Arkadaşlar selamın aleyküm otomatik efsane kullanan var mı ? Tavsiye edilirmi
Selamun aleyküm. 2008 Avensis Elegantı sattıktan sonra, şu an kullanmakta olduğum 1996 GLİ 1.6
otomatik aracı aldım. (Tevafuken, avensisin satışını verdiğim gün bu arabanın pazarlığını yaptık İlginç bir hikayesi var).
Araçtan çok memnunum. Zaten GLİ lerin donanımı yaşına göre oldukça iyi. Klima, 4 cam otomatik, hidrolik direksiyon, kumanda ile ayarlanabilir yan aynalar vs)
Yakıt konusunda da otomatik araba oldukça iyi. ''Otomatik çok yakar'' a katılmıyorum. Uzun yolda (110-120 km/saat hızda) 100 km de 8-9 litre gaz yakıyor.
Şimdiye kadar neden otomatik araç kullanmamışım diye hayıflanıyorum.
İlk zamanlarda, araç bazen 4. vitese geçmemezlik yapıyordu. Şanzıman arızası var diye endişelendim. Ama yağ değişimi olduktan biraz sonra aynı arızayı bir daha yapmadı. Şu an sorunsuz çok şükür. Otomatik araçların en mühim kısmı şanzımanıdır. (İzlediğim bir videoda bir otomatik şanzıman ustası; ''Motora revizyon gerekse 1500-2 bin lira gibi bir fiyatla işin içinden çıkarsınız. Ama otomatik şanzımanın revizyonu 3 bin liradan başlıyor'' diyordu.) Bu nedenle, aracı çok iyi bir ustaya göstererek almakta fayda var.
Sözün özü; efsanenin otomatiği de efsane...