Merhaba. Yeni bir araç almak için bir çok marka gezdim. Aurisi de inceledim. Daha önce de 2011 Toyota Auris kullanmıştım. Genel olarak önceki aracımdan memnun kalmakla birlikte araçta bulunan kronik yağ eksiltme nedeniyle satmıştım.
Showroom'da yeni aurisi inceledim.
Araç hakkında genel düşüncelerim + sizin düşüncelerinizi almak için konuyu açtım.
Öncelikle CVT şanzumanlı otomatik + benzinli + advance almayı düşünüyorum. Donanım olarak her ne kadar active yeterli donanımları sunsa da, advance donanımda çok fazla fark olmamasından (yaklaşık 3 bin tl = far sensörü, yağmur sensörü, anahtarsız giriş, katlanır ayna) dolayı advance almayı düşünüyorum. Aslında manuel aracı daha çok seven biriyim, uygun fiyat + konfordan dolayı cvt şanzıman mantıklı geldi.
Araç hakkında düşüncelerim;
Aurisin farklı bir dizaynı var. Etrafımda çok fazla auris yok, şirket aracı gibi bir imaj çizmiyor. Kendine göre bir albenisi mevcut. Toyotanın geçmişten gelen kalite algısının bu araçta da devam etmesini temenni ediyorum. Muadillerine göre bence fiyatlandırması daha uygun.
Donanım olarak advance seviyesinde neredeyse yok yok. Günlük hayatta işime yarayacak tüm donanımlar mevcut. Eksi olarak değerlendireceğim bir tek halojen farlar var. Fakat normal halojen değil, mercekli olduğu için aydınlatması fena değil.
Otomatiği tatmin edici. Hızlanması gayet iyi. Başka markalardaki gibi kronik arızaları henüz yok. Nispeten basit bir yapıda.
Ne kadar basitse= o kadar sorunsuz.
Motor gücü yeterli, gazlayınca atılıyor. Atmosferik olmasından dolayı biraz sesli çalışıyor. Daha önce turbolu, daha yüksek beygirde bir araç kullandığımdan motor sesini biraz yadırgadım. Her ne kadar fabrika verisi 6 litre civarı yakdığını söylesede kullanıcı yorumlarına göre 5-6yakan da var, 8-9 hatta 10-11 yakanda var.
İç mekan kalitesi iyi. Toyota klasiği, ön konsol yüksekte konumlanmış. Gösterge ekranındaki renkli ekran hoş, o ekranda daha fazla özellik olabilirdi. Gece karanlıkta renkler güzel, hoş bir havası var. Test aracı kullandığım için uzun süre kullanamadım ama kullananlar tıkırtı-gıcırtı sesinden muzdaripler.
Koltukların kumaşı orta seviyede, daha iyi olabilirdi. Ama kötü değil, yanal destekler iyi, gayet vücudunuzu sarıyor.
Orta konsoldaki multimedya ekranı şık duruyor. Fazla parlak, parmak izi tutuyor. İşlevlerini çok detaylı incelemedim. Navigasyon altyapısı zannedersem varmış, satış temsilcisi 1600 tl gibi bir ücretle navigasyon aktif hale getirildiğini söyledi.
Geri kameranın active modelinden itibaren standart olması çok çok iyi. Çözünürlüğü güzel, gayet anlaşılır şekilde gösteriyor. Geri manevrada park sensöründen çok daha kullanışlı. Tabi advance donanım seviyesinde en azından ön park sensörü olsa iyi olurmuş. Arkada da park sensörü yok ama kamera olduğundan yeterince iş görüyor.
Yol tutuşu çok detaylı test edemedim ama önceki aurisimden çok daha iyi tutuyor. Konfor orta-iyi diyebilirim. Mükemmel değil. Çukurlar,tümsekler kabin içinde hissediliyor. Ama genel olarak keyifli bir sürüşü var.
Servis ve yetkili satıcılar olarak Toyota'dan her zaman memnun kalmıştım. Müşteri memnuniyeti iyidir, garantide üzmez, pek arıza yapmaz, yapsa da bir çıkar yol bir şekilde bulunur.
Artı yönlerini sayacak olursam,
70bin tl civarına otomatik benzinli advance alabiliyorsunuz. Sunduğu donanımlar ve konfor iyi.
Kendi sınıfındaki bir çok araçtan bence çok daha iyi.
Toyota kalitesi + 3 yıl garanti + İlgili servis
Kasa 2015'te değişti, yakın zamanda eskimeyecek
Eksi yönleri ise,
Kabin içi gıcırtılar, tıkırtılar
Yakıt? Ortalama değerlerin kişiden kişiye çok farketmesi
Turbosuz - atmosferik motor ( motor sesi, güç? )
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yorumlarınız nelerdir.
Yakıt olarak sizin araçlarınız ne yakıyor. Memnun olmadığınız yada çok beğendiğiniz yönleri nelerdir. Şimdiden teşekkür ederim.