Selamun aleykum arkadaslar
Aracı 82 binde aldım. Dizel manuel 2007 e12 hb.
Memlekete gittim geldim herşey cok güzel bugune kadarda cok memnunum 80 liraya 400km yol gittim fix 120km hız ile.
Gel gelelim istanbula bi geldim 1 hafta sonra yakıtta artış basladı.Kendı hesabıma göre öldürsen 25kr yakan arac su an 30 31kr yakıyor bu da insana koyuyor acıkcası.Bende gecen gün durumu sormak ıcın birde arkadan gelen cıyık cıyık tonunda bi ses icin özel servısın yolunu tuttum(Toyotronic)
Sesi çözdük egsozun eklem yerinden yapıyormus halledildi.Dedim ki araç cok yakmaya basladı bi test sürüsüne cıktık.Usta debriyajın sertlestıgını miladını doldurmaya basladıgını söyledi.Bugune kadar acıkcası debriyaj konusunda bi farklılık hissetmedim.
Soru şu ki debriyaj tam anlamıyla bitmiş degil fakat bu halıyle bıle km de 5 kuruş etkı eder mi ?
Ayrıyetten lastık havalarını kontrol ettık sol arka lastik bitmiş cıktı.
Aracı kaldırdık lastık yalpayarak gidiyor mesela döndurdugumuzde.Aracı aldıgım sahıs lastıklerın yenı oldugunu 2015 agustosta aldıgını söylemıstı yani 5 aylık falan dedı.
Baktık ki 2 lastık 2015 2 lastik 2012 yılı uretımli cahillikten alırken bakmadık tabi.Lastiklerin petlas olmasıda cabası.
Şimdi arkaya birileri otururken bayır yukarı falan frene basarken gacır gacır ses gelıyor arkalardan arka dısk balata degıscek dendı acelesı yok 10 bın bakımı beklencek aralıkta yapılcak buyuk ıhtımalle;
Arka dısk balata 350tl
Debriyaj seti volant taslama 800 tl
4 Lastik iyisinden desen 800 tl
10 bın bakımı 400 tl
Su anda arabanın 2350tl masrafı var yani,aldıgımdada 800tl masraf yaptım
Özetle ınternetten baktım debrıyaj seti 750 tl bı fıyatı var fakat şu linkte
http://urun.n11.com/motor-ve-sanziman/toyota-corolla-14-d4d-debriyaj-seti-2002-2007-manuel-orjinal-P102951170410 tl sızce bu urun orjınal mı. Yanı parcayı ben dısardan alsam taktırsam daha ucuza gelır mi ?
Debriyajın sertlesmıs olması bıtmeye baslaması 5 kr etkı eder mı yakıta yoksa baska bı problem mı var acaba ?
Herkese tesekkurler keyıflı surusler