Gönderen Konu: motordaki hantallık(mmt şanzımanın uygun vitesi seçebilme özelliği)  (Okunma sayısı 2078 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 1100
  • Model Yılı: '14
arkadaşlar 2014 model  toyota corolla  d-4d mmt şanzımanlı aracım var(yarı otomatik).aracın devri düşüp tekrar hızlanmak istediğimde(özellikle sollamalarda bu önemli bir durum biliyorsunuz) araç hemen hızlanmıyor.yani tepki vermekte geç kalıyor.

mesela arkadaşımın pejo 3008 var.araç örneğin 5. vitesde düşük hızda giderken gaza sonuna kadar bastığınızda araç kendiliğinden 3. vitese geçiyor ve fırlayıp gidiyor.fakat benim araçta aynı şeyi yaptığımda yine tepki vermekte gecikiyor

acaba bu mmt şanzımanların genel özelliğimi .pejo 3008 sekizde yukarıda bahsettiğim olayı mmt şanzıman yapamıyormu . teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: motordaki hantallık
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2016, 18:37:03 »
1. Oncelik Toyota Corolla 1.4 dizel oldugu icin o kasaya o motor kucuk geliyor.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2016, 18:55:29 »
Neye göre hantal kalıyor? Eğer 1.5 dci, 1.6 multijet kullandıysanız önceden hantal gelmesi normal.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2016, 19:37:07 »
Motor hacmine göre seri sayılabilecek bir araç, kick down için, manuel vites düşürmeyi deneyin ani hızlanma durumunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2016, 20:40:01 »
arkadaşlar benim sormak istediğim şey yüksek vitesde düşük hızda seyrederken gaza sonuna kadar basıldığında aracın kendi kendine vites küçültmesi yani uygun vitese kendisinin geçmesi ni soruyorum.pejo 3008(yarı otomatik dizel ) de bu durum var.bizim kullandığım mmt şanzımanda bu özellik varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 05, 2016, 21:43:13 »
arkadaşlar benim sormak istediğim şey yüksek vitesde düşük hızda seyrederken gaza sonuna kadar basıldığında aracın kendi kendine vites küçültmesi yani uygun vitese kendisinin geçmesi ni soruyorum.pejo 3008(yarı otomatik dizel ) de bu durum var.bizim kullandığım mmt şanzımanda bu özellik varmı?
bahsettiğiniz olay Teledo dada var. resmen koltuğa yapışıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • merhaba 1.4 d-4d sedan mm/t
  • Kilometre: 239500
  • Model Yılı: '06
  • 254 kere teşekkür etti
  • 58 kere teşekkür edildi
arkadaşlar 2014 model  toyota corolla  d-4d mmt şanzımanlı aracım var(yarı otomatik).aracın devri düşüp tekrar hızlanmak istediğimde(özellikle sollamalarda bu önemli bir durum biliyorsunuz) araç hemen hızlanmıyor.yani tepki vermekte geç kalıyor.

mesela arkadaşımın pejo 3008 var.araç örneğin 5. vitesde düşük hızda giderken gaza sonuna kadar bastığınızda araç kendiliğinden 3. vitese geçiyor ve fırlayıp gidiyor.fakat benim araçta aynı şeyi yaptığımda yine tepki vermekte gecikiyor

