Gönderen Konu: 96 model xei aldım.bir kaç sorum var.yardım lütfen.  (Okunma sayısı 5296 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
96 model xei aldım.bir kaç sorum var.yardım lütfen.
« : Ağustos 12, 2016, 10:08:02 »
96 model xei aldım.slında gönlümde 98 model gli vardı.ama pahalı geldi.

bir kaç sorunla karşılaştım.
1-satıcı yanımda bir kaç kez bagajı içerden açtı kapattı satış yaptım eve geldik bagajı biz açamıyoruz.içerdeki basıyoruz plastik olduğu için fazla zorlayamıyoruz bagaj motorundan ses geliyor ama kilidi açmıyor.anahtarı sokuyoruz(dik durumda)ama dönmüyor.birde bagajda düğme yok adam merkezi kilide bağlı dedi ordan açılmıyor ne yapmam gerek?

2-araç 161.000 km aldık adama ısrarla orijinal mi dedik evet dedi farkettimki km çalışmıyor?üzüldüm.neyse bunu nasıl çözebilirim birde herhalde km çok daha yukarılarda?

3-ilk kez dün şehir dışına çıktık.eşim yani yan(yolcu koltuğu)kayıyor gibi rahat durumda orijinal halimi ayarladık dik duurma geliyor ama yaslanınca biraz geri kayıyor arkayı rahatsız etmeyecek kadar.acaba orijinal halimi birşey yapılabilinir mi?

4-Israrla efsane kasa al deidler neyse aldık.1.6 motor gerçekten yolda araba yağ gibi gidiyor.hiç zorlanmıyor.motoru çok güzçlümüş.çok memnun etti beni.

5-Kliması harikamış.dün hava çok sıcaktı.biz istedikki nei çerisini buz gibi yapsın nede sıcak olsun.tam gönlüze göre bir hava oluşturdu.çok memnun kaldım.

Toyota Club Türkiye

96 model xei aldım.bir kaç sorum var.yardım lütfen.
« : Ağustos 12, 2016, 10:08:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 model xei aldım.bir kaç sorum var.yardım lütfen.
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2016, 10:35:51 »
Hayırlı olsun aracınız. Bagaj kumandalı ise tuşa 2 kez basmak gereken sistem takılmış olması muhtemel,anahtar kapıları ve kontağı rahat açıyorsa bagaj şifresi değişmiş olabilir. Düğme yoktur ya içerden yada anahtarla açılır içerden kolu iyice yukarı kaldırın tam çekmeden açılmaz . Hız ibresimi yoksa toplam km saatimi çalışmıyor? Koltuk geriye doğru kayıyorsa alttaki ayar tırnakları yerine oturmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2016, 11:09:47 »
Alakan için yürekten teşekkür ederim.

Adama ısrarla dedim ki km orijinal mi diye evet dedi..meğerse çalışmıyormuş..kardeş kilometre saati ve günlük kilometre sayacı çalışmıyor.ne yapabilirim.

Kardeş. bajag enretersan adam açtı arabayı satın aldım biz açamadık.adam gösterdi bas içerden açılıyor böyle yapıcan dedi..merkezi kilide bağlı dedi..merkezi kilitle basınca tüm kapılar açılıp kapanıyor ama bu açılomıyor.kırılacak diye çok fazlada kaldıramıyoruz.aslında kaldırınca bajagdan ses geliyor mekanizma devreye giriyor sanırım kapı tam kapanmadı,sıkıştı vs...yani iç mekanizma devreye giriyor ama açıyor.anahtar,kontoğı açıyor ama bagaja diline giriyor dik durumda ama dönmüyor içerden sıkışma var galiba ne yapabiliriz.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2016, 12:46:23
cvplarınıza ihtiyaçım var.yardım lütfen..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2016, 13:31:10 »
Murat bey bagaj için nasıl bir sistem uygulanmış görmeden fikir yürütemem kaportacıya bi uğrayın. Km saatini göstergeciler yapar yakınlarda elektrikçi varsa bi uğrayın o çözemez ise çıkma bakacaksınız. Şehir bilgilerini girerseniz yakın arkadaşlar yardımcı olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '95
  • 59 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2016, 18:25:12 »
bagaj açma olayında benzin deposu açma koluna bir parmagınızla bastırıp onun hareket etmesini engellereye bagaj açma kolunu çekin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2016, 18:44:09 »
Km teli kopmus olabilir elektrikci gormesi lazim

