Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Ocak 31, 2026, 23:25:08
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla HB / Auris
»
Auris II (2013-2019)
»
Konu:
Toyota Auris 1.6 Active Sky Pack ( İpotek )
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: Toyota Auris 1.6 Active Sky Pack ( İpotek ) (Okunma sayısı 2023 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
6 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
:
Ağustos 18, 2016, 00:13:06 »
Herkese hayırlı akşamlar,doğru yeremi açtım konuyu bilmiyorum eğer değilse özür dilerim.Sizlere bir şey sormak istiyorum yaklaşık 2 ay önce Toyota Auris 1.6 Active Sky Pack Benzinli araç aldım sıkıştım aracımı satmak istiyorum ama aracımda ipotek var sizce bu arabayı satabilirmiyim ? Ve ya alan kişiye araçda ipotek var ödeyip kaldıralım dersem kabul ederlermi ? Aracım 1300 Km'de 5 yıl garantili Toyota Protect koruma var sıfırı 72,550 TL sizce bu araç ne kadar eder ? Teşekkür ederim hayırlı akşamlar.
Toyota Club Türkiye
«
:
Ağustos 18, 2016, 00:13:06 »
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0-
Kilometre: 51000
Model Yılı: '13
259 kere teşekkür etti
825 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Auris 1.6 Active Sky Pack ( İpotek )
«
Yanıtla #1 :
Ağustos 18, 2016, 06:15:47 »
merhaba aracinizi bu sekilde satabilirsiniz. galeri veya sahis farketmez onceden krediyi kapatmak icin taminat mektubu gibi bi evrak veriliyordu noter satisindan sonra devir oluyordu sanirsam. yada bazi bankalar krediyi satin alacak kisinin uzerine devrediyor. ornek veriyorum aracin kredi vade tutari 24 ay ve siz 6 ay odediniz kalan taksit tutarini vatandas uzerine aliyor. aradaki farkida ikiniz anlasarak nakit aliyorsunuz. ama suanki piyasada satislar biraz nazli sizin aracin durumuda biraz ugrastirici oldugu icin vatandas pek yanasacagini sanmam. galeriye gitsen onlar da tam pirana aracin fiyatini iyice oldururler. hakkinizda hayirlisi olsun
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: ---
Model Yılı: '20
195 kere teşekkür etti
199 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Ağustos 18, 2016, 08:59:26 »
ilanda bu konuyu açıkça yazarsanız sadece ilgililer arar. Bence satarsınız dert etmeyin.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
İYİLİK İYİDİR ...
Araç: Corolla
Kan Grubu: 0+
Kilometre: 317000
Model Yılı: '06
19 kere teşekkür etti
930 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #3 :
Ağustos 18, 2016, 09:26:23 »
Alıcı kişi ilk önce parayı ödeyip ipoteği kaldırtıp anlaşılan bedelden ipotek bedeli düşülür sonrasından noterden satış yapılır .Yalnız bu işe herkes girmeyeceği için araç değerinin altında gider . Galerici ile bu işi yaparsınız oda sizi sıkışmış olrak görür potansiyel yem görür ondan dolayı aklınızdan geçmeyecek rakamlara aracı sizden almaya kalkar . Bu durumdan ancak en az zararla akrabalarınız da araç alacak veya durumu iyi olup ipotek kaldırıp aracı siz sattıktan sonra kendisine parayı vermeniz şeklinde yapacak aile dostu bulmanız lazım .Aracı aldığınız yere de aracı devredebilirsiniz ikinci el olarak değerlendirirler onlar bu ipotek işlerinden daha iyi anlıyorlardır eminim .Anlaşmalı oldukları birçok galerici firma oluyor zaten
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR
1996 GLİ - COROLLA " EFSANE "
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: B+
Kilometre: 333
Model Yılı: '15
636 kere teşekkür etti
964 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Ağustos 18, 2016, 11:03:26 »
Aracin uzerinde hipotek oldugu icin normal ikinci el degerinden 2 - 3 bin asagi satilir dusuncesindeyim. Cunku ayni esdegerde hipoteksiz arac dururken ve arac alim satim sirasinda ki dolandiriciligin hat safada oldugunu dusunursek kimse riske girip hipotekli araci tercih etmez. Ama tanidiga satarsaniz normal piyatina cok rahat satarsiniz. Ben de arkadastan araba alirken once banka borcunu kapatmistim. Sonra notere gittik yok kalkti kalkmadi bir kac telefon trafiginden sonra isimizi hallettik.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
6 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Ağustos 19, 2016, 00:29:31 »
Herkese çok teşekkür ederim sanırım meşakatli bir iş.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Auris
Kilometre: 73000
69 kere teşekkür etti
52 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Ağustos 19, 2016, 01:22:34 »
Günlük krediler varmış. Kalan borç için bir günlük kredi çekilip borç kapatılarak satış yapılabiliyormuş. Buna da siz girer misiniz?
