0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi günler ersin bey evet taktırdığınız kit landronze nin yan ürünü iik zamanlar taktıranlar sıkıntılar yaşamıştı ama sorunlar giderilip geliştirilmiştir o günden beri lpg konusunda önemli olan montajı yapan usta tecrübesidir zira en kötü derleme toplama bir kiti bile iyi bir usta sorunsuz çalıştırabilir
Teşekkürler, Adana Olgun Lpg Dönüşüm firmasına yaptırdım, Landirenzo nun distrübitör bayilerinden 1998 yılında kurulmuş çok köklü bir yer ve ustaları da orada yıllardır çalışıp tecrübe edinmişler, montajın her aşamasında yanlarında durdum ve sohbet ederek her sorumu sabır ile yanıtlayarak montaj yaptılar, kendilerinden memnun kaldım, inşallah ilerleyen zamanda da lpg ile ilgili sorun yaşamam. Fiyat biraz yüksek gibi geldi ama malum döviz artışları yüzünden olduğunu söylediler, birkaç yere daha sordum benzer fiyatlar verdiler.
Enjektör kablo sıralamalarını en iyi montajı yapan bilir. Yada tüm kabloları ayırıp bakması lazım. Ters takılmış olsa çalışırken büyük sıkıntı hissederdiniz. Doğru sıralama soldan kayıştan sağa doğru 1 2 3 4 a b c d olurdu ama yine de montajı yapan bilir neyi nereye bağladığını. Bu dip gazda tekleme olayı ya ayarsızlıktan yada herşey iyi ise ateşleme sıralaması 1 olacak şekilde Yazılım da top gibi renkli bir yer var orası 1 yapılırsa geçer donanımsal sıkıntısı montajsal sıkıntı yoksa
İvedilikle mutlu beyin dediği gibi Candan mühendisliğe gidin valfmatik modunun aktif edilmesi gerekli atikerin Toyota için geliştirilmiş olduğu yazılımda bu mod var aktif edilmezse tekleme yapar
merhaba ilker bey. aracım 2015 corolla 1.6 MDS advance model. yaklaşık 1000 km evvel atiker grand OBD2 LPG kiti takıldı. enjektörler her manifolda ayrı olarak tercih edildi. ben şöyle bir sorun yaşıyorum. 30 - 40 km. sürat ve 1000-1500 devir aralığında gaz pedalına çok hafif dokunduğumda hafif tekleme yapıyor. gaz pedalına biraz daha fazla bastığımda düzeliyor. Buna benzer durumu bir de sport moda geçip gaza yüklendiğimde kısa süreli olarak yaşıyorum. acaba bu sıkıntı kalibrasyon kaynaklı mı yoksa montaj hatası mı var ? bir kaç kez takdırdığım yere götürdüm yol testiyle beraber ayar yaptılar fakat problemi çözemediler. sizin bu sorunla ilgili düşüncenizi ve tavsiyenizi öğrenmek istiyorum. teşekkürederim
sağolun. afr ayarı için ustayla görüşeceğim. neticeyi burada paylaşırım.
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim Şahin bey. Malesef piyasada lpg montajı yapan çok ama işin hakkını veren az kişi var. Kendi aracımda Brc bölge mud. montaj yaptırdım ama bir kez bile yol ayarı yapmadılar. Araç rampada bayılıyordu. Ataklık falan yoktu. Afr ayarı ile tüm sorunlar gitti. Tabi bunun da ehil ellerde yapılması gerekiyor. Tavsiyem internette araştırıp o bölgede önerilen bir firma veya kişiye bu ayarın yaptırılması.
Merhaba. 1.6 132 hp aracımda brc comfort kit takili ilk takan yer 2.2 mm nozul takmis gecenlerde kalibrasyon icin brc yetkili servisine gittim nozul capi buyuk 1.8 mm olmasi lazim diyip garantiden degisim yapildi. Sonrasinda arastirdim yine baska bir ilin brc yetkilisi 2.2 mm olmasi sart o araca 1.8 mm olmaz dedi. Tekrar aradim 1.8 mm takan yeri sorun olursa getir arkasindayim diyor. Kafam cok karisti dogrusu nedir zaten istemeyerek lpg taktim aracimi seviyodum sogudum. Bilenler bilgilendrirse sevinirim.