Gönderen Konu: corolla direksiyon yumuşaması  (Okunma sayısı 8053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 265
  • Model Yılı: '01
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
corolla direksiyon yumuşaması
« : Ağustos 23, 2016, 17:15:58 »
arkadaşlar selamlar. 2001 corolla 1.4 sahibiyim son 1 aydır direksiyonum olduğundan fazla yumuşadı ve dönüşlerden sonra toplamamaya başladı, ustanın yolunu tuttum sağ sol salıncak ve z rotları değişti ardından rot balasn yapıldı biraz düzeldi fakat eski direksiyon sertliğini yakalayamadık dün başka rot balansçıya gittim arabanın normal olduğunu söyledi sana öyle geliyordur dedi tamam dedim bende ama kaç senelik arabamı benden iyimi bilecek, örneğin yolda kamyon izleri varsa o yöne doğru direksiyon aşırı dönmeye çalışıyor, toplamıyor
Bir arkadaşımda kaster açısından bahsetmişti bu açı nedir nasıl yapılır
tavsiyeniz ne olur aklıma viraj demir lastiği geldi ufuk beye sipariş vereceğim önerilerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

corolla direksiyon yumuşaması
« : Ağustos 23, 2016, 17:15:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla direksiyon yumuşaması
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2016, 17:26:45 »
Aracın üretim karakterine göre özellikle ön aksta belli boşluklar vardır. Bazı süspansiyon parçalarının durumu da sürüşü etkiler. Keza lastik havaları, durumu, süspansiyon ayarları da. Değişmesi gereken parçaları değiştirin (kaliteli) ve iyi ve tam düzen ayarı yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 23, 2016, 17:46:15 »
hakan bey lastik havalarını düzenli kontrol ederim, ayrıca balansçıda kontrol etti, ön düzen deseniz amasörler 1 yıl olmamıştır değişli ayrıca onlarda kontrol edildi ve salıncak z rotlarıda değişti, aslında küçük bir sorun ama iyi bir usta bulmak mesele deseki amasörler değişecek hemen değiştirelim bu şekilde deneme yanılma yoluyla sorunu bulmaya çalışıyorum, buda zaman ve para kaybı başka bir ustaya görünmek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 23, 2016, 19:36:29 »
İstanbul ve Ankara'da, sitemizden iyi ustalar var, oralar için de tavsiyesi olanlar olacaktır.

Direksiyon toplamıyorsa bazı süspansiyon parçaları ve direksiyon kutusundan şüphelenilir, genel kontrol iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2016, 23:21:15 »
Direksiyon pompasını (özellikle üzerindeki basınç regülatörünü) ve direksiyon basınç hortumunu kontrol ettirin, bilinenin aksine hidrolik direksiyon sistemi, direksiyonun yumuşamasını değil, devir (bazı araçlarda da hız) arttıkça "sertleşmesini" sağlamak mantığı ile çalışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2016, 01:03:35 »
Direksiyon pompasını (özellikle üzerindeki basınç regülatörünü) ve direksiyon basınç hortumunu kontrol ettirin, bilinenin aksine hidrolik direksiyon sistemi, direksiyonun yumuşamasını değil, devir (bazı araçlarda da hız) arttıkça "sertleşmesini" sağlamak mantığı ile çalışır.
ufuk bey böyle bir sorun durumunda arıza aşığı yanmaz mı? yada bu bluetoot lu cizahlardan bağlasak arızayı teşhis edebilir mi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2016, 01:45:46 »
ufuk bey böyle bir sorun durumunda arıza aşığı yanmaz mı? yada bu bluetoot lu cizahlardan bağlasak arızayı teşhis edebilir mi acaba ?

Direksiyon pompasının mekanik olması, dolayısı ile ECU ile hatta elektronik hiç bir bağlantısı olmaması sebebi ile arıza kodu alamazsınız.

Bu arada Hidrolik direksiyon yağınızı (ATF) hiç değiştirdiniz mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2016, 01:50:17 »
Direksiyon pompasının mekanik olması, dolayısı ile ECU ile hatta elektronik hiç bir bağlantısı olmaması sebebi ile arıza kodu alamazsınız.

Bu arada Hidrolik direksiyon yağınızı (ATF) hiç değiştirdiniz mi?
Değiştirmedim rot-balansçıya sorduğumda hirolik direksiyon yağı değişmez eksilirse eklendir dedi  :(
ayrıca direksiyon döndükten sonra biraz toparlıyor yani tam değilde biraz toparlama var. Eğer hidrolik değişir diyorsanız siparişime yağda ekleyelim ufuk bey 1.5 senedir bende araç o zamandır değişmedi daha öncede değiştiğini sanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2016, 02:21:14 »
Değiştirmedim rot-balansçıya sorduğumda hirolik direksiyon yağı değişmez eksilirse eklendir dedi  :(
ayrıca direksiyon döndükten sonra biraz toparlıyor yani tam değilde biraz toparlama var. Eğer hidrolik değişir diyorsanız siparişime yağda ekleyelim ufuk bey 1.5 senedir bende araç o zamandır değişmedi daha öncede değiştiğini sanmıyorum

"Rot Balansçıya" sormanız halinde aldığınız cevap normal :) Kapalı bir sistemde, kaçırma olmaması halinde nasıl eksilme olacak mış? Hortumlar patladıktan sonra mı değişecek?

