Merhaba arkadaşlar,
Yine başka bir aile vakasıyla karşınızdayım.
Dün akşam evde, sırtımın arkasına iki yastık, bir yastık da bacaklarımın altına almış şekilde kanepeye uzanmış tv seyrediyorum.
Derken,bizim hatun, elinde kavun kesilmiş bir tabakla içeriye girdi. "Hemen geliyorum"diyerek tabağı ve iki çatalı sehpaya bırakıp geri gitti.
Tabii, kavunu görünce benim gözlerim açıldı. Bir tane attım hemen ağzıma. Kavun resmen bal gibi. Bekliyorum ama hatun içeride birşeylerle uğraşıyor bir türlü gelmiyor.
Ben ağzıma bir iki tane daha yuvarladım. Yedikçe yiyesim geliyor.
-Hayatım gelmiyor musun ?
-Dur bekle, geliyorum hemen şimdi.
Bekliyorum geleceği yok, hala birşeylerle meşgul mutfakta. Önümde duran kavunu gördükçe kendimi durduramıyorum ve bir kaç tane daha götürüyorum. Bir iki derken koca tabakta 3 tane kavun kaldı. Ulan ayıp oldu şimdi, bunu da o yesin bari derken son tahlilde bir çatal daha aldım ve kanepeye tekrar uzandım.
Hatun içeriye girer girmez tabağı boş görünce yaygarayı kopardı;
-Yuhh be Ender, koca bir tabak kavunu nasıl yedin, beni neden beklemedin, insan biraz da beni düşünür, nasıl boğazından geçti, nasıl vicdanın aldı......

Tam 5 dk hiç susmadan konuştu, ne odunluğumuz kaldı, ne bencilliğimiz. Tüm şarjörü boşalttı üstüme. Ben de suçluluk psikolojisinde hiç cevap vermedim.
Koltuğa oturdu derin düşüncelere daldı.
Hemen yanına gidip;
-Yaa hayatım şu dert ettiğin şeye bak, ben bu kavunu sadece bana kestiğini sanmıştım, diğer kavunu da sana ben keseceğim, ellerimle yedireceğim, dedim.
Mutfağa gidip diğer kavunu kestim, bir dilim tadına baktım saman gibi. Ne tat var ne tuz. Bu arada diğer tabakta kalan iki dilimi de yuttum tabii.
Getirip hatunun önüne koydum. Bir dilim attı ağzına, "bu ne biçim kavun hiç tadı yok" dedi ve benim yediğimin nasıl olduğunu sordu.
Bal gibiydi desem olmazdı.
-Yok be güzelim, o da beş para etmezdi. Kavunlar iyi değilmiş deyip geçiştirdim.
Hafif tebessümle karışık enteresan bir bakış attı, kavunu keserken bir dilim tadına bakmış ve bozuntuya vermemiş olabilir.
Neyse ki olayı kavgaya dönüştürmeden atlattım.
Başka bir vakada görüşmek üzere hepiniz esen kalın.