Gönderen Konu: 2016 Auris Satın Alma Öncesi İzlenimler  (Okunma sayısı 2701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
2016 Auris Satın Alma Öncesi İzlenimler
« : Ağustos 29, 2016, 15:38:10 »
Merhaba. Yeni bir araç almak için bir çok marka gezdim. Aurisi de inceledim. Daha önce de 2011 Toyota Auris kullanmıştım. Genel olarak önceki aracımdan memnun kalmakla birlikte araçta bulunan kronik yağ eksiltme nedeniyle satmıştım.

Showroom'da yeni aurisi inceledim.
Araç hakkında genel düşüncelerim + sizin düşüncelerinizi almak için konuyu açtım.

Öncelikle CVT şanzumanlı otomatik + benzinli + advance almayı düşünüyorum. Donanım olarak her ne kadar active yeterli donanımları sunsa da, advance donanımda çok fazla fark olmamasından (yaklaşık 3 bin tl = far sensörü, yağmur sensörü, anahtarsız giriş, katlanır ayna) dolayı advance almayı düşünüyorum. Aslında manuel aracı daha çok seven biriyim, uygun fiyat + konfordan dolayı cvt şanzıman mantıklı geldi.

Araç hakkında düşüncelerim;
Aurisin farklı bir dizaynı var. Etrafımda çok fazla auris yok, şirket aracı gibi bir imaj çizmiyor. Kendine göre bir albenisi mevcut. Toyotanın geçmişten gelen kalite algısının bu araçta da devam etmesini temenni ediyorum. Muadillerine göre bence fiyatlandırması daha uygun.

Donanım olarak advance seviyesinde neredeyse yok yok. Günlük hayatta işime yarayacak tüm donanımlar mevcut. Eksi olarak değerlendireceğim bir tek halojen farlar var. Fakat normal halojen değil, mercekli olduğu için aydınlatması fena değil.

Otomatiği tatmin edici. Hızlanması gayet iyi. Başka markalardaki gibi kronik arızaları henüz yok. Nispeten basit bir yapıda.
Ne kadar basitse= o kadar sorunsuz.
Motor gücü yeterli, gazlayınca atılıyor. Atmosferik olmasından dolayı biraz sesli çalışıyor. Daha önce turbolu, daha yüksek beygirde bir araç kullandığımdan motor sesini biraz yadırgadım. Her ne kadar fabrika verisi 6 litre civarı yakdığını söylesede kullanıcı yorumlarına göre 5-6yakan da var,  8-9 hatta 10-11 yakanda var.

İç mekan kalitesi iyi. Toyota klasiği, ön konsol yüksekte konumlanmış. Gösterge ekranındaki renkli ekran hoş, o ekranda daha fazla özellik olabilirdi. Gece karanlıkta renkler güzel, hoş bir havası var. Test aracı kullandığım için uzun süre kullanamadım ama kullananlar tıkırtı-gıcırtı sesinden muzdaripler.
Koltukların kumaşı orta seviyede, daha iyi olabilirdi. Ama kötü değil, yanal destekler iyi, gayet vücudunuzu sarıyor.

Orta konsoldaki multimedya ekranı şık duruyor. Fazla parlak, parmak izi tutuyor. İşlevlerini çok detaylı incelemedim. Navigasyon altyapısı zannedersem varmış, satış temsilcisi 1600 tl gibi bir ücretle navigasyon aktif hale getirildiğini söyledi.

Geri kameranın active modelinden itibaren standart olması çok çok iyi. Çözünürlüğü güzel, gayet anlaşılır şekilde gösteriyor. Geri manevrada park sensöründen çok daha kullanışlı. Tabi advance donanım seviyesinde en azından ön park sensörü olsa iyi olurmuş. Arkada da park sensörü yok ama kamera olduğundan yeterince iş görüyor.

Yol tutuşu çok detaylı test edemedim ama önceki aurisimden çok daha iyi tutuyor. Konfor orta-iyi diyebilirim. Mükemmel değil. Çukurlar,tümsekler kabin içinde hissediliyor. Ama genel olarak keyifli bir sürüşü var.

Servis ve yetkili satıcılar olarak Toyota'dan her zaman memnun kalmıştım. Müşteri memnuniyeti iyidir, garantide üzmez, pek arıza yapmaz, yapsa da bir çıkar yol bir şekilde bulunur.

Artı yönlerini sayacak olursam,
70bin tl civarına otomatik benzinli advance alabiliyorsunuz. Sunduğu donanımlar ve konfor iyi.
Kendi sınıfındaki bir çok araçtan bence çok daha iyi.
Toyota kalitesi + 3 yıl garanti + İlgili servis
Kasa 2015'te değişti, yakın zamanda eskimeyecek

Eksi yönleri ise,
Kabin içi gıcırtılar, tıkırtılar
Yakıt? Ortalama değerlerin kişiden kişiye çok farketmesi
Turbosuz - atmosferik motor ( motor sesi, güç? )

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yorumlarınız nelerdir.

Yakıt olarak sizin araçlarınız ne yakıyor. Memnun olmadığınız yada çok beğendiğiniz yönleri nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.
Trafik kurallarına uyalım.

Toyota Club Türkiye

2016 Auris Satın Alma Öncesi İzlenimler
« : Ağustos 29, 2016, 15:38:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 Auris Satın Alma Öncesi İzlenimler
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2016, 15:58:44 »
Aracın 2013 Premium modeline sahibim. Yaptığınız tüm yorumlara katılıyorum. Benim aracım İstanbul'da, yer yer trafik, yer yer akıcı olaral 8.7-8.8 arası değişmekte.

SM-N910CQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2013 Auris Premium Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 228 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2016, 16:09:48 »
Ne kadar yardımcı olur bilemem ama, zamanında şöyle bir konu açmıştım.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71111.msg965812#msg965812

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2016, 16:24:32 »
Sayın
Ender Eruysal ve Serdar ŞAHİNBAŞ.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '16
  • 6 kere teşekkür etti
  • 29 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2016, 18:13:35 »
Ali Haydar bey auris advance multıdrive s hakkındaki yorumlarınızı okuyunca sanki bir süre kullanmış gibi yorumlamışssınız  :tamam:. Ben de yaklaşık 4 aydır 2016 model advance skypack multidrive s kullanmaktayım ve araç hakkındaki ilk izlenimlerinize aynen katılıyorum. Uzun yolda ben 5,2 lt yakıt ortalamasını da  gördüm. Şehir dışı genelde 6 litrenin altında yakıt tüketiyor.  Şehir için de genelde 8-10 litre arasında yakıt tüketmekte. CVT şanzıman kullanımı konforlu ve benimde bildiğim kadarıyla sorunsuz bir şanzıman. Motor atmosferik ama güçlü bir motor. Yol sesi alıyor ancak turanza ER 300 lastikler yerine continental lastikli aurise bindiğimde yol sesini aracın içine daha az aldığını fark ettim. Yol sesi biraz da lastik kaynaklı. Ben kendi aracımdaki lastikleri değiştirmeyi düşünmedim (turanza) çünkü bozuk zeminde (köy yolları) turanzanın sağlamlığı güven veriyor. Bence fiyatına göre oldukça güzel bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • toyotasını keşfediyor
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 01, 2016, 09:18:23 »
Ali Haydar bey auris advance multıdrive s hakkındaki yorumlarınızı okuyunca sanki bir süre kullanmış gibi yorumlamışssınız  :tamam:. Ben de yaklaşık 4 aydır 2016 model advance skypack multidrive s kullanmaktayım ve araç hakkındaki ilk izlenimlerinize aynen katılıyorum. Uzun yolda ben 5,2 lt yakıt ortalamasını da  gördüm. Şehir dışı genelde 6 litrenin altında yakıt tüketiyor.  Şehir için de genelde 8-10 litre arasında yakıt tüketmekte. CVT şanzıman kullanımı konforlu ve benimde bildiğim kadarıyla sorunsuz bir şanzıman. Motor atmosferik ama güçlü bir motor. Yol sesi alıyor ancak turanza ER 300 lastikler yerine continental lastikli aurise bindiğimde yol sesini aracın içine daha az aldığını fark ettim. Yol sesi biraz da lastik kaynaklı. Ben kendi aracımdaki lastikleri değiştirmeyi düşünmedim (turanza) çünkü bozuk zeminde (köy yolları) turanzanın sağlamlığı güven veriyor. Bence fiyatına göre oldukça güzel bir araç.

Hasan Bey aracı sadece test sürüşü yaptım  :) Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 09, 2016, 15:57:14 »
2015 Advance Skypack Otomatik kullanıcısı olarak hemen hemen aracı tümüyle kısa sürede analiz etmişsiniz.
katılmadığım nokta araç içeriye ses almıyor, bir kaç kişi ses alıyor demiş ancak yol ve lastik sesi hiçbir şekilde yok.
Yakıt konusunda ise İzmit'i bilen bilir çarşı içi yürüyüş yolu çevresi dur kalk 7-8 lt tüketiyor en az.
Ancak yine şehir içinde bir yerden bir yere giderken izmitte yollar  örnek veriyorum herekeden  Symbol AVM ye gidiyorsunuz 30 km 4,9 lt ortalama gördü 70-90km hız aralığında.
90'a sabitleyip gittiğimde tam fabrika verisi 5,1 ve 5,2 yi yakalıyor.Buda bugünkü benzin fiyatıyla 24 kurusa geliyor.(4,67tl kursunsuz)
15 km lik bir köy yolunda ise 10-11 lt ortalama yakaladım.

Aracın fiyatına göre eksik bir yanı yok gibi, bulmak isteyen mutlaka bulur fakat fiyat konusunu göz ardı etmeyiniz.
65-70 bin TL aralığında ki bir araca;
-Led far
-elektrikli ısıtmalı-soğutmalı hafızalı koltuklar
-adaptif hız sabitleyici
-Navi

bunlar eklendiğinde en az 10-15 bin TL fiyat üstüne çıkması gerekirdi. 80-90 bin TL ye de Auris benzinli satmazdı Türkiye'de.
Bildiğin volvo v40 oluyor o zaman :)

Benim çok sinirimi bozan eksik yanı araçtan ayrıldıktan sonra kendisi ne kadar sürede kilitliyor bunu çözemedim uzaklaşmanız gerekiyor fakat kilitlemiyor baya bir süre, araçta önemli bir şeyinizini bıraksanız çalınma ihtimali var.
*Ayrıca anahtar araçtan ayrıldıktan sonra çalışmaya devam ediyor.
*Araç kilitlerken kendini tüm camları otomatik kapatma düşünülebilirdi.

Burası basra değil izmit körfezi :)