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 16, 2016, 08:57:44 »
Kumandadaki kilit açma düğmesine basılı tutmayı deneyin. Muhtemelen böyle bir sistem olabilir.
  Aracın orijinal anahtarı ile bagajı açabileceğinizi düşünüyorum. Bu araçlarda bagaja özel eşyanızı koyup da özel parka veya servise verdiğinizde bagajı kilitleyip yedek anahtarı verirseniz, sadece bagajı açamaz. Diye bir ifade vardı kılavuzunda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 16, 2016, 09:12:50 »
Km düşürmek suçtur, aracı geri verme hakkınız var, bildiğim kadarı ile bunu yapan için de yasal yaptırımlar mevcut.
Zamanı için oldukça gelişmiş bir motora sahiptir ancak asıl hissettiğiniz serilik, güç/ağırlık oranından gelmektedir.
Devirdaim, triger ve fren sistemi kontrol edilmeli. Ayrıca arka yaylardan başlayıp, pas vs genel kontroller yapılmalı.
Bagaj kilitli değilse ve daha önce açıldı ise kol tam çekilmiyordur, kabloda boşluk olabilir. Bagajdaki kilitten ayarlayabilirsiniz, ayrıca kilit yağlanmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 16, 2016, 09:38:33 »
Bagaj açma işlemi uzun vadede kumandadan yapıldığı için kilit paslanmış veya sıkışmış olabilir pas sökücü ve veya yağlayıcı sıkın anahtarla öyle deneyin, japon ve kore araçlarında bagaj açma işlemi hep bu şekilde bisiklet fren teli gibi mekanizma ile tasarlanmıştır. Belki bagaj açma için içeride bir yere buton koymuş olabilir.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2016, 14:52:06 »
Verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.İlginç,satıcı içerden hem gösterdi hem kendisi açtı bagajı hatta merkezi kilidede bağlı dedi.2-3 kez açtı eşyalarını aldı.eve geldik yok.benzin kapağı açılıyor ama bagaj için kaldırınca tam kalkmıyor başka toyotada adam nerdeyse butonu tamamen havaya kaldırdı benimki kalkmadı ama diyorum ya 1 saat önce açılmıştı merkezi kiltlede açamadım anahtar kısmına w40 sıktım tabi içine girecek çubuk yoktu dışında o da aktı olmadı anahtara sıktım olmadı.arabayı hafta sonu kullanıyorum anahtarcıya götüreceğiz herhalde ama başka tavsiyeleriniz varsa uygulamak isterim.

