Gönderen Konu: RADYATÖR KAPAĞINDAN SU ATMA SORUNU ÇÖZÜM  (Okunma sayısı 72859 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 183000
  • Model Yılı: '00
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
RADYATÖR KAPAĞINDAN SU ATMA SORUNU ÇÖZÜM
« : Ağustos 29, 2016, 11:09:09 »
2000 MODEL TOYOTA COROLLA ARACIMDA MOTOR BLOĞU ÜZERİNDEKİ TAPA ÇÜRÜYÜP O TAPANIN DELİĞİNDEN SU ATTIĞI İÇİN HARARET YÜKSELMİŞTİ TAPAYI DEĞİŞTİRDİKTEN 2 AY SONRA ÖZELLİKLE ARAÇ ISINDIKTAN SONRA RADYATÖR KAPAĞINDAN SU ATMAYA BAŞLADI. GİTTİM JAPONCUDAN ORJİNAL RADYATÖR KAPAĞI ALDIM. FAKAT BU SU ATMA OLAYI YİNE DEVAM ETTİ. BU DURUMDAN SONRA ARACI HER ZAMAN GİTTİĞİM USTAMA GÖTÜRDÜM CONTA YAKMIŞ DEDİ. BENDE USULEN MÜSADE İSTEYİP 3 USTAYA DAHA GİTTİM HEPSİ CONTA YAKMIŞ DEDİ. HATTA BİR TANESİ BİR SU DAMLATTI RADYATÖRDEN VE SONRA İŞİ DAHA İLERİ GÖTÜRÜP, KAPAK SÖKÜLÜP TAŞLAMA VS YAPMAMIZ GEREKİR DEDİLER. TAHMİNİ OLARAK BANA 1000-1500 TL MASRAF ÇIKARTTILAR. ÖNÜMÜZ KURBAN KARA KARA DÜŞÜNEREK EVE GERİ GELDİM. BU CUMARTESİ GÜNÜ (27 AGUSTOS 2016) TARİHİNDE ERKEN KALKTIM ARABAMI UYGUN BİR YERE ÇEKTİM. RADYATÖRDEKİ SUYU BOŞALTTIM. DAHA SONRA HORTUMLARI ZORDA OLSA SÖKTÜM TEMİZLEDİM. RADYATÖR KAPAĞININ ORAYA TAKILI OLAN VE YEDEK SU KABINA GİDEN KÜÇÜK VE DELİĞİ DAR OLAN HORTUMU DA SÖKTÜM DELİĞİN TIKALI OLDUĞUNU GÖRDÜM. BİR MİL YARDIMI İLE İÇİNDE OLUŞMUŞ TÜM TIKIYICILARI TEMİZLEDİM VE YIKADIM.SONRA ARACIN SUYUNU TAMAMLADIM RADYATÖR KAPAĞI AÇIK OLARAK FAN AÇANA KADAR HAVASINI ALDIM. DAHA SONRA RADRYATÖR KAPAĞINI TAKTIM ( MOTOR SUYU SICAKKEN MUTLAKA ELİNİZDE HEM ELDİVEN HEMDE KALIN BİR BEZ YARDIMI İLE BU İŞLERİ ) YAPTIM. SONRA ARACIMLA 10 KM İLERDE BAHÇEM VAR ORAYA KADAR GİTTİM. GİTTİKTEN SONRA KAPUTU AÇTIM VE BAKTIĞIMDA ŞÜKÜRLER OLSUN RADYATÖR KAPAĞINDAN BİR DAMLA BİLE SU ATMAMIŞ. TEKRAR EVE GELDİM YİNE KONTROL ETTİM. KAPAKTAN SU ATMAMIŞ, RADYATÖRDE GRAM SU EKSİLMEMİŞTİ. ARKADAŞLAR BEN SORUNU ÇÖZDÜM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BU KADAR EMEK VERİP YAZMA SEBEBİM BENİM BAŞIMA GELEN HERKESİN BAŞINA GELEBİLİR. ELİM ÇOK SIKIŞIK OLMASA AZ DAHA BAYRAM ÖNÜ ARABASIZ KALACAĞIM DİYE USTAYA ARABAYI BIRAKACAKTIM. UMARIM FAYDALI OLMUŞUMDUR.  !!!

Toyota Club Türkiye

RADYATÖR KAPAĞINDAN SU ATMA SORUNU ÇÖZÜM
« : Ağustos 29, 2016, 11:09:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: RADYATÖR KAPAĞINDAN SU ATMA SORUNU ÇÖZÜM
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2016, 12:15:49 »
RADYATÖR KAPAĞININ ORAYA TAKILI OLAN VE YEDEK SU KABINA GİDEN KÜÇÜK VE DELİĞİ DAR OLAN HORTUMU DA SÖKTÜM DELİĞİN TIKALI OLDUĞUNU GÖRDÜM. BİR MİL YARDIMI İLE İÇİNDE OLUŞMUŞ TÜM TIKIYICILARI TEMİZLEDİM VE YIKADIM.
Genleşme kabına giden delikten bahsetmişsiniz. Motor ısınınca genleşen suyun radyatörden bu delik vasıtasıyla aktarıldığı kap. O delik tıkalı olunca, kaba gidemeyen su kapaktan atma yapmış demek ki. Geçmiş olsun paylaşımınız için teşekkürler
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2016, 12:55:01 »
Teşekkürler Yasin Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 29, 2016, 13:46:18 »
Paylaşım için teşekkürler . Allah iş bilmeyen ustacıkların eline düşürmesin . Size o kadar para harcatıp hiçbir sorunu olmaya motora müdehale edip birde sorununuz düzelmemiş olarak araçta sorun arayacaktınız .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 29, 2016, 14:31:36 »
Yücel Bey, malesef ustam da beni yanılttı. oysa ona çok güvenirdim. radyatörün kapağını bi aç ne olursun yani. eli ile gaz çubuğuna 2 kez vın vın yaptı tamam kapağın ordan su kaçırıyor zaten kapağında yeni büyük ihtimal contayı yakmışsın. üzüldüm. ama bundan sonra tek bir ustam olmayacak. mutlaka fikir alacağım. ve burayı takip edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 29, 2016, 15:47:53 »
En basit seyden baslamak gibi bir istekleri olmayip dertleri para kazanmak oldugiu icin beklenir....

Benimde radyator devamli patliyordu. Rasyator borulari tas gibi sertlesiyordu. Ellediler conta yanik dediler. Aklima motor sogukken agzina kadar doldurduklari radyator ve su isinip fan acinca ek depodaki suyun seviyesinin degismedigi geldi( normalde isininca yukselmesi lazim)  ve kapagi kontrol ettim. Kapak arizali cikti ve acmayip suyu tahliye etmiyormus. Kapagi degistirdim ve sorun duzeldi.

( dogan slx aracta olmustu bu olay. )
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 29, 2016, 23:39:05 »
Benim de sattığım doğan da su eksilirdi ama yedek depodaki su seviyesi hiç değişmezdi, doğrudan radyatör kapağını açıp, ekleme yapardım. Demek ki hortumlarda tıkanıklık varmış, hiç aklıma gelmemişti. Yarın aracı alan arkadaşı haberdar edeyim de bir baksın.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 30, 2016, 01:40:53 »
Benim de sattığım doğan da su eksilirdi ama yedek depodaki su seviyesi hiç değişmezdi, doğrudan radyatör kapağını açıp, ekleme yapardım. Demek ki hortumlarda tıkanıklık varmış, hiç aklıma gelmemişti. Yarın aracı alan arkadaşı haberdar edeyim de bir baksın.

Hortumlar ve radyator kapagini kontrol etsin.( radyatorf kapagi mutlaka opar olsun. Ayni diye baska veriyorlar almayiniz. Orjinal opar 0.8 lik tir. Yan sanayi olanlar 0.9 luk veyas 1 lik. Dikkat edin)
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 30, 2016, 03:07:27 »
Faydalı bir çözüm önerisi. Teşekkürler. Forum böyle çözümlerini paylaşanlar sayesinde güzelleşiyor.

Bir konuya da ben dikkat çekmek istiyorum. Kapalı bir sistemde tıkanıklık normal değildir. Bunun sebebi ya değiştirilmeyen soğutma suyudur, ya da olması gerekenden fazla su koyup eksik antifrizle bırakıp sistemde korozyona, pasa ve dolayısıyla tıkanıklıklara yol açmasıdır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2016, 10:20:48 »
Mutlu Bey,
kesinlikle size katılıyorum. benim aldığım zaman araç çok uzun süre su ile kullanılmıştı. şu an antifiriz var lakin bu antifirizde özelilğini yitirmiş gibi. Bayram sonu kış bakımını yaparken kırmızı antifiriz koymayı düşünüyorum. ilginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2016, 13:03:01 »
Mutlu Bey,
kesinlikle size katılıyorum. benim aldığım zaman araç çok uzun süre su ile kullanılmıştı. şu an antifiriz var lakin bu antifirizde özelilğini yitirmiş gibi. Bayram sonu kış bakımını yaparken kırmızı antifiriz koymayı düşünüyorum. ilginize teşekkürler.

Sadece antifriz de hatalı. Belirli oranlarda karıştırılmış hazır antifrizli sulardan almanızı tavsiye ederim. Hatta bir süre kullanın 1 ay kadar sonra tekrar değiştirin tamamen. 
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 01, 2016, 11:31:32 »
antifiriz ve saf su yarı yarıya karıştırsam doğru bir uygula olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 01, 2016, 11:34:40 »
antifiriz ve saf su yarı yarıya karıştırsam doğru bir uygula olur mu?

Aldığınız yada alacağınız antifriz üstündeki yazıları okuyun muhtemelen saf değildir.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • mertmertmert
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 02, 2016, 00:00:50 »
Ustadlar Merhaba
2000 model danagöz corolla terra nın radyator kapağı kaçlık olmalı? 0.8 , 0.9 yada 1.0 gibi değerler okudum.
Acaba bu arabaya kaç lazım?
mertmertmert

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 03, 2016, 10:21:33 »
benim aracım 2000 model luna 1.1 bar. sizin aracınız içinde aynısı olması gerek. ama size tavsiyem orjinal kapak olsun. 10 TL olanlar var uzak durun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 09, 2016, 15:04:46 »
Erdem Bey geçmiş olsun ve ellerinize sağlık. En iyi olanı seçerek aracınızı kendiniz yapmışsınız. Güle Güle kullanın.

Ustadlar Merhaba
2000 model danagöz corolla terra nın radyator kapağı kaçlık olmalı? 0.8 , 0.9 yada 1.0 gibi değerler okudum.
Acaba bu arabaya kaç lazım?

Motor hacmi veya radyatör su kapasitesi ile ilgili bir değer olabilir. Servisten bilgi almak da iy ibir fikir verebilir bence.