Gönderen Konu: 2015 mmt dizel premium izlenimlerim  (Okunma sayısı 3929 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 mmt dizel premium izlenimlerim
« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2016, 15:42:35 »
Benim gibi düşünse durur ve aracı stop ederdi.
Bazı noktalarda yanılgıya düşmemek lazım. Şöyle örnekleyeyim Demirhan. Buradaki herkes, aracı ilk çalıştırdığında, aracın yağ lambasının yandığını görür. Araç devri çok düşerse, ya da sistemde bir problem varsa bu ikaz yine belirir. Bu durumlardan sadece araçta yağ yok sonucu çıkarılmaz. Pekala yağ tam olabilir ancak yağlama olmayabilir. Burada kastettiğim, karterdeki değil, sistemdeki yağ. Yani yağ pompası görevini tam yerine getiremiyor, ya da devirdaim tam olmuyorsa motorun kimi hareketli parçaları yağsız kalabilir. Kimi araçlarda, araç içinden de yağ miktarı takip edilebiliyor ancak böyle araçlarda da yağ ikaz ışığı vardır ve nedeni yukarıda anlattığım işleyişten.
Özetle; yağ lambası yandı ancak motor yağ çubuğundan bakıldı ve motor yağ seviyesi normal, bu yağlama da tam gerçekleşiyor demek değildir, yağ ikaz ışığında problem yoksa, yağlama basıncı düşük ya da yağlama yoktur. Bu durumda da, karter yağ dolu olsa dahi motor zarar görecektir. Yani ikisi farklı şeyler aslında.
Hakan abi senin gibi duşundu derken yağ lambasının yanması yağın bittiği anlamına gelmez diye düşündü demek istedim. Dobloda lamba yandıktan hemen sonra araç durdurulmadığı için motor bye bye dedi maalesef. Ve gerçekten de araçta yağ kalmamış. Bende burdan hareketle yağ bitince ışığı yakıyor diye düşünmüştüm o zaman. Birkaç arkadaşa sorup onlardan da yağ biterse yanar ancak cevabını aldığım için aklımda böyle kalmış. Karışıklığa mahal vermek istemem.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 22, 2016, 15:42:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ağustos 22, 2016, 15:47:36 »
Benim gibi düşünse durur ve aracı stop ederdi.
Bazı noktalarda yanılgıya düşmemek lazım. Şöyle örnekleyeyim Demirhan. Buradaki herkes, aracı ilk çalıştırdığında, aracın yağ lambasının yandığını görür. Araç devri çok düşerse, ya da sistemde bir problem varsa bu ikaz yine belirir. Bu durumlardan sadece araçta yağ yok sonucu çıkarılmaz. Pekala yağ tam olabilir ancak yağlama olmayabilir. Burada kastettiğim, karterdeki değil, sistemdeki yağ. Yani yağ pompası görevini tam yerine getiremiyor, ya da devirdaim tam olmuyorsa motorun kimi hareketli parçaları yağsız kalabilir. Kimi araçlarda, araç içinden de yağ miktarı takip edilebiliyor ancak böyle araçlarda da yağ ikaz ışığı vardır ve nedeni yukarıda anlattığım işleyişten.
Özetle; yağ lambası yandı ancak motor yağ çubuğundan bakıldı ve motor yağ seviyesi normal, bu yağlama da tam gerçekleşiyor demek değildir, yağ ikaz ışığında problem yoksa, yağlama basıncı düşük ya da yağlama yoktur. Bu durumda da, karter yağ dolu olsa dahi motor zarar görecektir. Yani ikisi farklı şeyler aslında.
Katılıyorum abi.

Bir zamanlar daha sıfır BMC PRO kamyona TOTAL marka yağ koymuştuk. Viskozite BMC'nin tavsiye ettiği 15W-40 idi. Fakat ne hikmetse araç o yağı koyduktan sonra kalkışlarda yağ ikazı veriyordu. Yağı, BMC'nin tavsiye ettiği SHELL/OMPAŞ 15W-40 yağ ile değiştirince sorun düzelmişti.
Bu olaydan sonra toplu olarak aldığımız TOTAL yağ tenekelerini iade etmiştik.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 22, 2016, 17:28:56 »
Zaten öyle olsaydı, motor yağ işareti koymazdı üreticiler o ikaz ışığına, motor yanma işareti korlardı. Sanırım anlatmak istediğim anlaşıldı, yani yağ bitmeden o ışık ikaz verebilir, yağ bitmesi sonuçlardan teki. Yağ bitmemiş de olsa motor zarar görebilir bu ikaz mevcut ise. Zaten bir konuda değinmiştik, sarı ve kırmızı renkli ikaz ışıkları ve anlamlarına.

Aynen Yüksel, dediğin gibi bu da bir sebep. Bir tanıdığın da Mazda aracında, yağ değişiminde filtre iyi takılmamış, motor zarar görmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ağustos 22, 2016, 21:52:36 »
Toyotanın Yağ yakmasını önemsemeyen arkadaşlar şu videoyu lütfen izleyin.
Araç Toyota Auris ...
https://www.youtube.com/watch?v=f_E1DSQHN1Q
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ağustos 22, 2016, 23:16:22 »
Sizce ne kadar ciddi bir video?

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Ağustos 23, 2016, 22:27:24 »
Sizce ne kadar ciddi bir video?

SM-G900H cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siz bilirkişi raporuna ne kadar ciddi mi diye soruyorsunuz...
Nasadan mı rapor alınacak ...
Toyota motorları eski teknoloji, yağ yakma sorunları var ... Serviste çalışanlarla toyota aracım varken konuşmuştum, onlarda bunu kabul etmişlerdi.
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ağustos 23, 2016, 23:14:37 »
Siz bilirkişi raporuna ne kadar ciddi mi diye soruyorsunuz...
Nasadan mı rapor alınacak ...

Siz "bilirkişi" olup olmadığını bilmediğiniz kişiyi mi ciddi buluyorsunuz ? :)
Sıfatı "bilirkişi" olan şahısın geçmişini incelemek lazım, kaç tane motor söküp takmışlığı, otomotiv konusunda hangi bölümde ihtisas yapmışlığı var?
Şu, zamanında bitirme tezi olarak "çamaşır makinesi" sökülüp takılan makine mühendisliği bölümü mezunu mu? Yoksa baba parasıyla diploma alıp, amcaları sayesinde mi "bilirkişi" olmuş?
Size kısa bir örnek vereyim, ayıplı olarak aldığımız bir beyaz eşya için "yoğunluğu sebebiyle" tam üç hafta sonra gelen "bilirkişi" ziraat mühendisiydi :)

Toyota motorları eski teknoloji, yağ yakma sorunları var ... Serviste çalışanlarla toyota aracım varken konuşmuştum, onlarda bunu kabul etmişlerdi.

Siz olaya Dünya üzerindeki satış yüzdesi 0.2 olan "Türkiye" gözüyle bakarsanız, çok daha fazlasını yazabilirsiniz Toyota hakkında, hatta bu konuda da sizinle kısmen aynı görüşte bile olabilirim,

Ancak "Toyota" yazarken, Dünyanın en çok satan otomobil markası, Bağımsız kuruluşlarca tescillenmiş "Dünyanın en güvenilir markası" ve Dünyanın marka değeri en yüksek otomobil firması olduğunu unutmamanızı tavsiye ederim.

Teknoloji konusuna gelecek olursak, Toyota "otomobil", "üretim" ve "motor" teknolojisi konusunda sektöründe bir çok yeniliğin mucidi ve tedarikçisi konumundadır.

Sadece otomobil sektöründe sahip olduğu patentlerin satış değeri ile bugün dünyanın kendisinden sonraki en büyük otomobil üreticisini 2 kere satın alabilecek, otomotiv sektöründe ar-ge ve eğitime gelirinin en yüksek bütçesini ayıran firmadır.

Üzerinde tam 12 sene çalışılmış bir "robot" fuarda gösterime çıkacağı için, sadece "biz de yapabiliriz" diyebilmek adına 3 ay içerisinde çok daha fazlasını yapabilen bir robot üretmiştir :)

Dünya üzerindeki üniversitelerde felsefe,üretim ve planlama tekniklerinin "ders" olarak okutulduğu tek markadır.

Şimdi bunları okuduktan sonra benim size bunları "muhalif" zihniyet veya "holigan" olarak yazdığımı düşünebilirsiniz ama bunlar sadece benim naçizane bilgilerim, dilerseniz siz de biraz araştırın, inanın Toyota yazarken daha bir saygı duyacaksınız.

Hee "bunlar benim ne işime yarayacak" diyorsanız, belki sizin değil ama Dünyanın ve sizin "geleceğinizin" işine yarayacağından emin olabilirsiniz, "ben bindiğim arabaya bakarım" diyorsanız emin olun o kullandığınız araçta da muhakkak bir Toyota Teknolojisi sizinle beraberdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ağustos 24, 2016, 00:16:09 »
Siz "bilirkişi" olup olmadığını bilmediğiniz kişiyi mi ciddi buluyorsunuz ? :)
Sıfatı "bilirkişi" olan şahısın geçmişini incelemek lazım, kaç tane motor söküp takmışlığı, otomotiv konusunda hangi bölümde ihtisas yapmışlığı var?
Şu, zamanında bitirme tezi olarak "çamaşır makinesi" sökülüp takılan makine mühendisliği bölümü mezunu mu? Yoksa baba parasıyla diploma alıp, amcaları sayesinde mi "bilirkişi" olmuş?
Size kısa bir örnek vereyim, ayıplı olarak aldığımız bir beyaz eşya için "yoğunluğu sebebiyle" tam üç hafta sonra gelen "bilirkişi" ziraat mühendisiydi :)

Daha kötüsü, bölümümdeki hoca hayatında Turbo görmemiş nasıl çalıştığını bilmez biri, zamanında kendi hocasıyla 406 turbo dizel araç almışlar. Benim anladığım aracı düşük devir kullanıp gücü tam vermeden sollamaya çıkıyorlar ve araç yeterince hızlanmıyor. Bu durumu araç sahibi sürekli yapıyor ve servis bir sürü parçayı garantiden değişiyor gereksiz yere. bu araca ayıplı mal diye "bilirkişi" raporunu benim Hukuk fakültesindeki hocam hazırlıyor. Mahkeme ve marka kabul etmiyor. Araç sahibi tanınmış bir Hukuk profesörü, en son basın mensuplarını çağırıp aracı yakmaya niyetlenmiş. Bu durumda marka müdahale edip yeni araç vermiş. Yeni aracıda kullanmadan satmış. Hukukçu biri otomobil hakkında ne kadar yeterliliğe sahiptir? Olayda gördüğümüz üzere değildir. Bu olayı anlatırkende bi kaç kere müdahale etmeyi düşündüm de anlatsamda anlamayacağını bildiğim için gereksiz gördüm.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 24, 2016, 00:44:00 »
Bu olayı anlatırkende bi kaç kere müdahale etmeyi düşündüm de anlatsamda anlamayacağını bildiğim için gereksiz gördüm.

Bence hukuken doğru olanı yapmışsın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ağustos 24, 2016, 20:38:35 »
ufuk bey.yağ konusu ile daha ayrıntılı bilgi vrecektir.
benim bilidiklerim aracın devri ile doğru orantılı olarak karterde bulunan yağ birim zamanda yukarı subaplara püskürtülür basılır ve aşağıdan turboya(dizel araçlar için konuşuyorum)bu yağ tekrar kartere gelme süresi vardır.bu süre içerisinde yağ pompası yağı karterden ekrar almak basmak ister işte yağıın miktarı burda ortaya çıkıyor 2,5 litre yağ olan araba ile 4 litre yağ olana rabadaki yağın farkı burda 2.5 litre yağ olana raba 2.5 litreyi birip devamını karterden istediğinde karterde yağ bulamassa işte o zaman ışık yanar.ışık yağ bitti değil miktarı azaldı ışığıdır.yapabilyosanız hemen durun yağ ekleyin yok imkan yoksa 1000-1500 rpm düşük devirde ki zor aracı kullanmaya çalışın ki yağa ihtiyaç olmasın...

yağ yanma miktarı=araçtan araca motordan motora değişir.bazı motorlar yağ yakma eğilimlidir.
bazıları hiç yakmaz.bu tamamen yapısı ile ilgilidir.
üst eksantrik yağlama bölümünde oluşan yağ buharı turbo girişine verilmektedir.bu sıcak havada yüklü araçta daha da artmaktadır.üst süratlerde üst devirlerde dahada belirginleşir.

100km/s kullanılan araç ile aynı aracın 150km/s ile gidildiğinde 150 km ile giden araç diğerine nazaran daha fazla yağ yakmaktadır.

2013-2016 corolla dizel araçların yağ yakma seviyesini türkiyede kim ölçmüş.....şimdiye kadar sorun soruşturun bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ağustos 24, 2016, 23:12:42 »
..........................

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 25, 2016, 00:30:43 »
Belirli seri Toyota dizel ve benzinli motorların yağ yaktığını sağır sultan duydu. Bilirkişi yağ yakmıyor derse kim inanır.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...