0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim aracım da p den d ye takınca tak diye one atıyor kendini. Ben de bir çözüm bulamadım...
Hacam ilginizden dolayi tsk ederim. Yagi yeni degistirdim 2 gun oldu daha arac 160 binde. Bu selenoid olayini daha once okudum ama sorunu duzeltebilmislermi tam bi sonuc alamdim.
Arkadaslar yokmu tavsiyesi olan sorunu cozemedim. Ankarada tanidigi otomatik sanzimanci var mi. Yanliz araba vites 2 konumundayken sarsinti yapmiyor.
Arkadaslar merhaba2001 model otomatik corolla sahibiyim. Sorun benim canimi sikti 1.vitesten 2 ye gecerken gec gecmesinden oturu vuruntu yapiyor. Bu sadece gaza biraz fazla yuklendigimde yapiyor. Hafif kullanimda hic bir sorun yok. Obur viteslerde yani 2 den 3 e 3 den 4 e hic bir sorun yok ama 1. Vitesten 2 ye sarsintili gecmektedir ve 2. Viteste 1 sn kadar gec cekmektedir.Bu konu hakkinda bilgisi olan yada ankarada tanidiginz anlayan veya basina gelmis olaniniz var mi? Simdiden tsk ederim
şanzıman yağını en son ne zaman değiştirdiniz?
8bin KM falan oluyor servisten orjinal Dexron III yağ aldım.
İyide,O sanzimana ATF4 konulmasi gerekmiyormu?
Daha önce E12 şanzıman (ECT) selenoidi ile selenoid değişimi yapılmadı ise ECT olmadığı için Dexron III kullanılıyor abi.
E12 de ECT sanziman var.