0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.İlginç,satıcı içerden hem gösterdi hem kendisi açtı bagajı hatta merkezi kilidede bağlı dedi.2-3 kez açtı eşyalarını aldı.eve geldik yok.benzin kapağı açılıyor ama bagaj için kaldırınca tam kalkmıyor başka toyotada adam nerdeyse butonu tamamen havaya kaldırdı benimki kalkmadı ama diyorum ya 1 saat önce açılmıştı merkezi kiltlede açamadım anahtar kısmına w40 sıktım tabi içine girecek çubuk yoktu dışında o da aktı olmadı anahtara sıktım olmadı.arabayı hafta sonu kullanıyorum anahtarcıya götüreceğiz herhalde ama başka tavsiyeleriniz varsa uygulamak isterim.-tabi 96 model araç elbet sorunları olacak ))-arka kapılardan biri içeriden açılmıyor bunada bir çözümü varmı?yoksa buda kilitçiye yada kaportacıya gitcek mi?-kilometre saati için gitmeden önce siz şöyle birşey yap belki olur düzelir dediğiniz öneri varsa yapayım...buna elektrikçi mi bakıyor?Mesaj Birleştirildi: Ağustos 16, 2016, 15:00:24-Anahtarı orijinal mi bilmiyorum.-Dediğiniz gibi kilit açma düğmesine basılı tutttum olmadı-Dediğiniz uygulayacağım yani,benzin düğmesini aşağı bastırıp diğerini ykarı kaldırmaya çalışacağım.-Kilit mekanizmasını nasıl yağlayacağız bagaj açılmıyor ki?-triger için 20.000 km sonra değişmesi gerek dedi.-Ben şimdiye kadar kullandığım 5 araç kullandım meğer kullanmamışım araba resmen beni gevşetiyor nasıl bir hidrolik direksiyon nasıl bir yağ gibi gitme zevki maşallah.-Arkdaşta 93 model 1.3 xe vardı ısrarla toyota efsane al ama mutlaka 1.6 al ne dediğim o zaman anlayacaksın demişti.muhteşem bir zevk veriyor.-Arka kapı içeriden mandalı çekiyoruz açılmıyor w40 işe yararmı nasıl yapıcam.
bende de toyota 96 gli var.(aslında 95 haziran çıkıslı.bu yuzden 105 mi yoksa 114 mu diye merak eder dururum)aldıgımda tek anahtar verdiler.Anahtarın ucu katlanan cinsten.Alarmlı.Bu modellerde chip yok.Gittim anahtarcıda 10 tl ye cogalltım.Daha once hic denememiştim çogalttıgım anahtarla kapıyı acayım dedim kapıyı acmadı.bagacı zorladım açmadı.bunun üzerine orjinal anahtarı da denedim.o da açmadı.Kontakta her iki anahtarda da sorun yok.Ama kapıyı ve garajı açmıyor.Kıracak kadar zorladıgım halde.Bu arabalarda kontak anahtarı ile kapı anahtarı farklı mı acaba?Bilemedim
ne önerirsiniz?Anahtarcıya gidip kapıya göre anahtar mı yaptırayım?Alarm da var ama yedek anahtar şart..yeniden sustalı anahtarın bir kopyasını yaptırsam maliyetli olur diye dusunuyorum.Tecrubeli abilerimin önerilerine açıgım.
basına gelmiş bi arkadasın anlattığına göre;Anahtar aynı anahtar yani anahtarda sorun yok. Sorun uzun süreler anahtarla açılmayan kapı kilidinin şifresinin bozulması. Bende de aynı durum var bagaj ve şöför kapısını açmıyor sadece ön yolcu kapısını açıyor onu da çok sağlıklı açmıyor. Kilitçiye sordum söktürüp getirirsen 35 er liraya yeniden şifreleriz diyor.bi 40 50 de 3 kilidi sökmek için alırlar tahminen.