0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cevabınız için teşekkür ederim. Lpg ayarını izmirde lovato servisi aktif otogaz yapmıştı yakın zamanda. Ayardan olduğunu sanmıyorum. Keza 600 - 700 km gaza hiç geçirmeden kullandığımda da sorun devam etmişti. Benzin ile de aynı sıkıntı yarattığı için donanımsal bir sorun olma ihtimali yüksek görünüyor.Baskı balatanın değişmesi gerektiğini mmt şanzımanda nasıl anlayabilirim hocam?
Vanadan kapatmadım hocam. Araç içinden sistemi kapatmıştım. Ama zamanında enjektörlere ve regülatöre de baktırmıştım gaz sızıntısı var mı diye. Bir şey çıkmamıştı. Hatta emin olmak için regülatörü değiştirtmiştim sorun yine devam etmişti. Lpg yi taktıralı 35 bin km oldu. Geçen sene filtrelerini değiştirtip bakımını yaptırmıştım.
Peki bugün dediğinizi yapacağım. Motor titremesini de aynı duruma mı bağlıyorsunuz?
Bunlarda bobin var galiba buji kablo vs. sistemi yerine. Bobinlerinize bakıldı mı?
Yok hocam her marşta sorun olmadığı için o tür parçalarda sorun olmaz diyorlar. Benim arabadaki sıkıntı bir şekilde motorda fazla benzin birikiyor ve araba bunu atasıya kadar sıkıntı çıkarıyor. Bunu da sıcak havalarda motor soğukken yapıyor.
Aracın aküsünü resetlemeyi deneyin, bir süre daha benzinde binin. Mehmet abinin dediği gibi bujilerden de kaynaklanabilir. Şanzımanın yağ değişimi istiyor olabilir. Ama 160 bin km.ye kadar değişmemişse bitmesi yaklaşmıştır. Serviste bitmek üsere olup olmadığını söyleyebilirler.
Tüp kapalı iken de sorunlar devam etti. Özellikle geri gelirken fark ettiğim benzin kokusu da gün geçtikçe artıyor gibi. Toyota yetkili servisine götürsem sorunuma kesin çözüm bulurlar mı acaba?Mesaj Birleştirildi: Eylül 16, 2016, 22:31:40şanzıman yağını 1 yıl önce özel toyota servisinde değiştirmiştim hocam.