Gönderen Konu: Asus zenfone go incelemem  (Okunma sayısı 1664 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Asus zenfone go incelemem
« : Ağustos 15, 2016, 01:08:44 »

Merhaba abilerim telefon ihtiyacım vardı ve bütçem yüksek değildi araştırmalarım sonucu uygun fiyatlı güzel performanslı bi telefon olarak buldum asus zenfone goyu ilk izlenimlerle ilgili bi inceleme olucak daha çok çünkü daha 2gün önce aldım cihazı başlayalım.

Cihazı hepsiburada.com'dan 520tl fiyata satın aldım 2günde yurtiçi kargo aracılığıyla bulunduğum ilçeye geldi şubeden kendim teslim aldım (teslim almadan önce kutuyu orda açtım hasar varmı içerik eksikmi falan diye baktım kontroll ettim yani)

Öncelikle cihazı satın alcak yazımı okuyan abilerim için söylemek istiyorum cihazı kutudan çıkardığımda içerisinde açılması için yeterli pil gücü olur diye bekliyodum ama açılmadı telefon şarja taktım öylede açılmadı bildiğimiz 0şarjla gelmiş şarjdaykenki 10dk boyunca sanki bozuk gibiydi korktum biraz 10dknın sonunda bildirim ışığı yandı ve şarj olduğunu gösteren pil simgesi geldi ekrana onun öncesinde şarjda olmasına rahmen ne bi şarj oluyor ibaresi nede ışığı yanıyodu bozuk gibiydi yani hiç tepki vermiyodu bunu belirtiyim satın alanlar benim gibi korkuya düşmesin hemen  :D

KUTU İÇERİĞİ

Asus Zenfone Go 16gb Cep Telefonu
Kulaklık
Usb Kablo
Şarj Adaptörü
Garanti belgesi
Kullanma kılavuzu

Tasarım

Tasarımı baktığım zaman cihazın standart zenfone tasarımını bundada görüyoruz lakin abilerinden farklı olarak bu cihazda ses açma kısma ve güç tuşu yan tarafa alınmış zenfone 2 ve laser modellerinde arkadaydı bu tuşlar önde kamera,dokunmatik tuşlar,ahize bildirim ışığı ve sensörler bulunurken arkada haporlör asus logosu kamera ve flash'ı görüyoruz kulaklık girişini üstte şarj girişini ise altta konumlandırmışlar ben tasarımı beğendiğimi söylemeliyim bendeki cihaz kırmızı resimlerden daha şık duruyor açıkcası.

Ekran

Ekran olarak Asus 5inçlik 720p hd dediğimiz 294ppi'lık bir ekran kullanmış bu ekran bu fiyattaki bi telefon için gayet güzel performans sunuyor fazlasını beklememeliyiz giriş seviyesi bi cihazda parlaklığıda açık havadada yeterli seviyede ve cihazdaki light sensör sayesinde ortama göre parlaklığı ayarlama özelliği bu cihazda mevcut.

Genel Performans

Cihazda 1.3ghz hızında çalışan 4 çekirdekli MediaTek MT6580 işlemci kullanılmış antutu testine soktuğumda 24.000 küsürlü bi puan yaptı cihazımız fiyatına oranla kötü diyemeyiz genel olarak cihaz oyun beklentisi olmayan herkesi tatmin eder diyebilirim çünkü multitasking yani çoklu uygulama çalıştırma konusunda gayet başarılı 2gb raminin buna katkısı büyüktür aynı fiyatlardaki samsung modellerini ikiye katlar multitaskingte diyebilirim ben instagram müzik snapchat whatsapp facebook bunların tamamı aynı anda açıkken hepsinin arasında donma sıkıntı olmadan geçiş yapıyorum hatta eski telefonum android 2.3.6 kullanıyordu bu pencere kapatma olayı onda bulunmadığı için zenfone goda 20pencereyi açık unuttuğum oldu ama cihaz takılmıyodu birkaç ufak oyun indirdim onlarıda açıyo ama en üst seviye oyunlarda kasıcaktır bu işlemciyle cihazımız ama dediğim gibi oyun hastası olmayan herkese bu telefonun performansı son derece yeterli gelicektir ben performansından şikayetçi değilim.

Kamera

Arka kamerası 8mp ön kamerası 2mp olan zenfone go modeli için bir fotoğrafçı olarak şunu söyleyebilirim ön kamerası beni hiç tatmin etmedi bol ışıkta anca kullanılabilcek fotoğraflar çekiyor ışık orta seviye bile olsa batırıyor ön kamera  arka kamerası ise orta seviye bi performans sergiliyor gece oda batırıyor ama nispeten 8mpin hakkını veriyor.

Ses kalitesi

Cihazın haporlör kalitesi normal ne kötü nede iyi diyebilirim ahize sesi ise kullandığım giodan sonra bana çok çok iyi geldi gayet yüksek ve anlaşılır bi ahize sesi var telefonun memnun kaldım o konuda kulaklık için ise kutudan çıkan kulaklıkta ne iyi ne kötü orta seviye cihazın ayarlarında daha iyi kulaklık sesi için bi ayar bulunuyordu onuda açtım orta seviye bi ses kalitesiyle idare ediyorum.

Batarya

Cihazda 2070mah'lık bir batarya bulunuyor bu telefon için düşük bir mah değeri malesef ben günü çıkarıyorum ağır işlemler yapmadığım için pil tasarruf moduda mevcut kendinden onuda kullanıyorum günü tamamlıyo yani 4-5saat gibi bi ekran süresi yakalıyo şuan için elinden telefon düşmeyen kullanıcıları batarya süresi üzebilir malesef.

Android sürümü ve bazı özellikler

Cihaz android 5.1'le geliyor Asus androidi özelleştirirken baya özenmiş launcherı için birsürü tema ve ikon paketi bulunuyor istediğimizi indirebiliyorum ayrıca klavyesi içinde temalar mevcut klavyede ücretsiz temalar biraz az ücretli temalarda var ama dediğim gibi asus androidi özelleştirirken baya özelmiş bastan salma yapmamış bu cihazda ayrıca zenmotionda var yani ekran kapalıyken 2kere tıklayınca cihaz uyanıyor ilk lg de gördüğümüz bu özelliği asus kendi cihazlarınada koymuş ilk alındığında zenmotion açık gelmiyor ayarlarda zenmotion adında bi kısımda açıyoruz ayrıca cihazda kendinden uygulama kilitleme özelliği var extra bi uygulama kullanmadan istediğimiz uygulamayı kilitleyebiliyoruz girildiğinde bizim belirlediğimiz şifreyi soruyor böylece bu arada cihazda 4.5g desteği yok en büyük - budur sanırım cihazın.

Özet

Özet geçmek gerekirse Asus Zenfone Go modeli bu fiyata alınabilcek en iyi telefonlardan biri bana kalırsa aynı fiyattaki diğer firmaların cihazlarına bakıcak olursak onlardan ağır basıyor ben en büyük rakibi olarak general mobile 4g'yi görüyorum o telefonu kullanmadım ama teoride birbirlerine baya yakın özelliklere sahipler kamerası ve 4g özelliği olarak ağır bassada tasarımını sevmediğim için asusa yöneldim dediğim gibi bu fiyat bandındaki en iyi telefonlardan biri olduğunu düşünüyorum bu telefonun sorularınız için burdayım okuyan ve yorumlayan herkese teşekkürler.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Asus zenfone go incelemem
« : Ağustos 15, 2016, 01:08:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '10
  • 160 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: Asus zenfone go incelemem
« Yanıtla #1 : Ağustos 15, 2016, 01:32:57 »
 Hayırlı olsun kardeşim ekran korumasını falan yaptır hiç beklemediğin bir anda düşüyor telefonlar. Anneler gününde anneme gm 4g almıştık bu sene. Çok hızlı bir telefon hiç bir takılma sorunu yok, zaten sosyal medya uygulamalarını kullanıp telefon görüşmeleri yapacağı için ve uzun bir süre google desteği alan cihazlar listesinde olduğu için tercih ettik (güncellemelerden ilk haberdar olduğu cihazlar). Oyun performansı gibi seçim kriterlerimiz yoktu yani. Umarım güle güle kullanırsın, Allah en iyilerini almayı nasip etsin
1984 Kadett D 1.3 Gls 211.000 Km
2010 Astra HB 1.3 CDTI 118.000 Km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 15, 2016, 02:14:16 »
Ben asus zenfone laser 2   5 inc ini kullaniyorum. Gayet memnunum..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2016, 13:10:12 »
Hayırlı olsun kardeşim ekran korumasını falan yaptır hiç beklemediğin bir anda düşüyor telefonlar. Anneler gününde anneme gm 4g almıştık bu sene. Çok hızlı bir telefon hiç bir takılma sorunu yok, zaten sosyal medya uygulamalarını kullanıp telefon görüşmeleri yapacağı için ve uzun bir süre google desteği alan cihazlar listesinde olduğu için tercih ettik (güncellemelerden ilk haberdar olduğu cihazlar). Oyun performansı gibi seçim kriterlerimiz yoktu yani. Umarım güle güle kullanırsın, Allah en iyilerini almayı nasip etsin

Abi tavsiyelerin icin tesekkurler Allah hepimize en hayirlisini nasip eder insallah
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)