Gönderen Konu: 2001 corolla hakkında yardım  (Okunma sayısı 1596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2001 corolla hakkında yardım
« : Ağustos 12, 2016, 00:31:55 »
Arkadaşlar merhaba.  2001 corolla 1.4 vvti kullanıcısıyım. Araç 220.000 km de. Yaklaşık 80 bin km dir atiker sıralı sistem lpg var. Benim sorunum araç zorlandığında mesela trafikte kaldığında (özellikle yokuş yukarı) ya da biraz yorulduğunda tekleme yapıyor 2000 3000 devir aralığında sürekli tekliyor gaz yemiyor vs. Haliyle büyük bi sorun trafikte tüm dikkat dağılıyor.
Araç orijinal bobinlerinden birini yaktı 4 Tayvan malı bobin 4 denso buji değiştirdim. Gaz kelebeği emme manifoldu vs temizlendi.  Gaz ayarı filtresi bakımı vs yapıldı fakat hala geçmedi.

Sürekli yapmıyor ola ki trafikte kaldınız vs yandınız 9 10 gün tekleye tekleye gidiyorsunuz sonra bi bakmışsınız geçmiş. Yük olmasın diye klima vs açmıyorum.

Egzosttan hava çıkışı iki zamanlı motor gibi pot pot pot oluyor tekleme olduğu zamanlarda ve rolantide bile titriyor. Benzinde de aynı şekilde fakat teklerken gazı köklerseniz lpgye göre daha seri gidiyor.

Yorumlarınızı bekliyorum bu derde kaç senedir çözüm bulamadık araç 2007den beri bizde

Toyota Club Türkiye

2001 corolla hakkında yardım
« : Ağustos 12, 2016, 00:31:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 corolla hakkında yardım
« Yanıtla #1 : Ağustos 12, 2016, 02:56:31 »
Hocam gecmis olsun. Eger benzin de ikende ani gaz yuklenmelerinde tekleme yapiyorsa atesleme bobinleri sikintili gibi me geldi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 12, 2016, 09:26:14 »
 Bahsetmediğiniz için soruyorum; buji kabloları yenilendi mi?
Hava filtresi kutusu ve bağlantılarında tam oturmama veya açıklık/kırılma varsa düzeltmeyi deneyin. Gözden geçirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Ağustos 12, 2016, 11:24:28 »
Buji kablosu araçta yok. Bobinler bujiin üzerine oturuyor o şekilde aktarım var yani bobin değişince o bağlantı da değişiyor.  100 km dir benzinde kullanıyorum bugun biraz daha iyi gibi ama devam ediyor. Sadece İstanbul trafiğinde oluyor memlekette bu kadar sık olmuyor

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2016, 11:26:26
Hava filtresine girmeden bi açıklık vardı manifoldu söküp temizlerken onu da kapattık. Ayrıca akışmetre de değişti. Arabada senelerdir oksijen sensörü ve oksijen sensörü ısıtma devresi arızası gözüküyor bu sebeple arıza ışığı yanıyor hiç sönmüyor benzinde ve lpgde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 12, 2016, 18:19:12 »
Passatta ona benzer sorun olmuştu ateşleme bobinini değiştirdik sorun çözüldü..Ateşleme bobini arıza vermiş olabilir. 100tl civarına toyotanın bobinini değişirler galiba. Değiştirip bir de öyle denemeni öneririm.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 12, 2016, 18:29:20
Ama çok uzun yıllardır bu sorun var demişsiniz :wacko: Dediğiniz belirtiler ; gaz yememesi, teklemesi, egzozdan pat pat ses gelmesi, rölantide titremeli-vuruntulu çalışması birebir ateşleme bobini arızasına işaret ediyor. Fakat bu arızada insan trafiğe çıkmaya cesaret edemez nasıl uzun yıllar sorun çözülmeden kullanabildiniz onu da anlayabilmiş değilim çünkü nerde ne zaman tepki vereceği belli olmaz üstelik katalitik konvektör arızası gibi çok büyük sorunlara yol açabilir o halde kullanmak  :hoş: Aynı sorunlar geçen ay başıma gelir gelmez ertesi gün ateşleme bobinini değiştirdim sorun halloldu. İnşallah sorununuz bir an evvel hallolur.İyi günler :)
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 12, 2016, 18:46:46 »
Pistonlarin sikistirma degerlerine baktirdinizmi

TURKCELL T40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 12, 2016, 21:00:55 »
Komresyon testinden mi bahsediyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 15, 2016, 15:37:51 »
VVT-i Motor ile ilgili çok bilgim olmadığı için, özür dileyerek ben yardımcı olamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ağustos 16, 2016, 14:53:02 »
Dediğim gibi bu konuyu açtığımda deli gibi silkeleyen aracım şuan tam performansla teklemeden silkelemeden gidiyor. Şuan böyle iyiyken geçen hafta silkelemesine bir anlam veremiyorum. Sanırım tüm sensörleri vs söktürüp baktırmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 17, 2016, 08:30:57 »
Dediğim gibi bu konuyu açtığımda deli gibi silkeleyen aracım şuan tam performansla teklemeden silkelemeden gidiyor. Şuan böyle iyiyken geçen hafta silkelemesine bir anlam veremiyorum. Sanırım tüm sensörleri vs söktürüp baktırmak lazım

Belki de siz adım adım yaptıkça sorun düzeldi. Mühim olan çözülmüş olması. Geçmiş olsun.