Gönderen Konu: Lpg Guru ile Lpg Çözümleri  (Okunma sayısı 48572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '13
  • 15 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Guru ile Lpg Çözümleri
« Yanıtla #220 : Eylül 02, 2018, 12:15:34 »
iyi günler ersin bey evet taktırdığınız kit landronze nin yan ürünü iik zamanlar taktıranlar sıkıntılar yaşamıştı ama sorunlar giderilip geliştirilmiştir o günden beri lpg konusunda önemli olan montajı yapan usta tecrübesidir zira en kötü derleme toplama bir kiti bile iyi bir usta sorunsuz çalıştırabilir

Teşekkürler, Adana Olgun Lpg Dönüşüm firmasına yaptırdım, Landirenzo nun distrübitör bayilerinden 1998 yılında kurulmuş çok köklü bir yer ve ustaları da orada yıllardır çalışıp tecrübe edinmişler, montajın her aşamasında yanlarında durdum ve sohbet ederek her sorumu sabır ile yanıtlayarak montaj yaptılar, kendilerinden memnun kaldım, inşallah ilerleyen zamanda da lpg ile ilgili sorun yaşamam. Fiyat biraz yüksek gibi geldi ama malum döviz artışları yüzünden olduğunu söylediler, birkaç yere daha sordum benzer fiyatlar verdiler.
2013 Toyota Avensis Station Wagon + Emmegas(Landirenzo) Lpg Sistemi

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Eylül 02, 2018, 12:15:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Eylül 02, 2018, 12:24:13 »
Teşekkürler, Adana Olgun Lpg Dönüşüm firmasına yaptırdım, Landirenzo nun distrübitör bayilerinden 1998 yılında kurulmuş çok köklü bir yer ve ustaları da orada yıllardır çalışıp tecrübe edinmişler, montajın her aşamasında yanlarında durdum ve sohbet ederek her sorumu sabır ile yanıtlayarak montaj yaptılar, kendilerinden memnun kaldım, inşallah ilerleyen zamanda da lpg ile ilgili sorun yaşamam. Fiyat biraz yüksek gibi geldi ama malum döviz artışları yüzünden olduğunu söylediler, birkaç yere daha sordum benzer fiyatlar verdiler.
hayırlı olsun iyi günlerde arızasız kazasız sürüşler dilerim fiyat konusunda maalesef ülkemizde yaprak kıpırdasa misali dolardaki 5 kuruşluk artış olsa hemen fiyatlarda yükseliş olur ülkemizde üretilen hammadde si yerli olan üründe dahi artış hemen olur düştüğü zaman kimse ucuzlatmaz ama neyse tekrardan hayırlı olsun
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 5600
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #222 : Eylül 02, 2018, 20:02:53 »
Enjektör kablo sıralamalarını en iyi montajı yapan bilir. Yada tüm kabloları ayırıp bakması lazım. Ters takılmış olsa çalışırken büyük sıkıntı hissederdiniz. Doğru sıralama soldan kayıştan sağa doğru 1 2 3 4 a b c d olurdu ama yine de montajı yapan bilir neyi nereye bağladığını. Bu dip gazda tekleme olayı ya ayarsızlıktan yada herşey iyi ise ateşleme sıralaması 1 olacak şekilde Yazılım da top gibi renkli bir yer var orası 1 yapılırsa geçer donanımsal sıkıntısı montajsal sıkıntı yoksa

Peki sizce aracıma kaç mm nozul takılması gerekiyor.Genel olarak Toyota 132 bg motora 2mm nozul takılıyormuş.Verso aracım ağır olduğu için yokuşlarda daha fazla LPG ihtiyacı olma ihtimali varmı.Bana bu mantık pek doğru gelmiyor ama,yinede olabilirmi sizce.

