0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar benim sormak istediğim şey yüksek vitesde düşük hızda seyrederken gaza sonuna kadar basıldığında aracın kendi kendine vites küçültmesi yani uygun vitese kendisinin geçmesi ni soruyorum.pejo 3008(yarı otomatik dizel ) de bu durum var.bizim kullandığım mmt şanzımanda bu özellik varmı?
arkadaşlar 2014 model toyota corolla d-4d mmt şanzımanlı aracım var(yarı otomatik).aracın devri düşüp tekrar hızlanmak istediğimde(özellikle sollamalarda bu önemli bir durum biliyorsunuz) araç hemen hızlanmıyor.yani tepki vermekte geç kalıyor.mesela arkadaşımın pejo 3008 var.araç örneğin 5. vitesde düşük hızda giderken gaza sonuna kadar bastığınızda araç kendiliğinden 3. vitese geçiyor ve fırlayıp gidiyor.fakat benim araçta aynı şeyi yaptığımda yine tepki vermekte gecikiyoracaba bu mmt şanzımanların genel özelliğimi .pejo 3008 sekizde yukarıda bahsettiğim olayı mmt şanzıman yapamıyormu . teşekkürler.
2015 mmt kullanıyorum. E konumunda Çoğu zaman gaza dibine kadar basmama bile gerek kalmıyor. Ani bir şekilde gaza dokunduğum zamanlarda bile vites küçültüyor. Motorun hacminden ve şanzımanın çalışma şeklinden dolayı bu biraz zaman alıyor ve istediğim hızlanmayı geç elde ediyorum ayrıca bu vites küçültme olayı bayağı bir yığılma ile gerçekleşiyor. 1.4 90 bg bir motordan yarı otomatik bir şanzıman ile ekonomiden fazlasını beklemek yanlış olur. Toyota acilen bu ikiliyi terk etmeli bence.
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.osman bey bu buton gaza sonuna kadar bastığımızda gazın dayandığı zeminde bir düğmemi var