Gönderen Konu: Corolla 2014 Ses İzolasyonu  (Okunma sayısı 5331 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 19000
  • Model Yılı: '13
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Corolla 2014 Ses İzolasyonu
« : Ağustos 21, 2016, 20:11:18 »
Merhabalar,

Forumda internette ve youtube ta ses izolasyonu hakkında birçok şey okudum ve izledim. Fakat aradığımı bulamadım ve konu açmayı tercih ettim. Ya birileri fikir verir artık ya da önceden açılmış bir konu varsa beni oraya yönlendirir :)

Arabama ses tesisatı yaptıralı uzun zaman oluyor fakat internetteki ses frekans konularını araştırdıkça arabadaki bas seslerinin kalitesini arttırdım. Eskisine kıyasla basları boğmuyor, daha tok ve güçlü baslar veriyor ve müziğin her saniyesi değil sadece bas seslerinde aktif oluyor (demekki her işi ustasına bırakmamak lazımmış :nija: ). Buraya kadar herşey güzel, lakin eskiden dilediğim müzikteki boğuk baslarla araba içindeki zırıltıları duymuyordum. Artık daha da tok olan baslarla (iç dikiz aynası dahil) her yerden bir zırıltı geliyor. Bir ustaya gösterdim, kapılar tavan arka pandizot ve bagaj kapağı dahil toplam 1500 liraya iyi bir izolasyon yapabileceğini ve zırıltıların kesileceğini söyledi. Şimdilik 1500 lira benim için fazla. Tek derdim arka pandizotun üstündeki plastik kapağın zırıltısını kesmek. Çünkü en çok burdan ses alıyorum ve düşük seslerde bile bas ortaya çıkınca başlıyor dansetmeye. Hadi bonus olarak bagaj kapağı da olabilir. Bunu kendim yapabilir miyim, ya da bu işin iyi bir ustası var mıdır?

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 21, 2016, 20:11:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2014 Ses İzolasyonu
« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2016, 22:15:45 »
Erkut izolasyon denilen bi malzeme var. Bunun iyi olduğunu söylüyorlar. Alıp bende uygulamayı düşünüyorum. Ama öncesinde hoparlörleri geliştirmek lazım :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 21, 2016, 22:36:53 »
Erkut izolasyon denilen bi malzeme var. Bunun iyi olduğunu söylüyorlar. Alıp bende uygulamayı düşünüyorum. Ama öncesinde hoparlörleri geliştirmek lazım :)

hoparlörlerin olduğu pandizota mı uygulamak lazım? çünkü titreşim yapan üstündeki plastik kapak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 21, 2016, 22:44:49 »
hoparlörlerin olduğu pandizota mı uygulamak lazım? çünkü titreşim yapan üstündeki plastik kapak..

Ses hoparlörlerin bağlandığı yüzey ile  pandizotun arasında yankı yapıyordur bi ihtimal. Öncelikle pandizotu söküp yüzeye dediğim malzeme uygulanıp sonrasında pandizotu montajlarken geçme yerlerine bej bantla yalıtım yaparsanız sesssiz bir pandizot ve daha kayıpsız ses elde edebilirsiniz bence :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 22, 2016, 09:27:49 »
Ses hoparlörlerin bağlandığı yüzey ile  pandizotun arasında yankı yapıyordur bi ihtimal. Öncelikle pandizotu söküp yüzeye dediğim malzeme uygulanıp sonrasında pandizotu montajlarken geçme yerlerine bej bantla yalıtım yaparsanız sesssiz bir pandizot ve daha kayıpsız ses elde edebilirsiniz bence :)

Bu erkut izolasyonu internette arattım erkurt izolasyon çıktı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 22, 2016, 09:33:22 »
Metale değen yerlerin altına ne koysanız tıkırtıyı keser amaç boşluğu alıp sallanmasını engellemek.  Silikon bile sıkılabilir
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 43 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ağustos 23, 2016, 15:54:32 »
Arkadaşlar ben aradığımı buldum. Burdan size de bilgi vereyim. Bulduğum malzeme avcılar dizayn vip tarafından vip araçlara uygulanan bir malzeme. Kesinlikle tavsiye ediyorlar, nitekim ben de çok beğendim. Marka focal. Fotoğraflar ekte. Fiyatı ise: 50cm x 200cm: 95euro   50cm x 600cm: 225 euro kalınlığı 5-6mm
Süngerimsi malzeme ile izolasyon malzemesi üst üste birleşik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 23, 2016, 16:19:31 »
Evet bu ürün çok kaliteli lakin fiyatta oldukça fazla
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 23, 2016, 17:14:20 »
Yeni pandizot da yapılabilir. Hatta ses kanallı.
Yalıtım için daha uygun ürünler var, sitede mevcuttu, izolasyon ise yukarıda söylendiği gibi, çok değişik şekillerde yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2016, 05:31:06 »
zengin isi  :rofl:  :rofl:
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TMMT
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 4000
  • Model Yılı: '24
  • 242 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 12, 2016, 21:32:20 »
Ben de 2014 corollamda arka hoparlorleri kapatan plastikten cok ses geliyordu. Cam ile bu plastik aksam arasinda 1,5-2 cm civari bi mesafe vardi bass her vurdugunda bu plastik titriyordu çağre olarak bildigimiz beyaz köpüklerden 2cm küp şeklinde kestim ve siyah bant ile etrafini kapladim. Arkadaki plastik ile camin arasina sikistirdim. Gayet guzel oldu. Öyle 80-90 euro gibi maliyetlere gerek yok bence. Birde dikiz aynasi civarindan tikirti sesleri geliyor eger gözlük haznesinde gozluk varsa o da ses yapabiliyor. Kapilardaki yan ceplerdede herhangi bardak şişe gibi sert malzemeler de bass vurdugunda ses yapabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '09
  • 72 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Kxl`s Garage