İvedilikle mutlu beyin dediği gibi Candan mühendisliğe gidin valfmatik modunun aktif edilmesi gerekli atikerin Toyota için geliştirilmiş olduğu yazılımda bu mod var aktif edilmezse tekleme yapar

Son ayar yaptırdığım ustaya güveniyorum kendisiyle bu konuyu görüşeyim bu durumda.
2017 platinyum Verso premium.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #223 : Eylül 16, 2018, 13:35:32 »
merhaba ilker bey. aracım 2015 corolla 1.6 MDS advance model. yaklaşık 1000 km evvel atiker grand OBD2 LPG kiti takıldı. enjektörler her manifolda ayrı olarak tercih edildi. ben şöyle bir sorun yaşıyorum. 30 - 40 km. sürat ve 1000-1500 devir aralığında gaz pedalına çok hafif dokunduğumda hafif tekleme yapıyor. gaz pedalına biraz daha fazla bastığımda düzeliyor. Buna benzer durumu bir de sport moda geçip gaza yüklendiğimde kısa süreli olarak yaşıyorum. acaba bu sıkıntı kalibrasyon kaynaklı mı yoksa montaj hatası mı var ? bir kaç kez takdırdığım yere götürdüm yol testiyle beraber ayar yaptılar fakat problemi çözemediler. sizin bu sorunla ilgili düşüncenizi ve tavsiyenizi öğrenmek istiyorum. teşekkürederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • Model Yılı: '20
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Eylül 16, 2018, 14:59:15 »
merhaba ilker bey. aracım 2015 corolla 1.6 MDS advance model. yaklaşık 1000 km evvel atiker grand OBD2 LPG kiti takıldı. enjektörler her manifolda ayrı olarak tercih edildi. ben şöyle bir sorun yaşıyorum. 30 - 40 km. sürat ve 1000-1500 devir aralığında gaz pedalına çok hafif dokunduğumda hafif tekleme yapıyor. gaz pedalına biraz daha fazla bastığımda düzeliyor. Buna benzer durumu bir de sport moda geçip gaza yüklendiğimde kısa süreli olarak yaşıyorum. acaba bu sıkıntı kalibrasyon kaynaklı mı yoksa montaj hatası mı var ? bir kaç kez takdırdığım yere götürdüm yol testiyle beraber ayar yaptılar fakat problemi çözemediler. sizin bu sorunla ilgili düşüncenizi ve tavsiyenizi öğrenmek istiyorum. teşekkürederim
Şahin bey sorun benzinde yoksa tavsiyem afr ayarı yaptırın. Böyle sorunların hepsi bu ayar ile çözülüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Eylül 16, 2018, 16:05:13 »
sağolun. afr ayarı için ustayla görüşeceğim. neticeyi burada paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #226 : Eylül 16, 2018, 20:15:23 »
sağolun. afr ayarı için ustayla görüşeceğim. neticeyi burada paylaşırım.