acaba bu mmt şanzımanların genel özelliğimi .pejo 3008 sekizde yukarıda bahsettiğim olayı mmt şanzıman yapamıyormu . teşekkürler.
Ozan bey merhaba:Benim aracım da 2006 d-4d mmt.Sizin ki gibi sıkıntı yaşamadım ama bir araç sollamam gerektiğinde trafiğin durumuna göre(yoğun trafikte) aracımı manuele alarak geçişi yapıyorum,araç o zaman roketliyor zaten.sıradan bir trafikte E modunda 5.viteste sollama yapıp gaza yüklenince 3-5 saniyede araç kendini 4.vitese atıp şahlanıyor .sizin aracınız için bir kalibrasyon düşünülebilir,aracınızın km.sini yazmamışsınız
1993te 87 Renault tx, 1994te 0 Renault Toros binek,1996da 91 skoda formen,1997de 90 renault manacer,(2001-2013 arası maalesef arabasız)nihayet 2013 nisan  Toyota Corolla 2006 1.4 d-4d mmt  182.000 km.
İstemek yetmez
Öyle bakarsın işte 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 80000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ozan bey e modunda gazı sonu kadar köklediğinizde gazın en alt kısmında bir buton var eğer gazı kökleyip sert basarsanız o butonu hissedeceksiniz ve aracınız otomatik olarak 5. vitesten 3. vitese geçecektir. Böyle birşey olmuyorsa servise göstermenizde fayda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
2015 mmt kullanıyorum. E konumunda Çoğu zaman gaza dibine kadar basmama bile gerek kalmıyor. Ani bir şekilde gaza dokunduğum zamanlarda bile vites küçültüyor. Motorun hacminden ve şanzımanın çalışma şeklinden dolayı bu biraz zaman alıyor ve istediğim hızlanmayı geç elde ediyorum ayrıca bu vites küçültme olayı bayağı bir yığılma ile gerçekleşiyor. 1.4 90 bg bir motordan yarı otomatik bir şanzıman ile ekonomiden fazlasını beklemek yanlış olur. Toyota acilen bu ikiliyi terk etmeli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
Ozan bey ;

Pejo 3008 de Auto6R dediğimiz sistem MMT'dir. Toyotanın malzemesini kullanır. Yani aynısıdır. Ancak kick down yapmıyorsa sorun vardır. Servise bir baktırın. Bende 2009 modeli var ; 110 ile giderken araba full dolu, klima açık iken 4'e düşüp 125'e kadar hızlanabiliyor. Sıkıntı yok yani.

MMT'yi beğenmeyenler çoktur. Ancak şu anda çift kavramalı sistemler sorunlarından dolayı vazgeçilen sistemlerdir. DSG gibi sistemler arıza yapmak ve dağılmak için yaratılmışlardır. Bu yüzden 5 yıl sonra bu yazdıklarımı okuyup, Recep demişti dersiniz... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 80000
  • 22 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2015 mmt kullanıyorum. E konumunda Çoğu zaman gaza dibine kadar basmama bile gerek kalmıyor. Ani bir şekilde gaza dokunduğum zamanlarda bile vites küçültüyor. Motorun hacminden ve şanzımanın çalışma şeklinden dolayı bu biraz zaman alıyor ve istediğim hızlanmayı geç elde ediyorum ayrıca bu vites küçültme olayı bayağı bir yığılma ile gerçekleşiyor. 1.4 90 bg bir motordan yarı otomatik bir şanzıman ile ekonomiden fazlasını beklemek yanlış olur. Toyota acilen bu ikiliyi terk etmeli bence.

Ozan bey vermiş olduğunuz pejo örneğinde viteain 5 ten 3 e düşerek hızlandığını söylemişsiniz. Siz kendi aracınızda ani gazlamalarda 5 ten 4 e küçültür vitesi, ancak kökleyip o butona bastığınızda vitesi 5 ten 3 düşürebilirsiniz. Aracınız stop etmiş haldeyken gaza sonuna kadar basın ve biraz daha baskı uyguladığınızda tık diye bir ses duyup o butonu algılayacaksınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
dip gaz yaptığında MMT de vites küçültür. S moduna alıpta yine bunu yapabilirsiniz daha üst devirlerde vites atar bu durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.osman bey bu buton gaza sonuna kadar bastığımızda gazın dayandığı zeminde bir düğmemi var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.osman bey bu buton gaza sonuna kadar bastığımızda gazın dayandığı zeminde bir düğmemi var
Ayrica 110 beygir 300 torka yakin bir motorla 90 beygir 200 tork araci kiyasliyorsunuz biraz fark normaldir ayrica toyota candir digerleri heyecan

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi