Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 03:28:20
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Modifikasyon
»
Konu:
1.6 Corolla Chip
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 1.6 Corolla Chip (Okunma sayısı 2250 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A-
1.6 Corolla Chip
«
:
Şubat 02, 2009, 03:54:57 »
Selamlar arkadaşlar,2005 model corollaya chip uygulamayı düşünüyorum.Bi arkadaş var upsolute çip uygulayan.Açık filtre şuan takılı ve egzosda uygulanıcak nasipse.Konuda deneyimi olanlardan bilgilerini ve tavsiyelerini paylaşmasını isterim.Saygılar.
Toyota Club Türkiye
1.6 Corolla Chip
«
:
Şubat 02, 2009, 03:54:57 »
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
Araç: ---
Kan Grubu: B+
17 kere teşekkür etti
41 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6 Corolla Chip
«
Yanıtla #1 :
Şubat 02, 2009, 08:00:59 »
Ali Numan Bey, sizi öncelikle Tanışma bölümünde ayrı bir başlık altında tanıyabilir miyiz?
Chip tuning konusu daha öncleri bayağı bir tartışılmıştı forumda. Arama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #2 :
Şubat 02, 2009, 22:05:44 »
Hocam kusura bakmayın aceleye geldi sanırım dün,,tabiki tanışma bölümünede yazıyorum hemen..Fakat 1.6 modellere chip konusunda yeterli bilgi alamadım diğer başlıklardan,incelemeştim dün alakalı başlıkları.Yani modifikasyon bölümündeki chip ile ilgili başlıkları kastediyorum..Bilgisi olanlardan konuyla ilgili yorum beklerim.Saygılar.
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '06
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Şubat 02, 2009, 22:07:56 »
turbosuz araçlara yapılacak her türlü chip tuning boşa para harcamaktır. ya aracınızı böyle kullanın ya da satıp dizel alın, ondan sonra chiptuning yaptırın
Bodrum
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Şubat 02, 2009, 22:23:41 »
Teşekkürler hocam,corollayı seviyoruz ama dizelini alıp 90 beygire düşüp tekrar 115-120'ye çıkarmakta pek mantıklı gelmiyo..Model değiştirmekte istemem şuan için.İlerde kısmetse bi t-sport planımız var,o zamana kadar ufak tefek uygulamalar yeterli.
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '06
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Şubat 02, 2009, 22:26:02 »
dizellerin torku var
yaris 90 hp dizeli süre süre artık benim efsaneyi sevmez oldum. dizellerin gidişi çok daha güzel
Bodrum
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Şubat 02, 2009, 22:49:46 »
Utku bey tabii ki haklısınız ama dediğim gibi bu araç gidici biraz,yerine gelicek olanda muhtemelen tsport olcağı için o arada bi araca gerek yok o yüzden hani ufak tefek uygulamalarla biraz daha keyifli bi araç olur diye düşünüyorum
chip uygulamışmıydınız,yada yaptıran bi tanıdığınız varmı acaba,merak ediyorumda alınan verimi ve orta vadede etkilerini.
değiştirme : güldüğüm yerde göz kırpcaktımda,o ifade biraz ekşi surat gibi durdu
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
No Stock+
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
1 kere teşekkür etti
22 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Şubat 08, 2009, 01:49:36 »
Ali bey Benzinli (zannedersem en yeninin bir eski kasasından var sizde) corollaların hepsine chip tuning uygulanmıyor.ECU suna bakılmadan bir şey diyemem.Artı olarak benzinli turbosuz corollaya veya herhangi bir araca yaptığınız chip tuning uygulamasından dizel veya turbolu arac gibi BG vs artışı bulamazsınız.Yani size tavsiyem bu haliyle kullanın ileride de değiştirecekseniz (T-Sport) a eğer uzun süre kullanmayıda düşünüyorsanız ona uygulatmanızı tavsiye ederim çünkü kendi adıma söylüyorum az bi para değil şu anda
Açık hava filtresi de benim için sadece bir sesden ibaret (doğru yerleşim ve kullanım olmadığında)
Spor egzos olayında da ancak ses alırsınız.Sadece son susturucu takmayla bir performans beklemeyin derim.Onda da Orta kat iptali yaparsanız ve güzel bir son susturucu alırsanız 1-3 Hp alınabilir.
Not:Hepsi tamamiyle şahsi fikrim.Yaparsanzıda emeğinize saygı duyarım...
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 - )
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Modifikasyon
»