Enjektör sıralaması yanlış olabilir. Ben de yaşamıştım aynı durumu. Anlık kesinti yapıyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #227 : Eylül 20, 2018, 11:01:17 »
tekrar merhaba arkadaşlar. yukarıda bahsettiğim sorun çözüldü. şöyle ki; farklı bir otogaz ustasına yaşadığım sorunu anlattım. beraber tecrübeye çıktık. AFR değerini gösteren alet ve dizüstü B.S ile ayarlar ve AFR oranı kontrol edildi. Maalesef ayarların yanlış olduğu hatta enjektör nozul seçiminin yanlış yapıldığı ve yazılımdaki vvti özelliğinin dahi aktif edilmediği görüldü. halbuki ben bu noktayı taktırdığım yerdeki ustaya özellikle söylemiştim. valfmatik motorlarda vvti özelliğinin mutlaka aktif edilmesi gerektiğini.dönüşte montaj durumu kontrol edildi ve maalesef bunda da yanlışlıklar tespit edildi. enjektör hortumlarının uzunlukları, manifolda olan bağlantı noktası ve gaz enjektörleri için lazım olan elektrik bağlantısının alındığı yere kadar hepsi hatalıymış. Bu saydığım bütün hususlar yeniden düzeltildi. Adeta sistem yeniden döşendi. Tekrar ayar yapıldı. Şu an inanın benzinli gibi performans ve tepki alıyorum. Hatta sarfiyat göstergesi dahi benzine yakın değer göstermeye başladı. Biraz fazla uzattım. Fakat bu tarz problem yaşayan çok arkadaşımız mevcut. Bu sebeple benim gibi aynı problemi yaşayan arkadaşlarımıza belki faydası olur diye paylaşmak istedim.
    Arkadaşlar bu yaşadığım sıkıntı ve çözüm bir konuyu teyid etti. LPG konusunda markadan ziyade kesinlikle ve kesinlikle usta çok ehemmiyetli. LPG taktıracak arkadaşlara tavsiyem markadan ziyade taktıracakları ustayı çok iyi araştırsınlar. Montajı teknik konulara dikkat ederek takılacak araç için en uygun montaj usulü ne ise ona göre yapan ustalara yaptırın. Hepinize kazasız emniyetli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #228 : Eylül 20, 2018, 11:15:47 »
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim Şahin bey. Malesef piyasada lpg montajı yapan çok ama işin hakkını veren az kişi var. Kendi aracımda Brc bölge mud. montaj yaptırdım ama bir kez bile yol ayarı yapmadılar. Araç rampada bayılıyordu. Ataklık falan yoktu. Afr ayarı ile tüm sorunlar gitti. Tabi bunun da ehil ellerde yapılması gerekiyor. Tavsiyem internette araştırıp o bölgede önerilen bir firma veya kişiye bu ayarın yaptırılması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #229 : Eylül 20, 2018, 11:27:33 »
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim Şahin bey. Malesef piyasada lpg montajı yapan çok ama işin hakkını veren az kişi var. Kendi aracımda Brc bölge mud. montaj yaptırdım ama bir kez bile yol ayarı yapmadılar. Araç rampada bayılıyordu. Ataklık falan yoktu. Afr ayarı ile tüm sorunlar gitti. Tabi bunun da ehil ellerde yapılması gerekiyor. Tavsiyem internette araştırıp o bölgede önerilen bir firma veya kişiye bu ayarın yaptırılması.
AFR kime yaptırdınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #230 : Eylül 20, 2018, 11:31:07 »
Eskişehir de Esgüç Otogaz Fatih usta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #231 : Eylül 20, 2018, 12:16:34 »
Haşmet bey izmirde özdin varol diye bir usta var. Mekânı yok. Facebook tan bulursunuz. Çok efendi biri ve işinin hakkını veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #232 : Şubat 18, 2021, 21:55:13 »
Arkadaslar aracinda brc platinyum montaji yaptiranlar bana enjektor siralamasini yazabilir mi , gaz cek bas yapinca tekliyor 2 kere afr ayari vs yapildi duzelmedi benim siralama B3-B4-B1-B3 seklinde
corolla 2017 advance 1.6 manuel 25K
corolla 2019 vision mds 1.6 10k...
Corolla 2021 dream mds 10k..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 22050
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #233 : Eylül 03, 2022, 18:56:40 »
Merhaba. 1.6 132 hp aracımda brc comfort kit takili ilk takan yer 2.2 mm nozul takmis gecenlerde kalibrasyon icin brc yetkili servisine gittim nozul capi buyuk 1.8 mm olmasi lazim diyip garantiden degisim yapildi. Sonrasinda arastirdim yine baska bir ilin brc yetkilisi 2.2 mm olmasi sart o araca 1.8 mm olmaz dedi. Tekrar aradim 1.8 mm takan yeri sorun olursa getir arkasindayim diyor. Kafam cok karisti dogrusu nedir zaten istemeyerek lpg taktim aracimi seviyodum sogudum. Bilenler bilgilendrirse sevinirim.
2013 1.6 active skypack multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Eylül 03, 2022, 19:52:51 »
Merhaba. 1.6 132 hp aracımda brc comfort kit takili ilk takan yer 2.2 mm nozul takmis gecenlerde kalibrasyon icin brc yetkili servisine gittim nozul capi buyuk 1.8 mm olmasi lazim diyip garantiden degisim yapildi. Sonrasinda arastirdim yine baska bir ilin brc yetkilisi 2.2 mm olmasi sart o araca 1.8 mm olmaz dedi. Tekrar aradim 1.8 mm takan yeri sorun olursa getir arkasindayim diyor. Kafam cok karisti dogrusu nedir zaten istemeyerek lpg taktim aracimi seviyodum sogudum. Bilenler bilgilendrirse sevinirim.
2.2 mm nozul varken sorun varmıydı neden değişim yaptırdınız?
Kalibrasyon neden yapıldı?
Sıralı sistem kitlerde montaj sonrası bir defa Afr ayarı yapılır ve silindir kapağı revizyonu gibi extrem işler ve dışarıdan müdahale olmadığı sürece ayar bir daha bozulmaz,
Şuanda 1.8 mm nozul ile de sorun yoksa ltf stf değerleri normalse daha fazla oynatmayın,yeni nozulları takmak için farklı yeri delmemişlerdir umarım becermişlerdir işi,bir nozul için araçtan soğumanıza gerek yok.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Eylül 03, 2022, 20:05:34 »
Bir afrci arkadaşa yol ayarı yaptırın. Varsa sıkıntı söyler zaten. BRC'nin yazılımında da nozzle büyüklüğünün doğru olup olmadığını gösteren bir kalibrasyon test ekranı var. Onu yaptırabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #236 : Eylül 03, 2022, 20:11:54 »
Abi şöyle kit takildi ilk kalibrasyon yapıldı arac motor ariza lambasi yakti sonra takilan yere gittim arizayi silip ayar yaptılar rolantide dalgalanma oluyordu. Ben brc merkezi aradim bana aracin lpg sigortasini sok biraz gez degerler duzelsin sonra yetkili bayiye git durumu anlat tekrar kalibrasyon yapsinlar dedi bende kiti taktigim yere degil ildeki brc yetkili servise gittim dedim boyle boyle oldu sigortayi soktum benzinde bindim biraz yeniden ayar icin yonlendirdiler neyse yaptilar benzin gaz gecisi cok sarsintiliydi ugrastilar biri dedi nozullara bakalim manifolda hiç dokunulmadi lpg enjektorundeki nozullari soktuler dediler 2.2 mm cok buyuk 1.8 yapacaz neyse 1.8 mm yaptilar ayar vs. daha 1 gunluk olay suan problem yok rolantide bazen dalgalanma yasiyorum. Benim nozul degisimi kafama takildi arastirdim baska ildeki brc yetkili servisi 132 hp valvematiclere kesinlikle 2.2 mm olmasi lazim dedi benim kafa corba. Aradim degistiren yeri ben binlerce araba montaj yapiyorum 1.8 kullaniyorum sorun yok olursa gel diyo. Ancak manifolda dokunulmadi oda sacma geldi bana

