Gönderen Konu: ilk araç kampanyası ve marka bağlılığı  (Okunma sayısı 1290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
ilk araç kampanyası ve marka bağlılığı
« : Ağustos 24, 2016, 10:15:44 »
Merhaba, daha önce konusu açıldı mı veya benzer kampanya yapıldı mı bilmiyorum ama aklıma oto firmaları için bir kampanya fikri geldi..  İşyerinde yanımda çalışan bir bayan arkadaşım araç arıyor, arabadan hiç anlamadığı için kendine göre ve gerçeği yansıtmayan bir sürü kriteri var. Opel kesinlikle almam, 30.000 km üzerindeki araçlara bakmıyorum gibi.. Onunla konuşurken de konu konuyu açtı, aklıma bir fikir geldi..

Çevremde ilk arabası hangi markaysa, diğer bütün aldığı arabaları aynı marka alan bir sürü insan var. Çok büyük bir sorun yaşamadığı sürece eski arabası ona sıkıntı çıkarmadığı için bir sonraki aracında yine aynı markayı tercih ediyorlar. Bu kişiler genelde kadın sürücüler, hep sıfır otomobil alanlar ve arabadan çok anlamayanlar oluyor.

Buradan hareketle otomobil firmaları "ilk arabam" veya marka ismi kullanarak "ilk toyotam" gibi bir kampanya yapsalar, o kişiye hayatı boyunca bir çok sıfır araç satma ve marka bağlılığı konusunda ciddi yol kateder diye düşünüyorum. Fikir geliştirilip, detaylandırılabilir tabi ki ama ben bir araç markasının ceo'su olsam şu an hazırlıkları başlatmıştım :)

Sizlerle paylaşmak ve görüşünüzü almak istedim.
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

ilk araç kampanyası ve marka bağlılığı
« : Ağustos 24, 2016, 10:15:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: ilk araç kampanyası ve marka bağlılığı
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2016, 10:49:49 »
Benim babam Toyota gibi adam vardı.  Düşün şimdi adam babasını 10 sene sonra değiştirir mi?
Reklamcı sağlam bilinçaltına çalışmış anlaşılan :)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2016, 11:24:12 »
Kesinlikle çok iyi düşünmüşsünüz. İnsanlar alıştığı markayı pek değiştirmek istemiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2016, 11:37:37 »
Benim babam Toyota gibi adam vardı.  Düşün şimdi adam babasını 10 sene sonra değiştirir mi?
Hahaha iyiydi bu Talat.
Volkswagen de şöyle bir kampanya vardı. Ailede bir veya iki tane volkswagen varsa, sıfır araç alacağınız zaman size ekstra bir indirim yapıyorlardı hala var mı bilmiyorum.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2016, 11:43:07 »

Her sektör olduğu gibi reklam/pazarlama sektörü de gelişiyor Talat.

Reklamcılar artık etkili ve subliminal eğilimler içerisinde ve çoğunlukla geleceğe oynuyorlar.

Mesela C sınıfı bir araç için "Prestij Standart" sloganı sence de çok iddialı değil mi? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2016, 12:37:39 »
geri dönüşümü riskli bir kampanya olur..  :D
ilk arabasını A firmasından alan bayan sürücü daha önce hiç araç kullanmadığı için (iyi bir kasko bedeli de öder) onun için en iyi marka artık o dur.. ilk sevgilisiyle hemen evlenenler gibi. :P 
1.nci ayda aracın bir yerlerini vurur ve servislerde uğraştığı için sonra yediği kazıktan ve yıl sonu şişen kasko bedelinden ilk araç tu-kaka olur..
ha ama kampanya ilk kez araç sahibi olacaklara özel ise.. vur kaç türünden.. tutar belki..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2016, 12:42:28 »
Her sektör olduğu gibi reklam/pazarlama sektörü de gelişiyor Talat.

Reklamcılar artık etkili ve subliminal eğilimler içerisinde ve çoğunlukla geleceğe oynuyorlar.

Mesela C sınıfı bir araç için "Prestij Standart" sloganı sence de çok iddialı değil mi? :)
Biraz düşünen için iddialı hatta gülünç [emoji56] lakin ülkemizde adamlar hem Viral olarak hem de tv reklamları olarak o kadar güzel bilinçaltı oluşturmuş ki.
Adam passat mı alsam 320d mi alsam diye kararsızlığı düşebiliyor [emoji23] 
Hatta eğer sağlam müteahhit falansa ne yapayım passatı CC alırım diyor [emoji23]

Zaytung.com olayı güzel özetlemiş :
Köşeyi dönen bir esnaf daha, ilk iş olarak Passat aldı...[emoji28]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2016, 13:17:48 »
ihtiyaç durumuna göre araç almakta fayda var. kişi düşünecek ve kendisi için en uygun aracı seçecek. kendi adıma kesinlikle bir markaya bağlılıktan yana değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2016, 17:40:38 »
Bu yaklaşım zamanında Toyota'da vardı, kısmen bunun da etkisi ile, farklı segment araçlarının iç yapıları da benzerdi, kullanıcı yabancılık çekmesin diye.
Subaru için ise genel bir kanı vardır, "bir kere alırsan, hep ondan olsun istenir".
Kia ise, arazi aracı için, ilk sahibine, araç ömrü boyunca garanti vermişti. Başka faktörlerin de etkisi ile o dönem yüksek satış rakamları yakalamıştı.
Bugün ise marka bağlılığı oluşturmak için çeşitli yöntemler denenebilir.