Gönderen Konu: Var başımda bi bela.  (Okunma sayısı 3463 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: Var başımda bi bela.
« Yanıtla #20 : Şubat 01, 2009, 12:46:29 »
    Erhan kardeşim çok çok geçmiş olsun sana.İyi kadın niye hatasını kabul etmiş.Herkes gibi bende bir tane anlatayım.Sİncan PTT sinin önünde park ederken arkamdaki Lada Samaraya sadece değdim.Kadın arabadan indi bağırmaya başladı.Arabamı kırdın,polis çağıracağım.Kırdın dediği yer panjur.Arabayı (131) Lada'ya yanastırdım,tamponum panjurdan epey aşağıda.Çingene hatun kırık yerini bana yaptırmaya çalışıyordu.Abim PTT den geldi olaya baktı.Bizlik bir hasar değil.KAdın hala çingeneliğe devam.Abim ya sabır ya sabır...Enson kadına "İxtir git seni burda ayağımın altıma alır,kırılmadık kemiğinide bırakmam terbiyesiz kadın" dediiii ve kadın arabasına biner binmez buhar oldu gitti..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 01, 2009, 12:46:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2009, 20:45:07 »
Aldık efsaneyi. Hazır sokmuşken tekrar sanayiye epeydir aklımda olan plakalık boyatma işini de hallettirdim.

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2009, 20:57:26 »
tekrar geçmiş olsun
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2009, 20:57:43 »
İyi günlerde kullan.Biraz garip olmuş ama göz yanılgısıda olabilir tabiiki.Tekrar geçmiş olsun Erhan
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2009, 21:50:16 »
Teşekkürler herkese.
Göz zamanla alışıyor hocam :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2009, 21:56:25 »
Erhan bey öncelikle geçmiş olsun.Yasal düzenleme yaparken harbi olanlarını(zararlarını ödeyenleri)ayırıp diğerlerinin almasını engelleyici bir yasa çıkartmak nasıl olur? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2009, 23:35:06 »
Aman abi kalsın :) Kökten çözüm getirelim :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2009, 08:26:27 »
  Geçmiş olsun Erhan.
 Ben, arkadaşların bayan sürücüler konusunda yazdıklarının şaka olduğunu düşünüyorum. Zaten bayan sürücülerin, erkeklerden daha yüksek oranda kaza yaptığını gösteren bir araştırma görmedim. Varsa onu incelesek iyi olur. Ama şu olabilir, erkek sürücülerin kazaları daha ölümcüldür. Hadi bakalım bunu bir araştırın.
 En iyi sürücüler olması gereken otobüs şoförlerinin bile akla hayala gelemeycek kazalarını duyuyoruz. Mesela; otobüs seyahat esnasında şoför değiştirirken kaza yaptı ve şu kadar ölü. Malesef bunlar oluyor. Ya da trafikte bayan sürücü gördümü ve hele o bayan o erkek sürücüyü geçmiş ise bir deparla yarışa girme arzusu duyan, ya da o bayanı sıkıştıran erkek sürücüler, haksızmıyım?
 Ben cesareti olan erkek sürücülere izninizle şöyle bir tavsiyede bulunacağım; bayan kılığına girip araç kullansınlar, bakalım trafikteki durumlarında diğer sürücüler açısından onlara bir bakış değişikliği oluyor mu? Bunlardan sonra karar vermek daha net olur ve haksızlık yapmamış oluruz. Bu arada bayan sürücülerinde hepsinin çok iyi sürücüler olduğunu düşünmüyorum, tıpkı bir sürü erkek sürücü gibi. Malesef trafikte davranış bozukluğu gösteren sürücü çok ve bunun ayrımı cinsiyette değil kafada.
 Tekrara çok geçmiş olsun Erhan.

Not: Benimde trafikte tuhaf hareketler yapan, sabır zorlayan bayan sürücüler gördüğüm çok oluyor ancak aynı şeyleri bazı farklılıklar ile erkek sürücülerde de görüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 06, 2009, 09:10:52 »
boya güzel olmuş, bu arada geçmiş olsun....
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2009, 12:53:34 »
Hakan Hocam;
Ben bayan-erkek sürücü ayrımına artık inanıyorum. Sanırım şöyle bir olay. Nasılki bir bayan ağır bir eşyayı taşıyamaz, ya da zorlanarak taşırsa araba sürmek de öyle birşey. Yaratılışla ilgili. Yapıları itibariyle araba sürme olayına bir erkek kadar hakim değiller.
Hata kısmı ayrı. Erkek sürücüler de hata yapabilir. Ama genel çerçeveden bakınca dediğim gibi yaratılış gereği diye düşünüyorum artık :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2009, 13:05:05 »
Öncelikle geçmiş olsun.2 gün önce bahçelievler de ablanını biri doblo ile  ara sokaktan çıkarken sadece sağına bakarak yola fırladı önceden farketmesem üzerime çıkacaktı özür diledi devam ettim yoluma...Allah muhafaza...Ama 3 sene önce de kapalı bir abla mini cooper ile tem de bir makas atıp gözden kayboldu ki tozunu yutturmuştu bana :)
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2009, 16:35:51 »
  Çevremde araç kullanan bir çok bayan var ve hepside oldukça iyi kullanıyor(tabi iyi kullanma kriterlerim temel kurallar). (yoksa koltuk arkada, bir el kapının dışında, yola değilde etrafa bakmak değil :) )Ancak iyi kullanıyorum diyen erkek sürücülerden çok komik bulduklarımda oluyor.
 Peki Erhan sana şunu sorayım, doğrusu profesyonelce araç kullanmak mı, yoksa araç kullanırken amatör ruhu hiç kaybetmemek mi?
 Bayanlar, erkek sürücülere nazaran araca daha az hakim derken hangi veriyi ele alıyorsun? Trafikte karşılaştığın bir kaç bayan sürücüyü mü? Ben aracını parkedemeyen bayan sürücüde gördüm, erkek sürücüde.
 Bende şunu diyorum, bana kalırsa bayan sürücülerin çoğunluğu, erkek sürücülerin çoğunluğundan daha dikkatli ve kurallara uygun araç kullanıyorlar. Bu da benim gözlemim ancak önemli olan öznel görüşler değil bunun araştırılıp istatistiki olarak anlam ifade edebilir hale getirilmesidir. Yoksa bunlar her ikimiz içinde yorumda öteye gidemez. Bunun için DİE(devlet istatistik enstitüsü) ya da TİK (Türkiye istatistik kurumu) kaynak alınabilir.
 Ben trafikte bir sürü, kendini ralli sürücüsü zanneden ancak araç kullanmanın temellerini dahi bilmeyen sürücüler görüyorum ve bunların içinde erkeklerde var, bayanlarda. Trafikte asıl olan kurallara uymaktır, bunu ilke edinmemiz lazım.
 Sonuç olarak bence kazaların sebebi kurallara uymamaktır. Bunun altında başka şeyler aramaya gerek yok.

Not: Benim asıl çekincem, bayan sürücülerden bazılarının da, tabiri caiz ise; kendini ralli pilotu zanneden ve yolları ralli pisti zanneden erkek sürücülere benzemeye başlaması. Asıl beni tedirgin edenler onlar, halbuki bu trafikteki kural tanımazlar, kuralara uyanlar sayesinde doğruyu öğrenecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2009, 16:46:27 »
Aslında konuyu ayrı bir başlık altında devam ettirmek lazım ama ben de naçizane fikirlerimi ifade edeyim. Kadın sürücüler, erkeklere nazaran daha temkinli oldukları için bazı davranışlarını yadırgayabiliriz ama ortalama aldığımız zaman biz erkeklere göre çok çok daha dikkatli araç kullanıyorlar. Sayıları daha fazla olsa eminim trafik düzeni biraz daha derli toplu olur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Şubat 07, 2009, 15:55:16 »
geçen sene izmir altınyolda bir adet peugeot 206 ile trafik kuralları çerçevesinde altınyolda alsancağa doğru gelirken karşıyakadan yani yarışırken makaslar falan  en son kordona girdik ...o durdu ben devam ettim yavastan yanımdaki arkadaş dursana aptal dedi dedim noldu..bide ne göreyim.kapğılar açıldı arabadan iniyorlar.
4 tane en az 1,75 boylarında sarışın bayan:) hepsinde mini etek vs vardı....her saniyesi aklımda:)
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Şubat 07, 2009, 19:14:51 »
Arsenal'in yeni transferi Rus oyuncu Arshavin, attığı imza kadar yazdığı kitapla da ses getireceğe benziyor. Londra ekibine Zenit St. Petersburg takımından transfer olan Rus yıldız, yazdığı "Futbol, kadınlar, para ve siyaset üzerine 555 soru ve cevap" adlı kitabında kullandığı iddialı sözlerle adından sıkça söz ettirecek. Arshavin, kitabın bir bölümünde bir soruya aynen şu cevabı veriyor: Elimde olsa kadınlara araba kullandırmaz ve ehliyetlerini hemen toplatırdım. Bunun için ikinci kez de düşünmezdim!

TRANSFERİ ZORA SOKTUM!

Arshavin, çocukken gittiği dişçide 4 doktorun kendisini tuttuğunu, hepsinden kurtulmayı başardığını ancak daha büyük adamlar gelince kaçamadığını belirterek "Bu olaydan sonra 20 yıldır dişçiye gitmiyorum" diyor. Rus yıldız, Euro 2008'de değerini artırmasının transferini zora soktuğunu da ifade ediyor. Arsenal Arshavin için 24 milyon dolar bonservis ödemişti.