Mesaj Birleştirildi: Eylül 03, 2022, 20:21:44
Tesekkur ederim. Ankarada yardimci olacak brc anlayan biyer varmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Eylül 03, 2022, 23:22:52 »
Ankarada brc konusunda şaşmazda mavidenizler brc'yi tavsiye ederim..Önceki aracimdaki lpg kaynakli sorunlarimi çozen servisti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #238 : Eylül 04, 2022, 00:58:20 »
Tesekkur ederim bugun enjektorden 2.2 lik nozulu 1.8 mm e ceviren servis mavidenizler bugun ordaydim. Kullan sorun olursa buradayim dedi. Afr ayarini bugun sordum onlar yapmiyomus afr. Tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #239 : Eylül 22, 2022, 13:55:16 »
Merhaba arkadaşlar,
1.6 advence corollama prins marka lpg taktırdım fakat araç rölentide iken gııır gıırr şeklinde ses cıkartıyor sanki dizel,lpg enjektör sesini biliyorum o değil benzinde sorun yok ayrıca ses dışardan duyulmuyor birtek içerden oda motor ısındıktan sonra soğukkende bişey yok yada az var duyulmuyor. Akılma regülatör geliyor siz ne düşünüyorsunuz yardımcı olursanız çok sevinirim durum çok can sıkıcı boyutta.