0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Artık eskisi kadar değildir bu testi yaptıysanız.Doğru şekilde nasıl test edileceğini sitemizde detaylı şekilde açıkladık çok kez.
biliyorum balataya zarar veriyor ama kafa karisik....yolda 2. Vitesteyken ani gaza bastigimda arac hemen kendini atiyorsa saglam midir?
Mahmut bey fazla test falan kurcalamayın olmayacak arızayıda çıkarırsınız en belirgin anlama yolu devir saati ve hız kadranı doğru orantılı yükseliyorsa veya sizin bahsettiğiniz gibi 2.viteste dip veya yarım gaz yaptığınızda araç ivmelenme gösteriyorsa daha sıkıntı aramayın araç küçük motor olduğu için kalkışlarda bir miktar gaz vermek gerekir aksi halde silkeleme titreme yapabilir,her titremeyi bitik veya sıkıntılı balata diye yorumlamak yanlış olur zaten bitik balata özellikle rampalarda kalkış yaparken çok bağırır motor devri yükselir araç kalkış yapmaz veya vites arasında hızlanmaz.
ümit bey bugun testi yaptim. 2. Vites hiz 35 civari. Gaza bastim 4-5 saniye icinde devir 2000 den 3500 e hiz 35 civarindan 65 civarina cikti.. 5. Vites te iken hiz 115 civari .. Gaza bastim aracin onü kalkma egilimi gosterip hizi ve devri artti...