Gönderen Konu: Çalısır çalışmaz sönme sorunu  (Okunma sayısı 1013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '94
Çalısır çalışmaz sönme sorunu
« : Eylül 05, 2016, 19:44:53 »
Arkadaşlar 94 gli model aracımda lovato marka sıralı lpg sistemi var aracımdaki sorun ise  sabah ilk marşa basmamda 1200 devire cıkıp hemen tüpe gecmesiyle sönüyo 2.marşa basmamda ise benzinde çalısıp 1200 devire cıkıp rolantiye iniyo ben gaz verene kadar veya ısınana kadar tüpe geçmiyo  bu çalıştırmalarımda gaza basmıyorum sadece kontagı cevirerek calıstırıyorum eyer ilk calıstırmamda tüpe gecerken gaza dokunursam sönmüyo bende gaza basmayı sevmiyorum calıstırırken önceden böyle ilk çalıstırmada sönme yoktu

Aslında önemli bişe degil ama kafama takıldı size danısmak istedim basına gelen yaptıran veya neden oldugunu bilen yardımcı olursa sevinirim

Toyota Club Türkiye

Çalısır çalışmaz sönme sorunu
« : Eylül 05, 2016, 19:44:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '97
  • 17 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Çalısır çalışmaz sönme sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2016, 21:52:16 »
Bildiğim kadar sıralı sistemlerde motor ısısı 40-50 derece ısınana kadar tüpe geçmez yada belirli devire gelene kadar.. Geri stop etmesinin sebebinide bi buji ve kablolarına baktır derim
1.6 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2016, 09:17:15 »
Arkadaşlar 94 gli model aracımda lovato marka sıralı lpg sistemi var aracımdaki sorun ise  sabah ilk marşa basmamda 1200 devire cıkıp hemen tüpe gecmesiyle sönüyo 2.marşa basmamda ise benzinde çalısıp 1200 devire cıkıp rolantiye iniyo ben gaz verene kadar veya ısınana kadar tüpe geçmiyo  bu çalıştırmalarımda gaza basmıyorum sadece kontagı cevirerek calıstırıyorum eyer ilk calıstırmamda tüpe gecerken gaza dokunursam sönmüyo bende gaza basmayı sevmiyorum calıstırırken önceden böyle ilk çalıstırmada sönme yoktu

Aslında önemli bişe degil ama kafama takıldı size danısmak istedim basına gelen yaptıran veya neden oldugunu bilen yardımcı olursa sevinirim

Aracınızda sıralı sistem olduğuna emin misiniz? Bahsettiğiniz gibi ilk çalışmada belli bir devir üstüne çıkınca tüpe geçen sistemler tek nokta enjeksiyona uyumşu LPG kitlerinde. Şayet sizin LPG kitiniz sıralı sisteme uygun olan tip ise LPG servisine göstermeniz gerekli bence. Çünkü sıralı sistemlerde beyin motor suyu sıcaklığı belli bir ısıya ulaşınca aracı benzinden LPG'ye geçiriyor. Bu bu geçiş aralığını da istenirse 30°C, istenirse 50°C vb. farklı sıcaklık değerlerinde yazılımla ayarlıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #3 : Eylül 18, 2016, 13:07:28 »
Sorun kendi kendine düzeldi arkadaslar şehir dısındaydım gösteremedim ustaya tekrarlanırsa lpg ciye gösterip neden kaynaklandıgını buraya yazarım teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2016, 11:43:46 »
 E negüzel işte. Hayırlı olsun ne diyelim.