-tabi 96 model araç elbet sorunları olacak :)))
-arka kapılardan biri içeriden açılmıyor bunada bir çözümü varmı?yoksa buda kilitçiye yada kaportacıya gitcek mi?
-kilometre saati için gitmeden önce siz şöyle birşey yap belki olur düzelir dediğiniz öneri varsa yapayım...buna elektrikçi mi bakıyor?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 16, 2016, 15:00:24
-Anahtarı orijinal mi bilmiyorum.
-Dediğiniz gibi kilit açma düğmesine basılı tutttum olmadı
-Dediğiniz uygulayacağım yani,benzin düğmesini aşağı bastırıp diğerini ykarı kaldırmaya çalışacağım.
-Kilit mekanizmasını nasıl yağlayacağız bagaj açılmıyor ki?
-triger için 20.000 km sonra değişmesi gerek dedi.
-Ben şimdiye kadar kullandığım 5 araç kullandım meğer kullanmamışım araba resmen beni gevşetiyor nasıl bir hidrolik direksiyon nasıl bir yağ gibi gitme zevki maşallah.
-Arkdaşta 93 model 1.3 xe vardı ısrarla toyota efsane al ama mutlaka 1.6 al ne dediğim o zaman anlayacaksın demişti.muhteşem bir zevk veriyor.
-Arka kapı içeriden mandalı çekiyoruz açılmıyor w40 işe yararmı nasıl yapıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 53000
  • Model Yılı: '16
  • 14 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2016, 15:03:50 »
Verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.İlginç,satıcı içerden hem gösterdi hem kendisi açtı bagajı hatta merkezi kilidede bağlı dedi.2-3 kez açtı eşyalarını aldı.eve geldik yok.benzin kapağı açılıyor ama bagaj için kaldırınca tam kalkmıyor başka toyotada adam nerdeyse butonu tamamen havaya kaldırdı benimki kalkmadı ama diyorum ya 1 saat önce açılmıştı merkezi kiltlede açamadım anahtar kısmına w40 sıktım tabi içine girecek çubuk yoktu dışında o da aktı olmadı anahtara sıktım olmadı.arabayı hafta sonu kullanıyorum anahtarcıya götüreceğiz herhalde ama başka tavsiyeleriniz varsa uygulamak isterim.

-tabi 96 model araç elbet sorunları olacak :)))
-arka kapılardan biri içeriden açılmıyor bunada bir çözümü varmı?yoksa buda kilitçiye yada kaportacıya gitcek mi?
-kilometre saati için gitmeden önce siz şöyle birşey yap belki olur düzelir dediğiniz öneri varsa yapayım...buna elektrikçi mi bakıyor?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 16, 2016, 15:00:24
-Anahtarı orijinal mi bilmiyorum.
-Dediğiniz gibi kilit açma düğmesine basılı tutttum olmadı
-Dediğiniz uygulayacağım yani,benzin düğmesini aşağı bastırıp diğerini ykarı kaldırmaya çalışacağım.
-Kilit mekanizmasını nasıl yağlayacağız bagaj açılmıyor ki?
-triger için 20.000 km sonra değişmesi gerek dedi.
-Ben şimdiye kadar kullandığım 5 araç kullandım meğer kullanmamışım araba resmen beni gevşetiyor nasıl bir hidrolik direksiyon nasıl bir yağ gibi gitme zevki maşallah.
-Arkdaşta 93 model 1.3 xe vardı ısrarla toyota efsane al ama mutlaka 1.6 al ne dediğim o zaman anlayacaksın demişti.muhteşem bir zevk veriyor.
-Arka kapı içeriden mandalı çekiyoruz açılmıyor w40 işe yararmı nasıl yapıcam.
Arka kapı mandaldan açılmaması çocuk kilidini kontrol edin kapatılmış olabilir, kapı açıkken çocuk kilidi ayarlama yerini görürsünüz.
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ağustos 17, 2016, 11:00:24 »
bende de toyota 96 gli var.(aslında 95 haziran çıkıslı.bu yuzden 105 mi yoksa 114 mu diye merak eder dururum)aldıgımda tek anahtar verdiler.Anahtarın ucu katlanan cinsten.Alarmlı.Bu modellerde chip yok.Gittim anahtarcıda 10 tl ye cogalltım.Daha once hic denememiştim çogalttıgım anahtarla kapıyı acayım dedim kapıyı acmadı.bagacı zorladım açmadı.bunun üzerine orjinal anahtarı da denedim.o da açmadı.Kontakta her iki anahtarda da sorun yok.Ama kapıyı ve garajı açmıyor.Kıracak kadar zorladıgım halde.Bu arabalarda kontak anahtarı ile kapı anahtarı farklı mı acaba?Bilemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 17, 2016, 11:05:50 »

