Gönderen Konu: Toyota Corolla 2014 Screen Mirroring  (Okunma sayısı 7001 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
Toyota Corolla 2014 Screen Mirroring
« : Ağustos 24, 2016, 13:46:27 »
Herkese Merhaba,
2014 model Corolla 1.4 Advance m/m kullanıcısıyım. Iphone'umu screen mirroring ile araç ekranına bağlamak istiyorum ancak pek teknolojiyle aram iyi değil ve yapamadım. Yapmayı bilen var mıdır? Ya da android bir telefonu bağlayabilir miyim?

Toyota Club Türkiye

Toyota Corolla 2014 Screen Mirroring
« : Ağustos 24, 2016, 13:46:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 76 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Corolla 2014 Screen Mirroring
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2016, 14:16:30 »
Merhaba,

Cihazınız android tabanlı ise android telefonunuzdan screen mirroring yapabilirsiniz ama ios tabanlı telefonunuzdan direk olarak ekran yansıtma yapamazsınız belki yardımcı programlar ile olur.
Cihazınız android değil ise hiç tecrübem yok ama aynı ağa bağlı olmaları gerektiğinden eminim. Önce aynı ağa bağlayın sonra menüleri kurcalayın, iki cihazdan da airplay uygulamaları açın vs.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2016, 16:57:24 »
Merhaba,

Cihazınız android tabanlı ise android telefonunuzdan screen mirroring yapabilirsiniz ama ios tabanlı telefonunuzdan direk olarak ekran yansıtma yapamazsınız belki yardımcı programlar ile olur.
Cihazınız android değil ise hiç tecrübem yok ama aynı ağa bağlı olmaları gerektiğinden eminim. Önce aynı ağa bağlayın sonra menüleri kurcalayın, iki cihazdan da airplay uygulamaları açın vs.

Seyhan Bey Merhaba,
Müsait olduğunda android üzerinden nasıl uygulayacağımı anlatabilir misiniz? Teşekkürler,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 25, 2016, 17:08:37 »
Seyhan Bey Merhaba,
Müsait olduğunda android üzerinden nasıl uygulayacağımı anlatabilir misiniz? Teşekkürler,

Merhaba Dorukhan Bey,

Multimedya ekranda hiç denemedim ama TV deki ile mantık aynıdır muhtemelen.

Önce telefonunuzdaki interneti cihaz ile paylaşın. Sonra telefondan screen mirroring özelliğini açın, sonra multimedya cihazdaki screen mirroring özelliğini açın. Cihazlar birbirini gördüğünde işlem tamamlanmış olacaktır.

Bu hafta sonu bir aksilik çıkmazsa bende android ekran taktıracağım, farklı bir işlem yapılması gerekiyorsa anlatırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 26, 2016, 00:49:46 »
Merhaba. Maalesef telefonunuzun ekranını touch ekrana yansıtamazsınız. Çünkü sistem mirrorlink teknolojisinin ilk sürümünü destekliyor ve günümüz telefonlarının neredeyse tamamı yeni sürümü kullanıyor. Galaxy s3 ile yapılabiliyor ancak meşakkatli ve istenen sonucu elde edemiyorsunuz. Zaten albüm kapak resimlerini göstermekten bile aciz bir sistemden mirrorlink kullanması da beklenmezdi. Touch ekranını büyük renkli ekranı olan klasik bir radyo olarak düşünün. Beklentiniz bu seviyede olursa toyotanın bu kazığı çok zorunuza gitmez en azından. Bluetooth üzerinden arama, mesaj ve mail gösterme dışında pek bir numarası yok maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 26, 2016, 09:40:15 »
ben  car link denilen bir programı kullanıyorum telefon s4 bununla çoğu zaman screen mirror özelliği çalışıyor ama bazende çalışmıyor :)  telefonu aç kapa yapıyorsun görüyor vs yani tam verim alamadım, ama oluyor işte bir şekilde

bu arada touch 2 ekranlarda albümlerin kapak resimleri gayet güzel çıkıyor, belki sizin aracın yazılımı eskidir yenileyin derim
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 26, 2016, 10:00:20 »
2015 mmt advance kullanıyorum. Aldığımdan beri ne Bluetooth üzerinden ne de usb den albüm kapaklarını göstermiyor. Zamanında forumda da çok konuşuldu farklı yöntemler denendi ama kimse başaramadı. Sadece iphone bağlanınca gösteriyordu. Cihazınızın sürüm numarasını paylaşırsanız servisi güncelleme konusunda sıkıştırayım.

S3 s4 vb. Bağlanmasına gelince cihazı rootlayıp car link uygun apk sini bulup yükledikten sonra dosya sistemi içerisinden bazı dosyaları silerek yapılıyor ki o zaman bile ekranda sadece uygulamanın arayüzünü görebiliyor ve izin verilen birkaç programı kısayollara atayabiliyorsunuz telefonunkini değil. Bilmeyen için yapması zor ve çok riskli bir işlem. Root işlemi telefonu garantiden çıkarır ve yanlış yapılırsa telefonunuz kullanılmaz hale gelebilir. Gerçek mirrorlinkte bağladığınız zaman telefonun ana ekranını ve menüsünü görmeniz ve oyun video resim navigasyon sosyal medya vb tüm programları açabilmeniz gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 26, 2016, 11:43:38 »
benim touch 2 nin şu anki sürümü 4.5.0EL ve sorunsuz tüm kapakları gösteriyor

telefona gelince root lu değil ama mirror link dediğim gibi bir var bir yok durumda :)  çoğunlukla cihazdaki naviyi kullanıyorum bağlantı olmadığında
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 26, 2016, 12:03:33 »
Teşekkür ederim kontrol ettireveğim.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 26, 2016, 13:05:41
Unutmadan söyleyeyim albüm kapaklarını görmenizin sebebi navigasyonlu touch kullanmanız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 76 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2016, 12:12:39 »
Seyhan Bey Merhaba,

Hafta sonu navimex ten aldığım cihazı bağlattım, ustalar eski teybi çıkarmaya çalışırken ben yenisinde ekran yansıtma ile uğraşıyordum :)
kısaca anlatayım;

Öncelikle cihaz(navimex) ve telefon android ise ;

1-Telefondan internet paylaşımını açıyoruz ( bluetooht unda açılması gerekiyor galiba )
2-Ekranı paylaştığımız nete bağlıyoruz.
3-Ekranda easyconnect diye bir program var, onu açıp kablolu bağlantıyı seçiyoruz.
4-Telefonu orijinal kablosu ile ekrana bağlayıp bağlan diyoruz. (bu arada telefona da program yüklemesi/güncellemesi geliyor )
5- 3 kademeli bağlantı var, genelde 2. sinde hata veriyor, ne yapmanız gerektiği yazıyor ( telefonda usb hata ayıklamayı açmanız/tiklemeniz lazım )
6- 3. kademede de hata vermişti, hatayı ve çözümü hatırlayamadım, karşınıza çıkarsa paylaşın yardımcı olurum.
7- 3 kademe de sorunsuz tamamlanırsa, telefonun kablo bağlantısını çıkarın.
8- Yine easyconnect programını açın ve bu sefer android mirrora (veya her ne yazıyorsa ) tıklıyoruz ve o 3 adımın tamamlanmasını bekliyoruz.
9- Her şey sorunsuz tamamlanırsa telefon ekranınız artık araç ekranında..

Soru ve sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışırım