-Almanya'da otobanda 5 saat son gazda Mercedesleri, Bmwleri takip ederek gitmem.

-İtalya'nın Amalfi sahillerinde motosiklet sürücülerinin canlarına susamış şekilde virajlı ve gidiş gelişli olan, şerit çizgisi olmayan 2 aracın zor geçtiği yolda görmeden sollamaları, sağdan soldan teğet şekilde virajlardan dönerken bir anda spor yapan gerizekalı insanın çıkması ve son anda ona çarpmaktan bir hamleyle kurtulmam ve Allah'tan karşıdan gelenin olmaması, 40-50 km hızla gitmeye korktuğum öbür tarafı uçurumlu virajlı yollarda İtalyanların en az 80 yapması, deli kullanması.
-2 şeritli SuperStrada yollarında sürücülerin 3 şeritli yolmuş gibi gitmesi ve orta şeritin üstünden araç sollanması.
-Pisa-Parma'yı birbirine bağlayan parasız devlet yolunun dağdan geçmesi, 28 km.yi 1.5 saatte gitmem ve 2 ceylan, 1 tavşan, 1 yarasa ile yolda karşılaşmam, korkarak yolun hizasında kaçmaya çalışmaları.
-Türkiye'ye gelince park yeri bulmaya çalışmanın gerekmediğinin verdiği ve park ettikten sonra arabam çekilir mi derdinin olmamasının verdiği huzur.
-Vincin önünden kılpayı geçen korkusuz sürücü ve vinci kulağında telefonla kullanan operatör, memleketimden ayrı yaşayamam hissi.

-Kdz. Ereğli-Zonguldak yolundaki dağ geçidini çıkarken sollamaya çalıştığım rav4'ün mal sürücüsünün sollamamı hazmedemeyip gaza basması ve benim de küfürler savura savura son gaz yapıp geçmem, o beni geçmek istediğinde de aynısının karşılığını vermem.
-3 şeritli yolda, ortadaki şerit hakkının yokuşu çıkanda olduğunu bilmeyen okuş aşağı inerken sollama yapan gerizekalı sürücü ve ona sövüşüm.
Almanya, İsviçre' nin trafiğini, saygısını Türkiye şehirlerarası trafiğindeki ilk günümde aradım. Yorumsuz...