Gönderen Konu: Avensis hararet sorunu  (Okunma sayısı 5723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
Avensis hararet sorunu
« : Ağustos 31, 2016, 10:39:48 »
Arkadaşlar merhaba
t22 2000 model 2.0 motor avensis aracımda triger setini ve lpg nin hortumlarını değiştirdikten sonra hararet ibresinin az da olsa normalden yukarı kalktığını farkettim. Normalde yazın da kışında ortada dururdu. Özellikle uzun yolda devirli ve süratli kullandığımda bu sorun tekrarlıyor.Birde şehir içinde kısa mesafede 3 - 5 km yol yapıp aracı stop ettiğimde bir süre sonra radyatör geri dönüşüm kutusundan tokur tokur ses geliyor o anda kontağı açarsam fan çalışmaya başlıyor. üzerinden çıkan devirdaim aisin bizim taktırdığımız gates acaba devirdaim yeterlimi gelmiyor yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Avensis hararet sorunu
« : Ağustos 31, 2016, 10:39:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis hararet sorunu
« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2016, 11:47:48 »
kaynama/lokurtu sesi iyiye işaret değil. ben eski aracımda hareret yaptırdığımda o sesi duymuştum. aracınız yeteri kadar soğutamıyor olabilir. tehlikeli bir durum :hoş:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2016, 12:40:26 »
mehmet bey 1 haftadır hararetle uğraşıyorum, kiem gitsem conta yanık diyor. bendeki sorunda uzun yolda sıkıntı yok sizinki gibi durduğumda hararet yükselmeye başlıyor gaz verdiğimde ise normale dönüyordu hararet.  8 ay önce radyatöri radyatör boruları , termostat, devir daim pompası değiştiği için bunlardan hiç şüphelenmedim.  benimde hararet bakımdan sonra ortaya çıktı. normal bakım. neyse 3 5 ustayla gçrüştüm herkes ben bu arabanın ustasıyım conta yanık falan dediler illa arabaya conta yapacaklar çakallar,  neyse dedimki madem gaza basınca rolanti normale dönüyor , 2 seçenek var,

1. devir daim pompası yeterli kladar suyu dolaştıramıyor (sizinde düşündüğünüz gibi)
2. termostat düzgün çalışmıyor ya tam açılmıyor ya tıkandı

önce termostadı denemey karar verdim ve söktüm. kaynar suyun içine attım 5 defa ve bunların sadece 2 sinde düzgün bi şekilde açıldı.  kalan 3 ünde ise 1 inde hiç açılmadı. 2 sinde ise yarım açıldı yani suyun yeterli geçişini sağlayacak kadar açılamamıştı ve termostatı japon malı başka bi termostatla değiştirdim.  ve sorunum ortadan kaltı.

bu durumda size önce termostat değiştirmenizi öneririm  30 40 tl lik bi parça. kore yada çin malı almayın japon malı alın. sonucuda paylaşırsanız bu tarz sorun yaşayanlara yardımcı olmuş oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2016, 13:58:12 »
Sistemde hava olabilir. Sistemde hava olursa hem ses yapar, sensörler doğru okuma yapamayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '10
  • 261 kere teşekkür etti
  • 168 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2016, 14:25:36 »
HKT marka termostatı dene kardeşim.@Ufuk Sönmez ile irtibata geç o gönderir.Arkadaşlarında dediği gibi termostat denemesi ile başlayabiirsin.Birçok usta

conta yanık diyecektir; ama se basitten deneyerek başla bence.
2010 1,6 corolla
2002 1,6-vvt-i Corolla
2001 1,4 astra-f

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2016, 09:57:24 »
Aracın soğutma sistemindeki havayı nasıl çıkaracağız baktığımda borularda herhangibir tahliye vanası göremedim sadece radyatörde küçük bir musluk var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 01, 2016, 10:19:53 »
Aracın soğutma sistemindeki havayı nasıl çıkaracağız baktığımda borularda herhangibir tahliye vanası göremedim sadece radyatörde küçük bir musluk var.
Radyatör kapağını açın su eksikmi bakın aracı çalıştırın motor ısınıp termostatı açarak suyu devirdaim edince seviye düşerse tamamlayın yedek su kabını ve radyatör kapağınıda konrole edin. Toyota'da hava olmaz diye biliyorum ben 101 kasaya bu şekil yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 01, 2016, 11:07:06 »
 Geçmiş olsun sistemde hava olabilir arkadaşların dediği gibi. Soğutma sistemi açılıp parça değişikliği yapıldığı için hava kalmış olma ihtimali yüksek. Radyatör kapağını açın, arabayı çalıştırın, hararet yükselsin bir yandan da radyatörden motora giden kalın su hortumunu elinizle mıncıklayın
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 01, 2016, 12:00:54 »
Toyota lar da sistemde hava olayı olmuyor diye biliyorum yedek su tankında hava ve su tahliyesi için çıkış yeri var fazla su dahi koysanız oradan tahliye eder . Aracın devir daim ve termostat ı kontrol edilmesi lazım bence . Eğer araç fan açıyorsa devir daim oluyor demektir çünkü sistemde devir daim olmazsa araç fan açmaz çabuk hararet yapar . Termostat sıkıntısı varsa ve de termostat kararsız çalışıyor ise araç hararet yapamaya her daim meyillidir . Aracın motorunda conta yanması gibi durum varsa yani motor kompresyonu sisteme kaçak olursa yedek su tankını kapağını açın gaza bastığınızda bir fokurdama olur hava kabarcıkları çıkar bilin ki contada bir sıkıntı var
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 03, 2017, 21:28:44 »
Merhaba bende bugün regülatörün su eksiltmesinden dolayı avensise hararet yaptırıyordum. Regülatör su eksiltiyordu son zamanlar. Frsat bulup değiştiremedim. Galiba su eksildiğinden dolayı hava yaptı termostat devreye girmedi. Zaten yolda giderken lpgye de geçmedi sesle uyarı verdi. Bende bir müddet benzinle gitti. Hararet göstergesi normaldeydi ama obd cihazından baktığımda 104-105 dereceye kadar çıkmıştı. Su haznesinin kapağından ıslık gibi ses geldi bir kaç defa. Su ekledim şimdilik normal. Çok şükür sıkıntı olmadı.Pazartesi ilk işim lpg beyninin değiştirmek.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 05, 2017, 19:13:56 »
Merhaba bende bugün regülatörün su eksiltmesinden dolayı avensise hararet yaptırıyordum. Regülatör su eksiltiyordu son zamanlar. Frsat bulup değiştiremedim. Galiba su eksildiğinden dolayı hava yaptı termostat devreye girmedi. Zaten yolda giderken lpgye de geçmedi sesle uyarı verdi. Bende bir müddet benzinle gitti. Hararet göstergesi normaldeydi ama obd cihazından baktığımda 104-105 dereceye kadar çıkmıştı. Su haznesinin kapağından ıslık gibi ses geldi bir kaç defa. Su ekledim şimdilik normal. Çok şükür sıkıntı olmadı.Pazartesi ilk işim lpg beyninin değiştirmek.

Aman hocam dikkat et.hayır hararet neden hiç yükselmedi ki o da ilginç,işkillendim şimdi :wacko:
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 06, 2017, 22:08:43 »
Bilmiyorum hocam yol bilgisayarındaki göstergede orta seviyenin üzerine çıkmadı. Yavaş gittiğim için fan sesini duydum ondan sonra işkillendim zaten. Allah'tan kısa mesafede oldu.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)