Gönderen Konu: Corolla 2011 Blok (Yarım Motor) Değişimi  (Okunma sayısı 5154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Corolla 2011 Blok (Yarım Motor) Değişimi
« : Eylül 06, 2016, 10:23:20 »
Merhabalar arkadaşlar,
İlgililerin bildiği gibi bitmek bilmeyen yağ yakma sorunundan ötürü Corolla 2011 dizel aracımın yarım motor/blok değişimi yaptırmayı sonunda toyotaya kabul ettirebildim,
Bununla ilgili bir-iki sorum olacaktı;

1-Malumunuz blok değişimi sonrası aracın motor şase numaraları ve ruhsat/tescil tarihi değişiyor. Bu durum alıcılar gözünde aracın piyasa değerini düşürür mü?
2-Siz olsanız ve 1-2 yıl sonra aracı satma durumunuz varsa, bu değişimi yaparak mı satarsınız yoksa yağ yakma sorunu olan haliyle mi?

Teşekkürler,
Allah'tan kazasız sürüşler dilerim.

Toyota Club Türkiye

Corolla 2011 Blok (Yarım Motor) Değişimi
« : Eylül 06, 2016, 10:23:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2011 Blok (Yarım Motor) Değişimi
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2016, 11:50:16 »
Merhabalar arkadaşlar,
İlgililerin bildiği gibi bitmek bilmeyen yağ yakma sorunundan ötürü Corolla 2011 dizel aracımın yarım motor/blok değişimi yaptırmayı sonunda toyotaya kabul ettirebildim,

1-Malumunuz blok değişimi sonrası aracın motor şase numaraları ve ruhsat/tescil tarihi değişiyor. Bu durum alıcılar gözünde aracın piyasa değerini düşürür mü?
2-Siz olsanız ve 1-2 yıl sonra aracı satma durumunuz varsa, bu değişimi yaparak mı satarsınız yoksa yağ yakma sorunu olan haliyle mi?

Teşekkürler,

2.sorunuza ben kendi açımdan cevap vereyim; o şekilde yağ yakarak aracı satsam alıcıya kesin aracın yağ yaktığını söylerim.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2016, 11:57:11 »
Satarken Toyota söyledi mi?

Zaten kullanma kılavuzunda da yağ yakar diyor.  Çok extra birşeymiş gibi söyleyipte alıcıları kıllandırmaya gerek var mı?

Motor bozulması sübap bozması vb. gibi sonradan olan bir olay değilki bu.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2016, 12:03:33 »
Satarken Toyota söyledi mi?

Zaten kullanma kılavuzunda da yağ yakar diyor.  Çok extra birşeymiş gibi söyleyipte alıcıları kıllandırmaya gerek var mı?

Motor bozulması sübap bozması vb. gibi sonradan olan bir olay değilki bu.
Yasal olarak TOYOTA ile iletişimde heralde. Alıcılar bilmeyebilir,herkes motordan-araçtan anlamayabilir,alıcının bir başka bireysel satıcıdan aracı alırken eğer satıcı bu özelliğini söylemez ise alıcının ne günahı var
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2016, 12:40:50 »
Yokuşta çekmez,  şu kadar yakar çok yakar, vb vb satıcıyı ilgilendirmeyen üreticisi olmayan arkadaşın yada birisinin satacağı ürün üzerinde bu gibi bildirimi yapması gerek yok diye düşünüyorum.

Ha kendisi bir yere çarpmıştır, bozmuştur bozduğundan yada alırken bildiği bir özelliktir daha önceki sahibinin yol açtığı bir kusurdur satarken söylemesi gerekir ama bu olay da hiç bir kusuru olmadığı halde sadece karşı tarafın almasını caydırır yada fiyatını düşürtür. Malı ortada alacak olan adam malı görmeden almıyor sonuçta.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2016, 12:57:22 »
Arkadaşlar,

ben sattığım malı kusurlu ise kusurunu söylerim diğer türlü aldatmak olur, ölçüde tartıda hile olur, ağır vebal olur.

