0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar arkadaşlar,İlgililerin bildiği gibi bitmek bilmeyen yağ yakma sorunundan ötürü Corolla 2011 dizel aracımın yarım motor/blok değişimi yaptırmayı sonunda toyotaya kabul ettirebildim, Bununla ilgili bir-iki sorum olacaktı;1-Malumunuz blok değişimi sonrası aracın motor şase numaraları ve ruhsat/tescil tarihi değişiyor. Bu durum alıcılar gözünde aracın piyasa değerini düşürür mü?2-Siz olsanız ve 1-2 yıl sonra aracı satma durumunuz varsa, bu değişimi yaparak mı satarsınız yoksa yağ yakma sorunu olan haliyle mi?Teşekkürler,Allah'tan kazasız sürüşler dilerim.
Satarken Toyota söyledi mi? Zaten kullanma kılavuzunda da yağ yakar diyor. Çok extra birşeymiş gibi söyleyipte alıcıları kıllandırmaya gerek var mı?Motor bozulması sübap bozması vb. gibi sonradan olan bir olay değilki bu.
Yokuşta çekmez, şu kadar yakar çok yakar, vb vb satıcıyı ilgilendirmeyen üreticisi olmayan arkadaşın yada birisinin satacağı ürün üzerinde bu gibi bildirimi yapması gerek yok diye düşünüyorum. Ha kendisi bir yere çarpmıştır, bozmuştur bozduğundan yada alırken bildiği bir özelliktir daha önceki sahibinin yol açtığı bir kusurdur satarken söylemesi gerekir ama bu olay da hiç bir kusuru olmadığı halde sadece karşı tarafın almasını caydırır yada fiyatını düşürtür. Malı ortada alacak olan adam malı görmeden almıyor sonuçta.
Arkadaşlar,ben sattığım malı kusurlu ise kusurunu söylerim diğer türlü aldatmak olur, ölçüde tartıda hile olur, ağır vebal olur. Sormak istediğim şey şu; Araca yapılacak yarım motor değişimi sizce bir kusur mudur yoksa kusurun düzeltilmesi mi?Ya da şöyle sorayım; İkisinden birini alma durumunda kalırsanız siz "değişmemiş motoruyla yağ yakan bir aracı" mı almak istersiniz yoksa yarım motor değişimi ile yağ yakma sorunu giderilmiş ve motoru yenilenmiş bir araç mı?Teşekkürler,
Hocam kullanma kılavuzunda yazan bir şey yağ yakması tüm modellerde de yazıyor bu yağ yakması olayı. Aracım 2007 Dizel E12. 173 bin km'de .Bugüne kadar yağ çubuğunda bir azalma görmedim.