E6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1.33 Auris Life 2013
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: C-HR
Kan Grubu: AB+
Kilometre: 95000
Model Yılı: '17
156 kere teşekkür etti
402 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Ağustos 19, 2016, 09:00:08 »
Günaydın, aracı rehinli olarak satışa çıkarabilirsiniz ancak ;
Burada en kolay yol alıcı size güvenirse, önce aracın borcunu ödeyip rehnini kaldırmak sonrasında satış yapmaktır. İkinci olarak da alıcı da kredi kullanacaksa sizinle aynı bankadan veya finans kuruluşundan kullanmasıdır. Rehni çözecek ve yeni rehin alacak aynı kurum olduğundan,işlemler çok kolay yürür bu şekilde.
Eğer bu ihtimaller olmuyorsa her koşulda bir güven ilişkisi oluşması gerekir. Siz bankaya gidip kapama tutarı öğrenirsiniz. Banka alıcıya bir taahhütname verir, "xxxxx TL tutar xxxx kredi hesabına yatırıldığında rehin kaldırılacaktır " şeklinde.. Alıcı krediyi kapatır, rehin kaldırılır. Ancak sonrasında satıcının bir taahhüdü olmadığı için satıştan vazgeçtim derse, işler sarpa sarar. Sonrasında dava süreci..
Not: İpotek taşınmaz mallar üzerine konulur. Araç taşınır bir maldır.Araç üzerinde ipotek olmaz, rehin olur.
2017 C-HR Hybrid Diamond
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
6 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Ağustos 22, 2016, 19:19:48 »
Teşekkür ederim kıymetleri bilgileriniz için sanırım biraz beklemem gerekicek.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
Kilometre: 103000
6 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Ağustos 26, 2016, 12:12:42 »
ben de aracımı rehinli olarak aldım. yani önce bankaya gidip ödeme yaptık. birkaç saat içinde rehin kaldırıldı. satışı gerçekleştirdik.
tamamen tesadüf oldu bu durum. internette araç bakınırken gördüm. tabi 2-3 bin lira kadar hesaplı idi. sağ olsun aracı aldığım arkadaş da çok yardımcı oldu. karşılıklı güven meselesi bu işler. son zamanlarda akla gelmeyecek dalaverenin yapıldığı ülkemizde pek mantıklı değil ama niyet önemli. çok şükür kazasız belasız oldu.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Avensis 11' e.extra
Araç: Avensis
Kan Grubu: A+
Kilometre: 100000
Model Yılı: '11
2592 kere teşekkür etti
1513 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #10 :
Ağustos 26, 2016, 12:36:29 »
Aracımı bu şeklide aldım. Tanımadığım adama gidip anlaştık babam da vardı yanımızda. Bankaya gittik paranın büyük bölümünü verdim ödedik rehin kalktı oradan notere gidip satışı yaptık el sıkıştık ayrıldık.
Evet birbir türlü dolandırıcı var ama. Bizim satın aldığımız adam belediyede işçi emekliliği gelmiş bir adamdı. Adama güvendik krediyi kapattık aldık sorun olmadı çok şükür.
Dalavereci insan az çok belli oluyor. Karşılıklı güven meselesi aynen
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: ---
Kan Grubu: ---
Model Yılı: -
100 kere teşekkür etti
425 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #11 :
Ağustos 26, 2016, 12:36:42 »
ayni sekilde kullandigimiz arabayi babam aldi ipotek vardi bankaya gidip borcu odediler sonra notere alicinin ve saticinin karsilikli guvenine bagli kisaca
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
toyotasını keşfediyor
1 kere teşekkür etti
6 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Ağustos 29, 2016, 15:45:03 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ağustos 18, 2016, 00:13:06
Murat Bey merhaba. Aracın üzerinde rehin varsa, rehin kaldırılmadan araç satılmaz. En ideali ilana aracın üzerinde rehin olduğunu, rehin miktarını belirtmeniz. Bu sayede bu işi bilen kişiler aracı almak için sizinle iletişime geçer. Tabi bu durumda da, rehin kaldırmanın nasıl olduğunu bilmeyen ya da biraz evhamlı alıcılar aracı almaktan çekinirler. Eğer çok yüksek bir meblağ rehin yoksa, kendinizin rehini kaldırıp satması hem kolay satılması, hem de satışta sorun yaşamamanız için uygun olacaktır.
Rehin kaldırma işlemi de şu şekilde olmaktadır. Diyelim bankaya 10.000 tl borcunuz var, alıcı 10.000 tl yi bankaya öder, 10-15 dakika içinde banka rehini kaldırır. Notere gidip satışı yaparsınız, kalan paranızı alırsınız. Tabi bu devirde güven çok önemli. Alıcının satıcıya güvenmesi gerekir. Uygun bir dille derdinizi, rehin durumunu anlatırsanız ve karşı taraf anlayışlı ise sorunsuz halledebilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun.
Trafik kurallarına uyalım.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla HB / Auris
»
Auris II (2013-2019)
»
Konu: