Arkadaşlar yarın aksilik olmazsa Toyota Corolla 1.6 2010 otomatik Elegant alıcam inşallah. Sorularım olacakdı bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
1) Birkaç yerde 2009 üstü modellerde vsc denge kontrol sistemi oluyor dediler varmıdır bu modelde
2) Şanzumanı nasıl bi alt modelde heralde pek iyi değilmiş. 2010 ve üstünde varsa bu sorun halledildimi
3) Vites geçişleri rahatsız ediyomu nasıldır
4) Motoru MMT olanlar heralde sıkıntı çıkartıyomus otomatik şanzumanda 2010 üstünde motor farklımı
5) Lpg yakıt tüketimi nasıl şehir içi dışı nasıldır
6) Performansı nasıldır arkadaşlar yol tutuşu, yokuşlarda nasıl
Benim aklıma takılan sorular bunlar başka konulardada yardımcı olmak isterseniz sevinirim teşekkürler
VSC sadece en üst donanımda elegant da mevcut diye biliyorum. 2009 öncesinde de MMT kullanılıyordu, 2009 un bir kısmında ve 2010-2012 arasında tork konvertör kullanıldı. MMT dizellerde kullanılmaya devam edildi. Tork konvertörlü araçlarda vites geçişlerini hissetmeniz zordur. Yağ değişimleri zamanında yapıldıysa çok konforludur. Lpg tüketimi Ahmet beyin dediği gibi. Benim aracım da 4 ileri tork konvertörlü ve şehiriçinde dikkat edersem 11-12 lt lpg, dikkat etmezsem 15 lt lpg yakıyorum. (yokuşlu yerde) Şehirdışı 90 sabit kullanımda 7 lt lpg yi gördüm, fakat genelde 7.5-8.5 arasında olur. 120-130 gibi yasal hızların limitlerinde 9-10 lt lpg yi görecektir.
Yokuşlarda ister istemez düşük vites isteyebilir.
Yarisimden sonra otomatik almak istediğim aynı sizin aradığınız corollayı almayı planlıyordum, ama imzamdaki aracı aldım, iyiki de imzamdaki aracı almışım. VSC/ESP/DSC kısaca stabilite kontrol standart, donanımı daha dolu, tasarımı daha güzel, yol tutuşu sınıf liderlerinden, vites oranlarından dolayı ilk 2 viteste çok atik.