nasıl resim eklerim.arabamı görün istemiştim.resim eklemeyi seçiyorum ama devamını getiremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2016, 11:27:02 »
bende de toyota 96 gli var.(aslında 95 haziran çıkıslı.bu yuzden 105 mi yoksa 114 mu diye merak eder dururum)aldıgımda tek anahtar verdiler.Anahtarın ucu katlanan cinsten.Alarmlı.Bu modellerde chip yok.Gittim anahtarcıda 10 tl ye cogalltım.Daha once hic denememiştim çogalttıgım anahtarla kapıyı acayım dedim kapıyı acmadı.bagacı zorladım açmadı.bunun üzerine orjinal anahtarı da denedim.o da açmadı.Kontakta her iki anahtarda da sorun yok.Ama kapıyı ve garajı açmıyor.Kıracak kadar zorladıgım halde.Bu arabalarda kontak anahtarı ile kapı anahtarı farklı mı acaba?Bilemedim
Model yılına göre hp olayı ile ilgili forumda detaylı bilgiler mevcut. Benimki 93 model tek anahtar verdiler alırken kumandayı sonradan taktım ve sustalı anahtar yaptırdım, sağ ön kapıyı bazen zor açması hariç diğerlerinde sıkıntı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2016, 12:49:23 »
Bir master anahtar bir de sadece kilitleri açan vardı diye hatırlıyorum ama teyit etmek lazım, kaç sene oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ağustos 18, 2016, 11:33:09 »
ne önerirsiniz?Anahtarcıya gidip kapıya göre anahtar mı yaptırayım?Alarm da var ama yedek anahtar şart..yeniden sustalı anahtarın bir kopyasını yaptırsam maliyetli olur diye dusunuyorum.
Tecrubeli abilerimin önerilerine açıgım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 18, 2016, 16:56:30 »
ne önerirsiniz?Anahtarcıya gidip kapıya göre anahtar mı yaptırayım?Alarm da var ama yedek anahtar şart..yeniden sustalı anahtarın bir kopyasını yaptırsam maliyetli olur diye dusunuyorum.
Tecrubeli abilerimin önerilerine açıgım.

Aslında tam tersi olmalıydı. Yedek anahtar kapıları açıp, aracı çalıştırmamalıydı  ama, bilemedim şimdi. Aracımın tek anahtarı var şu sarı komple metal olanlardan. Zaten merkezi kilit var bütün kapıları, bagajı açabiliyor ve arabayı çalıştırıyor :)   Yedek yaptırdığım ilk anahtar kapıları açıp, aracı çalıştırmazdı, nedeni ise anahtarcının işgüzarlığı, dişler tamam ama et kalınlığı  eksik gelmiş.  Sonra daha kaliteli bir anahtarcıda yaptırdım, hepsini açıyor. 
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 19, 2016, 08:49:41 »
Anahtar ile ilgili merak edilenlere cevaben...

[attach=1]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Ağustos 22, 2016, 08:40:34 »
basına gelmiş bi arkadasın anlattığına göre;
Anahtar aynı anahtar yani anahtarda sorun yok. Sorun uzun süreler anahtarla açılmayan kapı kilidinin şifresinin bozulması. Bende de aynı durum var bagaj ve şöför kapısını açmıyor sadece ön yolcu kapısını açıyor onu da çok sağlıklı açmıyor. Kilitçiye sordum söktürüp getirirsen 35 er liraya yeniden şifreleriz diyor.bi 40 50 de 3 kilidi sökmek için alırlar tahminen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 23, 2016, 10:18:06 »
basına gelmiş bi arkadasın anlattığına göre;
Anahtar aynı anahtar yani anahtarda sorun yok. Sorun uzun süreler anahtarla açılmayan kapı kilidinin şifresinin bozulması. Bende de aynı durum var bagaj ve şöför kapısını açmıyor sadece ön yolcu kapısını açıyor onu da çok sağlıklı açmıyor. Kilitçiye sordum söktürüp getirirsen 35 er liraya yeniden şifreleriz diyor.bi 40 50 de 3 kilidi sökmek için alırlar tahminen.

96 Model Corollada şifre sıfırlaması olacağını sanmıyorum. Çünkü kilitler mekanik. Elektronik bir aksam yok ki, merkezi kilidin dışında.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -