0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5 ve 6 sayfaya kadar okumadım.Sadece o sayfaları okudum.Biri Davos demiş biri Pkk demiş.Sizene bundan ya..O sizin işiniz değil.Burası bir otomobil sitesi.Böyle bir konunun açılması doğaldır.Cevabını yazarsın evet doğruydu yada hayır yanlıştı diye.Yok amerikaya öyle yapmış buna böyle yapmış,al misketlerini ver misketlerimi işine çevirmişsiniz.Dediğim gibi canlı bir tartışma olaymış en başta Mustafa arkadaşımız,sopa silah bıçak ne varsa kuşanır görüşünü benimsemeyenlere saldırırmış.Tartışma böyle olmaz.İnsanlar konuşa konuşa denmiş ama,insan olarak hayvanların yaptığını yapamıyoruz.Daha ne diyeyim ben..Güzelim site ne hale geldi..Hayret bir şey
Seçilen konu hakkında hiç bir sorun yok arkadaşlar. Sorun, Yönetici Murat arkadaşımızında söylediği gibi tartışma sırasında sarfedilen sözler, yanlış kullanılan kimi sekmeler (yuhala) ya da kullanılmayan sekmeler (moderatöre bildir) ile ilgili. Ben tartışılan konunun sonlarına doğru şans eseri yetişmiştim ve inanamamıştım. İnsanlar ne çabuk kimlik değiştirebiliyor. Hiç bir şey birbirinizi kırmaya değmez ki hele aynı fikirde olmadığınız bir arkadaşınızı sırf bu yüzden yuhalama yollamak bence çok yadırganacak bir durum. Konuyu sakin ve bilimsel bir zemine döndürmek için bir yazı aktarmıştım ancak görünen o ki bazı arkadaşlar tartışılan konudan değil, tartışmanın kendisinden zevk alıyor. Amaç tartışmak olmamalı, konunun kendisi olmalı. Heleki kişiler hiç olmamalı. Murat arkadaşımızında farkettiği gibi bir gün 'bu konuyu neden kapattılar, bakın bu konuyuda kaparlar'' deniyor. Ertesi gün 'konuı neden kapatılmadı'' deniyor. Tutarlılık konusunda sorunlar olduğunu düşünüyorum ve üstelik bu durumda hiç kimse ''Moderatöre Bildir'' sekmesinide kullanmamış. Ayrıca her üyenin, biraz da olsa otokontrol sergilemesi gerekir diye düşünüyorum. Bazı arkadaşlar ise; kimi üyelerin yasaklayanların siyasi görüşünü biliyorum gibi ifadeler kullanmış. O arkadaştan hiç beklemezdim (şahsıma ya da diğer bir arkadaşa). Siyasi görüşler, kişiler, partiler geçicidir. Toplum kalıcıdır. Başka bir arkadaş aynı konuda işi uçaklara getirmiş. Ama bu konuda hiç bir bilgisi olmadığı açık. Halbuki söylediğini kesinmiş gibi değilde, ben böyle biliyorum şekilnde aktarabilse eminim cevaplarda daha yumuşak ve bilgiye dayalı olurdu. Hepimiz insanız ve hata yapabiliriz. Fakat bir konu masaya yatırılırken biraz daha araştırma yapmak ve gerçek manada nesnel yaklaşım herkes için yararlı olur. Sonuçta herşey bizim, hepimiz için. Birbirimizi kırarak kimsenin eline birşey geçmez. Lütfen biraz daha saygı, somut ve bilimsel bilgi ve sevgi. Bakın herşey daha kolay olur. Not: Şu yaratılan ortam bile, toplumun ne kadar kırılgan bir yapıya doğru sürüklendiğinin bir göstergesidir ve manidardır.
Hakan Bey, başka forumlarda da bu tür siyasi tartışmalara girdim, daima ortalık karıştı. Ben bu forumdaki seviyenin kaliteli olduğunu düşündüğümden buna benzer bir konuyu açtım ama sonradan pişmanlık duymuştum. Allah'tan Hakkı Bey ve siz yöneticiler konuyu sildiniz ve beni rahatlattınız. Benim anlamadığım benim açtığım konuyu yerinde bir kararla silmişken bu konuyu niye silmediniz? Yanlış anlamayın, bana gelince siliyorsunuz başkasına gelince silmiyorsunuz gibi bir sitem ya da mızıkçılık yapmıyorum, hiç de yapmadığım ve sevmediğim bir şeydir.
Bir kaç yıldır yaşadıklarımıza bakarak rahatlıkla söyleyebilirim ki ülke genelinde sağ-sol zıtlığı gibi tehlikeli bir zıtlaşmanın kapısından girdik. Adını burada koyup yeni bir polemik yaratmak istemiyorum ama giriş bölümü buysa gelişme ve sonuç bölümlerini düşünmek bana ağır geliyor.