0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim gibi düşünse durur ve aracı stop ederdi.Bazı noktalarda yanılgıya düşmemek lazım. Şöyle örnekleyeyim Demirhan. Buradaki herkes, aracı ilk çalıştırdığında, aracın yağ lambasının yandığını görür. Araç devri çok düşerse, ya da sistemde bir problem varsa bu ikaz yine belirir. Bu durumlardan sadece araçta yağ yok sonucu çıkarılmaz. Pekala yağ tam olabilir ancak yağlama olmayabilir. Burada kastettiğim, karterdeki değil, sistemdeki yağ. Yani yağ pompası görevini tam yerine getiremiyor, ya da devirdaim tam olmuyorsa motorun kimi hareketli parçaları yağsız kalabilir. Kimi araçlarda, araç içinden de yağ miktarı takip edilebiliyor ancak böyle araçlarda da yağ ikaz ışığı vardır ve nedeni yukarıda anlattığım işleyişten. Özetle; yağ lambası yandı ancak motor yağ çubuğundan bakıldı ve motor yağ seviyesi normal, bu yağlama da tam gerçekleşiyor demek değildir, yağ ikaz ışığında problem yoksa, yağlama basıncı düşük ya da yağlama yoktur. Bu durumda da, karter yağ dolu olsa dahi motor zarar görecektir. Yani ikisi farklı şeyler aslında.
Sizce ne kadar ciddi bir video?SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz bilirkişi raporuna ne kadar ciddi mi diye soruyorsunuz... Nasadan mı rapor alınacak ...
Toyota motorları eski teknoloji, yağ yakma sorunları var ... Serviste çalışanlarla toyota aracım varken konuşmuştum, onlarda bunu kabul etmişlerdi.
Siz "bilirkişi" olup olmadığını bilmediğiniz kişiyi mi ciddi buluyorsunuz ? Sıfatı "bilirkişi" olan şahısın geçmişini incelemek lazım, kaç tane motor söküp takmışlığı, otomotiv konusunda hangi bölümde ihtisas yapmışlığı var? Şu, zamanında bitirme tezi olarak "çamaşır makinesi" sökülüp takılan makine mühendisliği bölümü mezunu mu? Yoksa baba parasıyla diploma alıp, amcaları sayesinde mi "bilirkişi" olmuş?Size kısa bir örnek vereyim, ayıplı olarak aldığımız bir beyaz eşya için "yoğunluğu sebebiyle" tam üç hafta sonra gelen "bilirkişi" ziraat mühendisiydi
Bu olayı anlatırkende bi kaç kere müdahale etmeyi düşündüm de anlatsamda anlamayacağını bildiğim için gereksiz gördüm.