0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cevap çok basit aslında,çünkü pazarda kendine yer edindi.. Aynı şey leon'lar için de geçerli mesela.. bundan 10 yıl önce burun kıvırılan bir arabaydı,şimdi o da piyasada yer edinmiş durumda..
Bu sıralar bende İ30 ve leonlara fena sardım.Otomatik turbo araç arayışı içindeyim.İlk tercihim 2015 yeni nesil motor ve otomatik şanzımanlara bakıyordum fakat yeni kasanın sinyalleri gelince şimdilik İ30 dan vazgeçtim.1.2 tsi leon bile bana yetecek gibi.
--Leon fiyatlarını bilmiyorum ama i30 yüksek geldi bana.--Avensis i neden bırakıyorsun abi,sıkıldın mı yoksa başka bi neden mi?
Mekanik aksam kalitesi aynı mı diğer modeller ile.
i30 ve i20 nin malzeme kalitesi hyundai nin kendi uretimi diger modellere gore 1 - 2 sinif daha kaliteli. Birde artik marka algisini bu iki model de asmis durumda. Yani kimse piyasada ki yeni Auris yada Yarisin yeni i30 ve i20 den daha ustun oldugunu soyleyemez. Bugun bir arkadas daha 1.2 tsi style Leona bakiyordu bayi 57 ye veririm demis.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Toyota dan sonra Hyundai markasina geçen biri olarak söz sahibi oldugumu dusunuyorum.Bazi konularda gercekten tuketici odakli dusunursek Garanti olayi(5 yil),Bakimlari 15 bin km de bir,Servisleri ucuz(Dizel ve Vw,Toyotaya Kiyasla)Mazot filtresi 60 bin km de bir degisiyor.Bunlar da onem bi kriterdi benim için.Tam otomatik 6 ileri dizelini kullaniyorum.Gayet memnunum Uzun yolda 5.5 şehir icinde 6.5 7 litre arasi yakiyor.Aytac abinin belirttigi direksiyon olayi sadece Slovakyaya gonderilen 1000 arac icin gecerliymis.Zaten boyle bisey olsa illaki geri cagirma olur.LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağolasın verdiğin bilgiler için. Hangi modelini aldın .
Hyundai 'ın Japonlar ile bir ortaklığı var mı acaba? Sanki bir kısım mekanik bölümleri motor/şanzıman Japonlar yaptılar diye okumuştum,yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Hyundai'nin geçmişten Mitsubishi ile gelen ve "i" serisi ile Toyota ile de devam eden iş birlikleri mevcut.Ayrıca "i" serisi ile araçların üretiminde kullandığı "made in japan" mühendisliği ve bu mühendisliklere ait parça sayısında artış olmuştur.Fark ettiyseniz nispeten ucuz olan "excel" ve "accent" serilerine göre "i" serisi araçlar 10 yıl sonra bile hala gayet iyi durumda, piyasa tabiri ile "diri" kalabiliyor.Sanırım sorunuzun asıl cevabı da burada yatıyor.Ek bilgi: Hyundai firması Dünyanın en büyük üçüncü, Asya'nın en büyük ikinci, otomotiv sektörü içerisinde ise en büyük "metal ham madde" tedarikçisidir.SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi