0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4000 bin devir cok fazla gibi geldi s modunda falan mi kullaniyosunuz s modu var mi onuda bilmiyorum ama farkli bir modu vardi sankiGT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiVitesin altında sport tuşu var. S modu görmedim. yeni aldığım için mod nerden değiştiriliyor onuda bilmiyorum.
Vitesin altında sport tuşu var.
Yine de çift kavrama herzaman soru işareti olan bir şanzıman bana göre.
İşte size göre... Kullanmadan fikir beyan etmemeli. Kullanınca anlarsınız..
selamlar, aracım 1.4D m/m vitesli. son bir haftadır 2.- 3. vites geçişlerinde yaşadığım bir sorun var. teknik olarak pek anlamadığım için şöyle açıklayayım; otomatik konumda 2.vitesten 3.vitese geçiş sırasında bir gaz yememe durumu oluyor. hani manuel vites araçlarda vites değişimi esnasında debriyajı tam kaldırmamışken gaza basarsın da gazı algılamaz araç tam bunun gibi bir durum. her zaman yapmıyor ancak pek normal görünmüyor. aracımı sakin kullanır, ani gaz fren yapmam. vites geçişlerinde gaza çok fazla yüklenmem. araç 38 binde şu an. bakımları düzenli olarak serviste yaptırdım. mekanik garantisi devam ediyor. yanıtlayacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Gaz yemiyormuş gibi hissediyorsunuz, sakin kullandığınız için vites değişimi ve hızlanma yumuşak gerçekleşiyor.Sorun yok.Sorun olmadığını şöyle anlayabilirsiniz, Es moduna geçin ve spor kullanın.Düzenli enjektör temizleyici kullanmaya özen gösterin.
Teşekkür ederim Tekin Bey, ancak bahsettiğiniz yumuşak geçişi biliyorum. Onun gibi değil. Es modunda kullanmışlığım da var. 2 yıldır aracı kullanıyorum fakat böyle bir durum denk gelmedi daha önce ve sadece 2-3 vitesler arasında oluyor. Günde şehir içi 70-80 km yol yapıyorum. Aracın tepkilerine oldukça hakimim yani. Bu durum farklı gibi. 7 ayda bir düzenli bakımları yapılıyor. (enjektör temizleyici vs. kullanılıyor.) Mekanik garantiden serviste ücret ödemeden kontrol ettirebilir miyim acaba?
MAF sensör temizliğide karışım hazırlama - gaz yeme konularında önemli bir konudur. Öncelikle bu sensörün temizlenmesini sağlayın.Düzelme olmazsa, servisinizde şanzımanınıza kalibrasyon yapılmasını talep edebilirsiniz.