@Hakan Abi soruna bilahare cevap yazacağım izninle :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #35 : Şubat 11, 2009, 00:27:22 »
trafik kurlları cercevesinde olduunu belirtmiştim ama yine ititbarımız değişmiş neyse
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 11, 2009, 03:02:20 »
benim trafikte napıyo ya bu dediğim sürücülerim yüzde 80 i kadın çıkıyo zaten gördüm mü kaçıyorum erkeklerin arasından da araba kullanmakla alakası olmayanlar çıkmıyo değil benim duran arabama hiç alakasız bir yerde vurdular nasıl tarif etsem anca bilerek vurabilirsin bi sürü mevzu çıktı allahtan sadece tampon sürtmüş pastayla hallettik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #37 : Şubat 11, 2009, 08:09:25 »
  Bu tartışmalar işe farklı bir boyut katıyor. İlk önce bütün araç kullanan bayanları Türkiyeden ibaret görmeyin. Gerçekten hem Türkiyede, hemde dünyada çok iyi araç kullanan bayanlar var. Hadi hepsi kötü kullanıyor diyelim, neye göre ve kime göre kötü? Sonra bayanları trafiğe çıkarmama gibi bir görüş hangi düşünce akımı ile açıklanabilir? Bir bayan, şu erkekler ne kadar kaba görüntülü, onları hiç yaya olarak görmek istemiyorum dese bununda bir mantığı olabilir mi? Bu konuda kişileri tek tek değerlendirmek daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. İyi sürücüler ve kötü sürücüler. Tabi burada iyi ve kötü ayrımınıda çok iyi yapmak lazım, daha öncede söylediğim gibi bize kötü gelen, dünya üzerinde tek dahi olsa aslında doğruyu yapıyor olabilir.
 Erhan, Arshavin'in söylediklerini kısmen bende duydum ama harbi büyük gaf olmuş onun için. Rusyada musluk tamircileri bile kadındır genelde. Türkiyede de çay, fındık toplayan, tarlada çalışan bir sürü kadın var ve hiç bir erkek bu erkek işidir, bırakın biz yapalım demez.
 Ben, karda Torosunun arka lastiklerine zincir takmaya çalışan erkeklerde gördüm. Hiç bir zamanda bütün bayanlar çok iyi araç kullanıyor demiyorum ama unutmayın bayan savaş pilotlarımız bile var ve bu bence gurur verici bir olay. Yeterki doğru şeyler öğretilsin ve güzellikler, doğruluklar teşvik edilsin her ortamda, hem bayanlara, hem erkeklere.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Şubat 11, 2009, 08:22:34 »
Arkadaşlar, Adana'da devasa belediye otobüslerinin bir çoğunu kadın şoförler kullanıyor ve ben bugüne kadar hiç bir belediye otobüsünün en ufak bir hatasını görmedim. Belediye başkanı çok olumlu bir pozitif ayrımcılık yapıyor ve kadınlara öncelik tanıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Şubat 11, 2009, 09:10:38 »
  Erhan Bey, çok geçmiş olsun. Daha büyük kazalardan tanrı korusun.Bütün eksikliğimiz gerekli eğitimlerin verilmemesi ve uygulamalardaki takipsizlik.Ben de bazı hanım sürücülerden şikayetçiyim.Bunu söylerken kendi eşimi de içine katıyorum.Ben böyle söylerken eşim de kendisi gibi, bayan olan sürücülerden o da şikayetçi.Tabii ki, burada değerlendirme yaparken nelerden şikayetçiyiz bunları iyi ayırmak ve genellendirme yapmamak gerekir.Eşimin şikayeçi olduğu bayan sürücülere örnek verirsek; Ağır hareket ettikleri,trafikteki hız sınırına uymayıp sol şeritten aheste aheste gittikleri, telefonla evdeki gibi konuşarak sağını , solunu umursamamaları gibi bir çok örnek çoğaltılabilir. Bu örneklerin için de eşimin yapmadığı yok mu? Var, örnek verirsem; Çeşitli ikazlarıma rağmen telefonunu kapatmıyor ve trafikte seyir halinde,o da telefonla konuşuyor.Kendi aramıyor, dışarıdan aranıyor.Yine de telefonu kapalı olmalı.
  Biraz genelleme yaparsak,benim eşim de dahil çoğu bayan sürücü ellerim kirlenmesin diye kaputu açıp,yağına suyuna bakmıyorlar.Lastik havalarını kontrol etmiyorlar.Hatta arabanın camlarını bile silmiyorlar. Nasıl olsa benzin istasyonları var.
   Aksi örnekleri yok mu? Onlar da var.Otobüs, kamyon, tır sürücüsünün yanında, Hakan Bey'in dediği gibi F-16 jet kullanan da var.
   Peki, bunların hepsi bayan değil mi? Acaba farklılık nerede?
   Farklılık önce eğitimde, sonra da uygulama ve denetimde.
   F-16 pilotlarında önceliği eğitim ve riskler alır.Sürücü kurslarında ise önceliği reklamlar ve para alır.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''