Gönderen Konu: Var başımda bi bela.  (Okunma sayısı 3465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Var başımda bi bela.
« Yanıtla #40 : Şubat 12, 2009, 10:07:43 »
Hakan ve Kemal Abi...
Söylediklerinizde haklısınız. Sonuçta savaş pilotu olan bayanlar bile varken otomobil kullananlara dil uzatmak yanlış olur. O zaman dediğiniz gibi sorun nerde onu araştırmak lazım.
Hakan Abi, "peki Erhan sana şunu sorayım, doğrusu profesyonelce araç kullanmak mı, yoksa araç kullanırken amatör ruhu hiç kaybetmemek mi" diye sormuşsun.
Elbette profesyonelce kullanmak öncelikli olandır fakat araya biraz da pratik zeka serpiştirmek gereklidir. Bunun adı amatör ruh oluyorsa diyecek bişey yok. Bu amatörlüğü olumlu yönde kullanmak gerekiyor diye düşünüyorum. Sanırım kadınlar da bunu yapamıyor.
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 12, 2009, 10:07:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Şubat 12, 2009, 11:23:52 »
  Kadınların genetik yapısı, biz erkekleri birazcık kaderine küstürüyor.İstemesek de bu durumlara katlanmaya devam edicez gibi. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 12, 2009, 15:17:49 »
  Bayanların, birbirine benzer ve yanlış şeyleri trafikte yaptıklarını (hepsi değil, bir genelleme) bende düşünüyorum, fakat farklı benzer hataları yapan erkek sürücülerde var, onu demek istiyorum sanırım anlaşıldım. Mesela bu durumu bayan sürücülerede sormak lazım bence, onlarında erkek sürücülerde beğenmedikleri, yadırgadıkları şeyler vardır tahminimce. Sorun erkek ya da bayanın trafikteki davranışlarından ziyade, kurallara ne kadar uyulup uyulmadığı ile ölçülmeli. yoksa bizim birbirimizin sürüşünü beğenme ya da beğenmeme, hatta birbirimiz hakkında karar verme gibi bir lüksümüz olamaz.
 Bayanların iyi araç süremeyeceğine ilişkin önyargı bile onları hataya sürükleyebilir ya da, bizi yanlış hareketler yapmaya itebilir.
 Benim iyi sürücü anlayışıma göre iyi makas atmak onun iyi sürücü olduğunu göstermez, arkadan gelen Ambulansı farkeden ve en kısa zamanda uygun şekilde yol verme becerisi gösterip bu sırada benzillik hareketlerinde bulunmayan sürücüler benim gözümde daha iyidir. Önemli olan doğruların toplumda yayılmasıdır, ayrım olmadan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 12, 2009, 17:23:34 »
hakan abi kesinlikle katılıyorum ambulans konusunda, kimi insanlar yol veremiyor sağa giremiyor, kimisi hemen ambulansın dibine yanaşmış kurnazlık yapıyor ve bu yüzden ne kazalar olabiliyor, ambulans ani bir fren yaptığında arkadaki kişinin reaksiyon vermesi çok zor önünü göremiyor sadece ambulansı görebiliyor ve yakın olduğu için kaza kaçınılmaz oluyor, iyi şöförlük bu değil.. bir de gazetede okumuştum, bir araştırmaya göre kadınlardaki derinlik algısı erkeklere göre daha düşükmüş, bu yüzden algılayamıyorlarmış mesafeyi vs, bu nedenle sollamalarda, şerit değişimlerinde falan ayarlayamıyorlarmış, kötü araba kullanma nedenlerini buna bağlamıştı o gazete araştırması
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Şubat 12, 2009, 21:11:44 »
bir de gazetede okumuştum, bir araştırmaya göre kadınlardaki derinlik algısı erkeklere göre daha düşükmüş, bu yüzden algılayamıyorlarmış mesafeyi vs, bu nedenle sollamalarda, şerit değişimlerinde falan ayarlayamıyorlarmış, kötü araba kullanma nedenlerini buna bağlamıştı o gazete araştırması

Mantıklı geldi bu bana. Bilimsel olarak yaklaşılmış sonuçta.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #45 : Şubat 13, 2009, 08:06:51 »
  :) Türkay ve Erhan arkadaşlarım. Farkındaysanız, konu hep konu üzerinde kaldı ve hiç şahsileşmedi ki böyle bir işimizde olmaz zaten, ilk önce bu tartışmaya bu şekilde ve seviye ile katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
 Konuya gelirsek, benim için, daha öncede söylediğim gibi bilimsel araştırma delildir, yorumlar kişiden kişiye değişebilir hatta kimi gözlemler ön yargı barındırabileceğinden tam doğru sonuçta vermeyebilir. Ben şunu sormak isterim Türkay'a, bu araştırma hangi bilimsel parametreler kullanılarak ve hangi tekniklerle ve kaç kişilik bir kitle üzerinde yapılmıştır? Bu araştırmada, deney ve gözlem gruplarını tanımlamışlar mı? Bu şekli ile benim için bu araştırma, kişisel bir yorumdan öteye gidemez, ancak söylediğim noktalar açıklanırsa durum değişir tabi.
 ''Ben bir araştırma yaptım, kadınlar erkeklerden daha çabuk kavrıyor, daha zeki, daha becerikli, vs...'' demek ile aynı durum şu durumdaki hali. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Şubat 13, 2009, 08:15:32 »
hakan abi gazetede deney ve gözlem grupları falan detaylıca yer alıyordu, gayet bilimsel bir yazıydı, ama eski tarih, bulmam zor :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #47 : Şubat 13, 2009, 08:43:12 »
  Şunu demek istiyorum Türkay, bu bir gazeteci haberi ise çok ciddiye almam çünkü uzmanlık isteyen bir konu ve gerçekten çok kolay hata yapılınabilir bir Model kurarken. Model kurmak kolay birşey değildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #48 : Şubat 13, 2009, 09:13:42 »
  Şunu demek istiyorum Türkay, bu bir gazeteci haberi ise çok ciddiye almam çünkü uzmanlık isteyen bir konu ve gerçekten çok kolay hata yapılınabilir bir Model kurarken. Model kurmak kolay birşey değildir.
yok hakan abi, gazeteci haberi değildi, yabancı bir ülkede sayısını tam hatırlayamadığım bilim adamları kadınların neden erkekler gibi araba kullanamadığını araştırmış ve bu kanıya varmışlardı, ondan sonra tam olarak derinlik algısı üzerine araştırmaya devam etmişlerdi, internetten araştırdım ama bulamadım, gazetenin sallaması da olabilir ama bu şekilde verilmişti haber..