
Elinizde mobil 1 esp 5w30 varsa satarsanız alan illa olacaktır forumda yada başka yerde. Çünkü güzel bir yağ kendisi ama bizim araçlara 0w20 :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 18, 2017, 14:09:57 »
Ya avensis ya da bundan almak istiyorum. Bu araçla ilgili düşüncelerinizi alabilirmiyim. Arka koltukları yatirinca  zemin duzmu oluyor koltuk cikintisi kaliyor mu. Eksi yönleri neler. Cam tavan raylari nazil.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mart 18, 2017, 17:16:36 »
Arif bey, araci alali 6,5 ay ve neredeyse 10.000 km. oldu. Acikcasi ben cvtnin sartintisiz olmasindan ve aracin kullanisli olmasindan genel olarak memnunum ama bazi eksiklikleri var.

Arka kamera olsa da park sensorune eski aracimda alistigim icin eksikligini hissediyorum, premiumlarda on arka park sensoru var, bulabilirseniz premium alin.

Arka koltuklara on koltuklarin altindan hava ufleyen menfezler yok, kışın eşim dereceyi yukseltmeme ragmen usudugunu söyleyince koltuklarin altina baktigimda farkettim ve cok sasirdim acikcasi, 2011 corollada vardi bunlar. Premiumlarda koltuk isitmayla birlikte bu havalandirma menfezleri de var sanirim.

Koltuklari yatirinca zemin tam düz olmuyor. Koltuklarin yatan kismi 5-10 cm. kadar yukarida kalıyor, ama arka koltugun oturma kısmı kalkip da yatirma gibi bir durum var mi bilmiyorum denemedim. Belki o sekilde tam duz zemin elde ediliyordur.

Cam tavan güzel, ama sicak havalards tavan perdesi bazen tıkırtı yapıyor, servise gosterme firsatim olmadi. Tavan raylari tavanla bütünleşik, spor bir havasi var, hic port bagaj kullanmadim ama.

Lpg taktirmadim, eskisi kadar fazla km. yapmadigim icin de simdilik düşünmüyorum. Karma sakin kullanimda 7-7,5 lt. yakıyor. Sehirlerarasinda 120 hedef hizla 6,5, 110 ile 6, 90-100 sakin kullanimda 5,5 veya biraz altini gormek mümkün.

Avensise gore bunu tercih ederseniz, daha az konfor, hacim olarak belki esit ama daha kullanisli bir bagajiniz olur. 2. eli avensise gore daha yavaş olur sanirim. Uzun sure binmek icin alacaksaniz düşünün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 18, 2017, 21:19:46 »
Hayırlı olsun kazsız belasız sürüşler. Sw lara her zaman ilgi duymuşumdur. Çok hoşuma gidiyorlar genel olarak. Son olarak renk olarak mavi alsaydınız keşke.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 18, 2017, 23:34:47 »
@Emre Aslan (16031) bey araçtan memnun olmanıza ve LPG dönüşüm kiti kullanmadan kullanmaya devam etmenize çok sevindim :)

Ön-Arka Park Sensörü konusunu "Cyclone BH080" kodlu ürün ile çözebileceğinizi düşünüyorum, set içerisinde ön sensörleri kapatabilmek için anahtar da mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 18, 2017, 23:54:23 »
@Tevfik Saka (36603) bey teşekkürler, 2. El aldığım icin renk seçme şansım yoktu maalesef. Makyajlilarin mavi rengi bence de cok guzel duruyor.

@Ufuk Sönmez (16363) bey sayenizde oldu, teşekkürler tekrardan. Orta uzun vadede motoru şanzımanı başımı ağrıtmasın, yakıtında değilim, yakit da cok sayilmaz aslinda. Park sensoru kitini uygun bir zamanda araştirayim, cok maliyetli degilse düşünebilirim. Ya da yaza doğru istanbul tarafina yolu dusurebilirsem yaniniza ugrarim.