0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Direksiyon pompasını (özellikle üzerindeki basınç regülatörünü) ve direksiyon basınç hortumunu kontrol ettirin, bilinenin aksine hidrolik direksiyon sistemi, direksiyonun yumuşamasını değil, devir (bazı araçlarda da hız) arttıkça "sertleşmesini" sağlamak mantığı ile çalışır.
ufuk bey böyle bir sorun durumunda arıza aşığı yanmaz mı? yada bu bluetoot lu cizahlardan bağlasak arızayı teşhis edebilir mi acaba ?
Direksiyon pompasının mekanik olması, dolayısı ile ECU ile hatta elektronik hiç bir bağlantısı olmaması sebebi ile arıza kodu alamazsınız.Bu arada Hidrolik direksiyon yağınızı (ATF) hiç değiştirdiniz mi?
Değiştirmedim rot-balansçıya sorduğumda hirolik direksiyon yağı değişmez eksilirse eklendir dedi ayrıca direksiyon döndükten sonra biraz toparlıyor yani tam değilde biraz toparlama var. Eğer hidrolik değişir diyorsanız siparişime yağda ekleyelim ufuk bey 1.5 senedir bende araç o zamandır değişmedi daha öncede değiştiğini sanmıyorum
"Rot Balansçıya" sormanız halinde aldığınız cevap normal Kapalı bir sistemde, kaçırma olmaması halinde nasıl eksilme olacak mış? Hortumlar patladıktan sonra mı değişecek?Açıkçası şu an direksiyon yağınızın değişmesinin de size faydalı olacağını sanmıyorum, ancak öncelikli "düşük maliyetli çözüm önerisi" olarak yine de denemekte fayda olabilir, bu süreçte mümkün ise direksiyon pompasının sökülerek en azından temizlenmesi sonrasında yağın değişmesi bile sorununuzu giderebilir.
Ben de direksiyon olayına kafayı takmış durumdaydım. Kış günü ıslak yolda gaza yüklenince bir teker patinaja sarmış, diğer tekerin aksı kilitlenmişti. Aks değişimi sonrası direksiyon aşırı sertleşmişti (psikolojik olarak). Direksiyon hidrolik sıvısını değiştirdiğim, dönüşlerden sonra daha iyi toplamaya başladı direksiyon hafif yumuşamıştı fakat yine tatmin olmadım. Geçen gün jantçıya gidip jant takımını takasa girdim yeni aldığım jant takımındaki lastikler önceki lastiklerime göre biraz daha eskiydi. Tabi direksiyon tüy gibi oldu, lastiklerle de çok alakası var