Sormak istediğim şey şu; Araca yapılacak yarım motor değişimi sizce bir kusur mudur yoksa kusurun düzeltilmesi mi?

Ya da şöyle sorayım; İkisinden birini alma durumunda kalırsanız siz "değişmemiş motoruyla yağ yakan bir aracı" mı almak istersiniz yoksa yarım motor değişimi ile yağ yakma sorunu giderilmiş ve motoru yenilenmiş bir araç mı?

Teşekkürler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 261 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2016, 13:00:43 »
Yokuşta çekmez,  şu kadar yakar çok yakar, vb vb satıcıyı ilgilendirmeyen üreticisi olmayan arkadaşın yada birisinin satacağı ürün üzerinde bu gibi bildirimi yapması gerek yok diye düşünüyorum.

Ha kendisi bir yere çarpmıştır, bozmuştur bozduğundan yada alırken bildiği bir özelliktir daha önceki sahibinin yol açtığı bir kusurdur satarken söylemesi gerekir ama bu olay da hiç bir kusuru olmadığı halde sadece karşı tarafın almasını caydırır yada fiyatını düşürtür. Malı ortada alacak olan adam malı görmeden almıyor sonuçta.

Yağ yakma/eksiltme gerçekten can sıkıcı bir durum Murat Bey,aynı durum bende de var aracın yağ eksilttiğini bilsem inan almazdım,bunu satıcının

söylemesinin ülkemizde ne kadar zor bir durum olduğunun da farkındayım. Bu benim şahsi kanaatim.

Mesaj Birleştirildi: Eylül 06, 2016, 13:02:04
Arkadaşlar,

ben sattığım malı kusurlu ise kusurunu söylerim diğer türlü aldatmak olur, ölçüde tartıda hile olur, ağır vebal olur.

Sormak istediğim şey şu; Araca yapılacak yarım motor değişimi sizce bir kusur mudur yoksa kusurun düzeltilmesi mi?

Ya da şöyle sorayım; İkisinden birini alma durumunda kalırsanız siz "değişmemiş motoruyla yağ yakan bir aracı" mı almak istersiniz yoksa yarım motor değişimi ile yağ yakma sorunu giderilmiş ve motoru yenilenmiş bir araç mı?

Teşekkürler,

Ben blok değişmiş olanını alırım,yağ eksilten araç gerçekten can sıkıcı hemde maddi bir kayıp.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2016, 13:12:53 »
Hocam aracın orjinali bu sonuç olarak  :tamam: Siz bir araba satarken ya bu araba çok yakıyor yada yokuşu çıkmaz dermisiniz?

Bu tip şeyler sizin kusurunuz değil, sizin bilginiz dahilinde olan birşey olur orjinalinde olmayan o zaman manevi olarak rahatsız olabilirsiniz.  "Bizi aldatan bizden değildir " hadisinin muhatabı olursunuz.

Ben arabayı DOD denen yerden aldım,  alırken bir VW tiguan vardı, motoru beyni mi ne karışmış tamir görmüş,  inanın avensisten daha lüks ve garantisi devam eden ve aynı fiyatta bir araçtı satıcı bile satmak istemedi. Almak istememe rağmen