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #12 : Kasım 15, 2016, 11:22:27 »
Çok sert Kaan ısıtmak gerekiyor dedi satıcı . Birim başına da çok pahalı olur. Daha kaliteli ve ucuz malzemeler var. Adetasyapı ya bak derim en uygun orada kendim üretimleri
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '15
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 15, 2016, 11:46:37 »
yahu bu erkut denilen malzeme çatıya serilen bildiğin zift mebran.. pürmüzle eriterek yapıştıracaksak gidip zift alalım bari.. ben de fiyatları görünce zihnisinir fikirler geliştirdim. örnek: 2,5cm lik 50x230cm ebatlarda yoğun latex sünger plates matını alıp kapı içlerine yapıştırmayı düşünüyorum. tabakası 45tl idi..  :D zemine döşemeyi henüz düşünmüyorum bütün halı koltuk vs. söküp sesten kutulacağım derken trim sesleri başlayacak. davlumbaz içerisine de taş yünü düşünüyorum 39tl 1top 120x900cm rusun teki yapmıştı davlumbazla çamurluk arasına.. deneyeceğim de.. vakit ve uygun hava koşulları lazım..  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #14 : Kasım 15, 2016, 12:52:00 »
yahu bu erkut denilen malzeme çatıya serilen bildiğin zift mebran.. pürmüzle eriterek yapıştıracaksak gidip zift alalım bari.. ben de fiyatları görünce zihnisinir fikirler geliştirdim. örnek: 2,5cm lik 50x230cm ebatlarda yoğun latex sünger plates matını alıp kapı içlerine yapıştırmayı düşünüyorum. tabakası 45tl idi..  :D zemine döşemeyi henüz düşünmüyorum bütün halı koltuk vs. söküp sesten kutulacağım derken trim sesleri başlayacak. davlumbaz içerisine de taş yünü düşünüyorum 39tl 1top 120x900cm rusun teki yapmıştı davlumbazla çamurluk arasına.. deneyeceğim de.. vakit ve uygun hava koşulları lazım..  :D
Bir de membran sıkıntı şu: aşırı sıcak olacak yazın sacın içi. Zift li ürün petrol türevi ve koku salacak ki sağlığa7zararlı olma ihtimali yüksek. Bunun garantisini kimse vermiyor. Pamuklu vs sünger falan olsa bence daha iyi sağlıklı ucuz ve sesi kesme kabiliyeti var. Zira araçların orjinal taban halıları bu şekilde. Bir bildikleri olmalı.
Ama davlumbaz ve teker içlerine istediğini yapıştır. Yeterli su ve çamura dayanıklı olsun. Su tutmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 15, 2016, 12:56:54 »
Ziftli membran araçlarda zaten kullanılıyor çok kritik bölgelerde siyah yapışkanlı birşey görürsünüz, örneğin stepne yuvasında. Yapıştırdıktan sonra 1 hafta güneş sıcağında araç haşlanmaya bırakılırsa ve o koku 1 gün araç havalandırılarak atılırsa bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. İlk yapıştıktan sonra koku yapıyor, sonra olmuyor deniyor.

Ama yine de en kolayı, davlumbazların altında kat kat ziftli bitüself tarzı titreşim önleyici, üstüne ses yalıtım bariyeri, üstüne sünger ile yol sesi önemli ölçüde kesilebileceğini düşünüyorum, hiç içeriye gerek kalmadan (kapı içleri hariç)
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #16 : Kasım 15, 2016, 13:18:51 »
Ziftli membran araçlarda zaten kullanılıyor çok kritik bölgelerde siyah yapışkanlı birşey görürsünüz, örneğin stepne yuvasında. Yapıştırdıktan sonra 1 hafta güneş sıcağında araç haşlanmaya bırakılırsa ve o koku 1 gün araç havalandırılarak atılırsa bir sıkıntısı olacağını düşünmüyorum. İlk yapıştıktan sonra koku yapıyor, sonra olmuyor deniyor.

Ama yine de en kolayı, davlumbazların altında kat kat ziftli bitüself tarzı titreşim önleyici, üstüne ses yalıtım bariyeri, üstüne sünger ile yol sesi önemli ölçüde kesilebileceğini düşünüyorum, hiç içeriye gerek kalmadan (kapı içleri hariç)
Mutlu araçta kullanılan bayağı sert ve içeriğini tam bilmiyoruz. Ama bu satılan zift li membran malzemelerin koku yaptığı bazı yerlerde yazılmış. İkisinin içeriği farklı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 15, 2016, 13:19:47 »
Ne arabaymis arkadas. Arkadaslar bu kadar dert etmeyin. Ustu acik araba suruyormus gibi yapin. Bence duyulmak istendikten sonra o yalitimdan sonra dahi ses duyarsiniz.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 10, 2016, 21:41:21 »
Bugün arka sağ hoparlörü garantiden değiştirdiler. Servise gitmeden önce arka hoparlörleri kapatan kapaktan hiç ses gelmiyordu. Değişimden sonra akşam eve yaklaştığımda -ilçe merkezine giriş yaptığımda - kapaktan gıcırtı gelmeye başladı. Usta beceripte düzgün takamamıştır değil mi ? Serviste haftaya çözüm bulurlar buna inşallah.
1.5 dream