Açıkçası şu an direksiyon yağınızın değişmesinin de size faydalı olacağını sanmıyorum, ancak öncelikli "düşük maliyetli çözüm önerisi" olarak yine de denemekte fayda olabilir, bu süreçte mümkün ise direksiyon pompasının sökülerek en azından temizlenmesi sonrasında yağın değişmesi bile sorununuzu giderebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2016, 02:40:38 »
"Rot Balansçıya" sormanız halinde aldığınız cevap normal :) Kapalı bir sistemde, kaçırma olmaması halinde nasıl eksilme olacak mış? Hortumlar patladıktan sonra mı değişecek?

Açıkçası şu an direksiyon yağınızın değişmesinin de size faydalı olacağını sanmıyorum, ancak öncelikli "düşük maliyetli çözüm önerisi" olarak yine de denemekte fayda olabilir, bu süreçte mümkün ise direksiyon pompasının sökülerek en azından temizlenmesi sonrasında yağın değişmesi bile sorununuzu giderebilir.

ufuk bey siz benim siparişe ekleyin hidrolik yağını fiyatınıda özel mesajdan yazın bende değiştirmek istiyordum zaten, bizim ustayla görüşür duruma göre uyarlarız artık
ayrıca bizim ustalar sizin onda biri kadar ilgilenseler bizimle böyle şeyler yaşamayız saat kaç olmuş sorun çözme üzerine beyin fırtınası yapıyoruz, teşekkürler ilginize  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2016, 04:51:27 »
bence de Direksiyon pompasını . ustundeki regülatörünü ve direksiyon hortumunu kontrol ettirin sorunyok denirse sokturup temizletip yagini tekrardan tamamlayin.
yoldaki lastik izlerine gelince bende 2014 corolla var cok derin kamyon izlerinde benim araba da deli taylar gibi basini alip gidiyor.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2016, 17:44:33 »
 Ben de direksiyon olayına kafayı takmış durumdaydım. Kış günü ıslak yolda gaza yüklenince bir teker patinaja sarmış, diğer tekerin aksı kilitlenmişti. Aks değişimi sonrası direksiyon aşırı sertleşmişti (psikolojik olarak). Direksiyon hidrolik sıvısını değiştirdiğim, dönüşlerden sonra daha iyi toplamaya başladı direksiyon hafif yumuşamıştı fakat yine tatmin olmadım. Geçen gün jantçıya gidip jant takımını takasa girdim yeni aldığım jant takımındaki lastikler önceki lastiklerime göre biraz daha eskiydi. Tabi direksiyon tüy gibi oldu, lastiklerle de çok alakası var
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 46 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2016, 18:25:13 »
Ben de direksiyon olayına kafayı takmış durumdaydım. Kış günü ıslak yolda gaza yüklenince bir teker patinaja sarmış, diğer tekerin aksı kilitlenmişti. Aks değişimi sonrası direksiyon aşırı sertleşmişti (psikolojik olarak). Direksiyon hidrolik sıvısını değiştirdiğim, dönüşlerden sonra daha iyi toplamaya başladı direksiyon hafif yumuşamıştı fakat yine tatmin olmadım. Geçen gün jantçıya gidip jant takımını takasa girdim yeni aldığım jant takımındaki lastikler önceki lastiklerime göre biraz daha eskiydi. Tabi direksiyon tüy gibi oldu, lastiklerle de çok alakası var

doğrudur yasin bey ben fazla yol yapmadığım için süspansiyon ve teker gibi düzen kısmından değilde daha çok hidrolik ve elemanlarından şüpheleniyorum,
direksiyonu 10 derece kırıp döndüğüm kavşakları şimdi daha fazla turla dönüyorum bakalım yarın sabahtan ustanın yolunu tutacağım adam kafa dengi beraber buluruz sorunu ve inşallah sonucuda burdan yazarım deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 25, 2016, 13:11:43

bugün ustanın yanına gittim sorunu anlattım, beraber bindik oda farketti sorunu sonra kaldırdık arabayı, tekerleri söktü rotilleri söktü yolcu tarafındaki diski tutup çevirdi sağa sola sonra bi kaç kez tutma yaptı yani çevirirken takılıyo gibi biraz daha denedi sonra kesti takılmayı, tekrar rotçuya gönderdi oda baktı salıncaklar değişmiş zamanla alışır dedi şimdi yine toplamıyo direksiyonu ama direksiyonda biraz düzelme oldu en azından yoldaki izleri takip etmiyor, bu takılmanın sebebini çözemedik acaba, amasörlerdenmi aks mı öyle kaldı