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 06, 2016, 13:24:21 »
Mustafa bey bu durumla ilgi vicdanınızın sesini dinleyin size yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkası için düşünmeyin döner dolaşır misli ile sizi bulur .Motor revizyonu ile ilgili aracın güvenliğini tehlikeye atacak bir değişim değil sonuç olarak aracın motor mekanik aksamını yenileniyor sorun ortadan kaldırılıyor . Alıcıya araç yag yakıyor deseniz adam kuşkulanır aracı almaz söylemeseniz adam bu durumu alınca fark etse ya arayıp geçmişinize rahmet okur yada beddua eder . En güzeli garantiden aracı yaptırıp satarken de Toyota sorunlu gördüğü parçaları garanti kapsamında değiştirdi bütün işlemler serviste yapıldı kayıtlı dersiniz . Karşıya da bir güven verirsiniz . Hem vicdanınız rahat eder hem de sorunu olmayan bir araç satmış olurunuz . Aracınızı garantiden yaptırın satacağınız zamanda aynen dediğim gibi söylersiniz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 06, 2016, 13:34:04 »
Alınan kul hakkı eninde sonunda çıkıyor. Yağ yakma durumu bence de soylenmeli çünkü bazı kullanıcılar aracın yağını bakımdan bakıma geçen sure içinde hiç kontrol dahi etmiyorlar. Dolayısıyla böyle birisine satarsanız yağ bitip sıkıntı yaratması büyük ihtimal.
Soruya gelince kesinlikle arızalı parçayı yetkili serviste değiştirirdim. Butun evrakları da saklayın derim, satarken gösterirsiniz.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 06, 2016, 13:44:45 »
Hocam kullanma kılavuzunda yazan bir şey yağ yakması  :tamam: tüm modellerde de yazıyor bu yağ yakması olayı.

Şimdi Toyota yı bilen birisi almaya geliyor hafiftende çakal bir tip diyelim, siz sanki araba orjinal değil bozukmuş gibi bu şeyi söylerseniz adam fiyatı daha da indirmeye kalkmaz mı?

Her araba da böyle bir durum olabilir.  Ha devlet devlet olur ayıplı mal satmaktan vatandaşı korur ve Toyota firması yabancı ülkelerde olduğu gibi alıcısına tazminat ödetir eyvallah ama hiç bir kusurunuz olmayan bir işten dolayı üreticisi değilsiniz sonuçta.

Peki Toyota sadece size mi yapıyor bu değişimi?  yoksa arabaya mı? Satacağınız kişi de bu arabanın motorunu değiştirtemez mi?

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 06, 2016, 14:19:32 »
Hocam kullanma kılavuzunda yazan bir şey yağ yakması  :tamam: tüm modellerde de yazıyor bu yağ yakması olayı.

Aracım 2007 Dizel E12. 173 bin km'de .Bugüne kadar yağ çubuğunda bir azalma görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 06, 2016, 17:29:02 »
Evvela geçmiş olsun.  Araçta bi sorun var ve yetkili serviste bunu parça yenileyerek düzeltmek neden kusur olsun ki?  Ben olsam yaptırırdım.  Sonuçta öyle garip insanlar çıkar ki 5,6 yaşındaki aracın aküsü bile orjinal olsun ister,  böyle garip insanlara göre düşünmeden karar verirdim ben olsam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 07, 2016, 09:06:23 »
Arkadaşlar,

Teşekkürler,
Bu durumu kafaniza takmayin yaptirin aracinizi rahat rahat binin Toyota alicak olan musteri zaten bu kronik sorunu bilir ve yapilip yapilmadigina bakar bu modellerin hepsinde bu degisim yapildi nerdeyse iciniz rahat olsun degeride dusmez aracin O bir Toyota[emoji6]

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 09, 2016, 15:20:51 »
Merhabalar arkadaşlar,

Teşekkürler,

Toyota bu işi ücretsiz yapacaksa, bence hiç düşünmeden yaptırın. Velev ki ben bu aracı sizden alacak olsam, bu değişimi beyan ettiğinizde size teşekkür ederim. Ne güzel bir sorunu ortadan kaldırmış kullanıcısı ve bana da sağlam araç veriyor diye de dua ederim. Böyle bir değişimin sebebi gayet açık olunca ve garantiden üreticisi tarafından gerçekleştirilmesi de aracın değerini düşürmez bence aksine artı değer katar (değer katması sadece para olarak anlaşılmasın).
  Biz de size Allah'tan kazasız ve sıkıntısız sürüşler dileriz.