Gönderen Konu: 2010 model Corolla 1.4 dizel MMT Hakkinda  (Okunma sayısı 1436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
2010 model Corolla 1.4 dizel MMT Hakkinda
« : Ağustos 10, 2016, 14:28:01 »
Arkadaslar merhaba . Yakin bir arkadasima 2010 model Corolla 1.4 dizel mmt comfort plus almayi dusunuyoruz. Arac servis bakimli. Kaza olarak sadece deponun hemen arkasinda lokal boya var. Arac 127 bin kilometrede. Fiyati 47 bin lira. Bu kilometrede otomatik ve dizel bir arac alinir mi? Alirken nelere dikkat etmem gerekir? Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Toyota Club Türkiye

2010 model Corolla 1.4 dizel MMT Hakkinda
« : Ağustos 10, 2016, 14:28:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 model Corolla 1.4 dizel MMT Hakkinda
« Yanıtla #1 : Ağustos 10, 2016, 15:10:55 »
Arkadaslar merhaba . Yakin bir arkadasima 2010 model Corolla 1.4 dizel mmt comfort plus almayi dusunuyoruz. Arac servis bakimli. Kaza olarak sadece deponun hemen arkasinda lokal boya var. Arac 127 bin kilometrede. Fiyati 47 bin lira. Bu kilometrede otomatik ve dizel bir arac alinir mi? Alirken nelere dikkat etmem gerekir? Beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.

Bakımları düzenli yapılmış,araca iyi bakılmış ise tabi ki alınır. Dikkat etmeniz gereken 2 husus var.

1-Araçta yağ yakma sorunu olup olmadığı, varsa hangi işlemlerin yapıldığıdır. Yağ yakma sorunu ile ilgili forumda aratırsanız detay bilgi bulabilirsiniz.

2- Aracı kullanacak kişinin araç geçmişini bilmiyorum ama mmt şanzımanı araştırarak almalıdır. Çok genel olarak bahsetmek gerekirse, mmt otomatik değil otomatikleştirilmiş manuel şanzımandır. Kabaca debriyaj pedalı olmayan manuel şanzıman gibi düşünebilirsiniz.. mmt yakıt tasarruflu ancak otomatiklere göre konforsuz bir şanzımandır. Ben çok uzun süre kullanıp,hiç bir sorunla karşılaşmadığım gibi bir sorun olması durumunda da maliyeti otomatik şanzımana göre daha düşüktür. Hatta imzamda görebilirsiniz yeni aldığım aracı da mmt olarak aldım.  Ama bu forumda üzerine para verseniz mmt şanzıman kullanmayacak kadar nefret eden kişiler de mevcuttur.  Ben biraz kişisel beklentiler ve tercih meselesi olduğunu düşünüyorum.

Aklıma gelenler bunlar, diğer arkadaşlar da yardımcı olacaktır.Hayırlısı olsun..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 92500
  • Model Yılı: '15
  • 145 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 10, 2016, 23:23:13 »

Kubilay bey ;

Debriyaj balatası ne zaman değişmiş ona bakın serviste ; en az 1700 TL tutar. Yağ yakma durumu önemli ama serviste değişim ile çözdüler, işlem yapılmış mı ona bakın. Ben 150binde dizel aldım, zaten daha düşük kmde dizeller genelde kmsi ile oynanmış araçlardır. bu arabaları iyi bakılmış ise 200.000'e kadar rahat rahat alabilirsiniz.

Servis bakımlı olmasına güvenmeden iyi bir bosch servisinde test yaparsanız içiniz daha rahat eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 11, 2016, 10:30:13 »
2015 te Carolla D4D düz vites debrjiyaj seti servis değişim ücreti olarak 1800 Tl istedi dışarıda 800 TL ye yaptırdım. Bir yıldan beri kullanıyorum sıkıntı yok parça orijinal toyota debriyaj set