0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Erkut izolasyon denilen bi malzeme var. Bunun iyi olduğunu söylüyorlar. Alıp bende uygulamayı düşünüyorum. Ama öncesinde hoparlörleri geliştirmek lazım
hoparlörlerin olduğu pandizota mı uygulamak lazım? çünkü titreşim yapan üstündeki plastik kapak..
Ses hoparlörlerin bağlandığı yüzey ile pandizotun arasında yankı yapıyordur bi ihtimal. Öncelikle pandizotu söküp yüzeye dediğim malzeme uygulanıp sonrasında pandizotu montajlarken geçme yerlerine bej bantla yalıtım yaparsanız sesssiz bir pandizot ve daha kayıpsız ses elde edebilirsiniz bence
yahu bu erkut denilen malzeme çatıya serilen bildiğin zift mebran.. pürmüzle eriterek yapıştıracaksak gidip zift alalım bari.. ben de fiyatları görünce zihnisinir fikirler geliştirdim. örnek: 2,5cm lik 50x230cm ebatlarda yoğun latex sünger plates matını alıp kapı içlerine yapıştırmayı düşünüyorum. tabakası 45tl idi.. zemine döşemeyi henüz düşünmüyorum bütün halı koltuk vs. söküp sesten kutulacağım derken trim sesleri başlayacak. davlumbaz içerisine de taş yünü düşünüyorum 39tl 1top 120x900cm rusun teki yapmıştı davlumbazla çamurluk arasına.. deneyeceğim de.. vakit ve uygun hava koşulları lazım..
Ziftli membran araçlarda zaten kullanılıyor çok kritik bölgelerde siyah yapışkanlı birşey görürsünüz, örneğin stepne yuvasında. Yapıştırdıktan sonra 1 hafta güneş sıcağında araç haşlanmaya bırakılırsa ve o koku 1 gün araç havalandırılarak atılırsa bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. İlk yapıştıktan sonra koku yapıyor, sonra olmuyor deniyor. Ama yine de en kolayı, davlumbazların altında kat kat ziftli bitüself tarzı titreşim önleyici, üstüne ses yalıtım bariyeri, üstüne sünger ile yol sesi önemli ölçüde kesilebileceğini düşünüyorum, hiç içeriye gerek kalmadan (kapı içleri hariç)