aracım biliyorsunuz 97 xei
lastikleri michlein taktırdım. rot beleş deiler yapın dedim demez olaydım. direksiyonda önce cızırtı sesi gibim bi ses! sonra lastikleri taktırdığım yere gittim acaba balanstanmı yapar diye özellikle bozuk yollarda yapıyordu bu ses. usta balansa soktu. cızırtı yine kesilmedi. sonra lastiklerin havası 32 idi .acaba kendimce önleri 30 yapsak keser mi diye düşündüm havaları 30 a düşürdük. bu seferde lak lak diye bi ses geliyor direkdiyondan
arabayı aldığımda hiç ses yoktu sahibi genelde uzun yolda kullnmış. çok temizdi ben mecburen mıcırlı ve kasisli yollarda kullnıyorum ama çok dikkatde ediyorum belki birkaç sefer kasislere girdim....
şimdi sorularım. bu ses nereden gelebilir.
1-debriyaj setini aisin marka olarak değiştirdim bu titreme yapabilirmi .sanki gaz pedalında bile bi titreme hissediyorum yada ben çok hassasım bu konuda

2-eskişehir de servise sinyal kolu takılıyordu onun için götürmüştüm. yağlamamız gerek dediler söküp hmen taktılar bunun içinde baya bi para aldılar. ne yaptınız diye sorduğumda söküp yağladık deiler halbuki ben camekandan bakıyordum hiç yağlama felan yapmadılar. işleri de 5 dakikada bitti. acaba direksiyonu iyice yerine oturtmadılar mı diye düşünüyorum.
3-lastik taktırdığım yerde rot ayarıda yapmışlardı acaba makinanın kalibrasyonu mu bozuktuda ayarını kaçırdılar .
4-ön takımla alakalı bir problemse komple ön takımı kontrol ettirmek istiyorum. eskişehirde bu işi layıkıyla yapacak bir usta varmı?
arkadaşlar bu iş canımı sıkmaya başladı arbamı seviyorum ve yardımlarınızı bekliyorum. servise bi daha tövbe etrafta bi çok üçkağıtçı işten anlamayan bir sürü usta var belki basit bir problemden bir çok maliyet çıkarabiliyorlar. örnek:motora gaz verince alarm sirenine çarpıyormuş motorun alt kulağı değişmesi gerek dedi ustanın biri ! ben tespit etmesem belki bize 150 papele malolcaktı.
imdat arkadaşlar imdat.....